’Gezondheidsbeleving in milieubeleid

zaterdag, 30 november 2013 - Categorie: Artikelen

Bron: Provinciale Raad Gezondheid Brabant
nov. 2013


Een pdf van de provincie Noord-Brabant met vanaf p. 35 een discussie over
''elektrogevoeligheid en stralingen'':
De moeite waard om door te lezen. De ''belevingen'' zijn juist weergegeven.

Met commentaar van één van onze lezers:

Commentaar op artikel in ''Gezondheidsbeleving in milieubeleid''

Zeer realistisch, deze belevingen van elektrogevoeligen in ''Gezondheidsbeleving in milieubeleid'' van de Provinciale Raad Gezondheid Noord Brabant, met het opschrift ‘Je zult er maar gevoelig voor zijn’.
Interessant is dat we precies dezelfde ervaringen van elektrogevoeligen onafhankelijk van elkaar ook terug vinden in andere landen van Europa, vooral daar, waar de mobiele telefonie het sterkst verbreid is.
Nog interessanter is de verklaring van elektrogevoeligheid door de WHO. Het gaat blijkbaar om waanvoorstellingen! Je zult er maar last van hebben.

We zijn nu toch zo ver dat het bestaan van de klachten wordt beschreven en zelfs ten dele erkend. Dat is het positieve van het artikel. Volgens de schrijvers van het artikel is er echter ''geen wetenschappelijk oorzakelijk verband aangetoond tussen elektromagnetische velden en gezondheidsklachten''.
Het verband is natuurlijk allang aangetoond, maar het is niet ''wetenschappelijk'', wil zeggen: het mág er niet zijn.

Laten we toch eerlijk zijn. Het gaat bij de mobiele communicatie om een ziek makende techniek, waarvan de slachtoffers om economische redenen zo lang mogelijk als psychiatriepatiënten moeten worden afgestempeld.


Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie