Telegraaf: Nederland Antennewoud: Elektromagnetische velden zorgen voor steeds meer klachten

donderdag, 01 mei 2014 - Categorie: Artikelen

Bron: De Telegraaf 30 april 2014

Auteur: Thijs Wartenbergh

Een uitstekend en lang artikel in De Telegraaf over het toenemend aantal klachten veroorzaakt door EMV. In onderstaande pdf het complete artikel:

pdf/Telegraaf%2030-04-2014-0.pdf

en voor de leesbaarheid de delen daarvan vergroot in:

pdf/Telegraaf%2030-04-2014-delen.pdf .

Voor enkele eerdere krantenartikelen zie:
Artikelen/7896/nederland_negeert_risico_s_van_straling%3B_5_bijdragen_in_het_eindhovens_dagblad%3B .

Niet iedereen was echter tevreden met het artikel, sommigen vonden dat de meest ernstige problemen nog onvoldoende belicht waren. Hieronder nog een ingezonden commentaar:

Nederland antennewoud
Tuindorp-Oostzaan multiwoud!

Het lijkt erop alsof het met de EHS-ers in Nederland nogal meevalt. Niets is minder waar, want achter elke werkelijke EHS-er schuilt een drama. Een drama in de zin van zien te overleven met ernstige gezondheidsklachten in een maatschappij waar de Gezondheidsraad alle klachten van EHS-ers zowel heeft genegeerd als gebagatelliseerd. Op het moment dat enkele jaren geleden het doortimmerd bolwerk van de Gezondheidsraad scheurtjes begon te vertonen, kwamen de Telecom bedrijven meteen met een zelf gefinancierd tegenonderzoek aanzetten om zo de eerdere wetenschappelijke onderzoeken te kunnen ondermijnen. Dit gaf en geeft de GR de legitimatie te verkondigen dat er ‘niets aan de hand is en alle klachten tussen de oren zit’ en halsstarrig aan haar eigen opvatting kan blijven vasthouden. Treedt de GR in de voetsporen van de SCENIHR of vice versa die bekend staat om haar vooringenomenheid, het ontkennen van alle risico’s en bewezen belangenverstrengeling ? Wat is de reden waarom de GR zo krampachtig alle gezondheidsklachten van EHS-ers blijft ontkennen? Wat is het belang van de GR? Is de GR in dienst van de burger of in dienst van de Telecom? Gaan economische belangen voor gezondheid van haar burgers? In NL zijn de toegestane limieten vele malen hoger dan in onze omringende landen en is afscherming tegen zowel de C2000-mast (o.a. Tuindorp-Oostzaan) als laagfrequente straling niet mogelijk. Er bestaat niet alleen een discrepantie tussen de GR en de EU, maar ook tussen de vermogende die wel kan afschermen en de minder vermogende die niet kan afschermen.
Straling is het digitale asbest van nu!

Marijke de Jong,
Amsterdam (Tuindorp-Oostzaan)Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie