WiFi, een tikkende tijdbom in huis?

vrijdag, 15 augustus 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: www.kennisplatformems.org/images/Kennisbericht%202014-5.pdf .
10 aug. 2014


Inleiding:
WiFi in huis is, vrijwel ongemerkt, een dagelijkse levensbehoefte geworden. Hoe moeten we anders internet, emails en WhatsApps ontvangen op onze tablets,
smartphones en notebook computers?

Providers KPN, UPC en Ziggo hebben hun WiFi service al uitgebreid tot WiFi voor de buren en voor voorbijgangers (WiFi hotspots). Als zender wordt daarvoor de WiFi zender in uw huis gebruikt. Dat kost u niets. Als tegenprestatie mag u ook mee genieten van de WiFi zenders van uw buren.

Om de bereikbaarheid van uw WiFi apparaat voor de buren en voorbijgangers te verbeteren, moest wel het zendvermogen van uw WiFi zender nog verder worden verhoogd, maar dat is geen probleem. U merkt er niets van en er is geen overheid die zich daar druk over maakt.

Genoemde providers streven hiermee naar een landelijke dekking voor hun abonnees.

WiFi magnetrons:
Wat niet iedereen weet is dat WiFi zenders op exact dezelfde golflengte uitzenden als huis-tuin-en-keuken magnetrons. Bij magnetrons probeert de fabrikant nog de straling zo veel mogelijk binnen het apparaat te houden. Voor WiFi werkt dat precies andersom. Hoe meer straling hoe beter. Daarmee kunnen uw buren en voorbijgangers nog beter worden bediend.

WiFi hotspots:
WiFi hotspots, aangeboden door eerdergenoemde providers, stralen niet alleen als u uw apparatuur gebruikt. Om uw buren en voorbijgangers goed te bedienen stralen ze gewoon door als uw apparatuur uit of in de slaapstand staat. Uw buren en voorbijgangers worden 24 uur per etmaal en 7 dagen per week bediend met straling uit uw WiFi apparaat.

Tijdbom:
Wetenschappers, maatschappelijke organisaties en stralingsslachtoffers over de hele wereld maken zich al vele jaren zorgen over de explosief toegenomen en toenemende stralingsniveaus in onze omgeving.

Die straling is een extra stressfactor voor levende organismen en je moet van goeden huize komen om hiertegen bestand te zijn.

Steeds meer mensen worden ziek van straling en voor mensen die, om welke reden dan ook, extreem gevoelig zijn, is geen normaal leven meer mogelijk. Ze vluchten naar stralingsarme omgevingen, vragen euthanasie aan of maken zelf een einde aan hun leven.

Lost dit probleem zichzelf op?
Helaas niet; de commercie verdient er goed aan, de overheid grijpt niet in en gebruikers weten van niets.

Verantwoord gebruik:
Toch kunnen stappen worden gemaakt als het bewustzijn wordt vergroot dat straling schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Dan kunnen we onze eigen keuzes maken en vooral onze kinderen begeleiden naar een verantwoorde omgang met draadloze communicatie.

Voor meer informatie:
Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling
www.stik-ems.org .



Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie