Kennisplatform EMV & G: videofilm elektrogevoeligheid

maandag, 02 juni 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: www.kennisplatform.nl/Videoberichten/Kennispalet.aspx .
en doorklikken naar: Elektrogevoeligheid, de gezichtspunten
2 juni 2014


Een 4-minuten durende video over het thema elektrogevoeligheid met 4 sprekers die ieder een kort eigen verhaal vertellen. Hierbij het commentaar van StopUMTS.

Eric Lebret (Kennisplatform) begint goed. Hij vertelt dat mensen klachten hebben als ze in de buurt komen van EMV en dat die klachten voorkomen bij blootstelling ver onder de huidige normen. Vervolgens stelt hij dat niet bekend is wat de oorzaak is, waarmee hij het voorgaande teniet doet. Dus geen stap verder dan in april 2012.

Hugo Schooneveld (Stichting EHS) geeft niet voldoende de ernst aan van de huidige onmenselijke situatie waarin veel EHS-ers momenteel verkeren.

Helen Woutersen-Koch (NHG) heeft het erover dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat ... en verwijst naar SOLK waar elektrogevoeligen een psychisch stempel krijgen en totaal niet geholpen worden. SOLK verklaringen hebben bij Arboartsen, UWV en huisartsen geen enkele waarde. Helen zou er voor moeten pleiten EHS uit de SOLK hoek weg te halen, i.p.v. het omgekeerde.

Tot slot Leo Lagendijk (Kennisplatform) die maatregelen voorstelt die je kunt nemen ''indien je bezorgd bent'', wat neerkomt op een ontkenning. De maatregelen zelf zijn wel zeker nuttig.

Kortom, het filmpje heeft een hoog ontkenningsgehalte en geeft de situatie aan beschreven in het Kennisbericht van april 2012, met het verschil dat EHS nu een SOLK uitlaatklep heeft.
Ons totaal oordeel is dat het filmpje de indruk wekt om als bliksemafleider te dienen zonder een stap in onze richting te doen.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie