Kanker bij honden en katten neemt fors toe

dinsdag, 01 oktober 2013 - Categorie: Artikelen

Bron: www.nu.nl/wetenschap/3589604/kanker-bij-honden-en-katten-neemt-fors-toe.html .
1 okt. 2013


Het aantal gevallen van kanker bij honden en katten is de afgelopen jaren fors gestegen. In de periode 2007 tot en met 2012 verdubbelde het aantal kankergevallen bij deze huisdieren.

Dat constateert de Proteq Dier & Zorg, met 50 procent van de markt de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, uit een analyse van het aantal ingezonden declaraties. '
'Deze stijgende trend zet zich ook voort in 2013’’, aldus de verzekeraar.

Directeur Martijn Meijlink van Proteq Dier & Zorg zegt dat wanneer er kanker wordt geconstateerd, de eigenaren steeds vaker kiezen voor behandeling omdat er steeds meer mogelijk is.
Om die reden pleit de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) in Utrecht voor een jaarlijkse controle van dieren bij de dierenarts.
Jaarlijks overlijden zo’n 180.000 dieren aan de gevolgen van kanker. ''Als we er op tijd bij zijn, is er tegenwoordig heel veel mogelijk voor mens en dier.
Doordat kanker op veel verschillende plekken kan zitten en de ziekteverschijnselen zich op vele verschillende manieren uiten, is het daarom zaak je dier regelmatig goed te onderzoeken’’, zegt aldus chirurg Jolle Kirpensteijn van de UKG.

Door: ANP

Voor toename kankerincidentie zie ook:
Onderzoeken/7756/redir .
en
Artikelen/7770/hoofd-halskanker_snelle_toename .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie