Blaaskanker stijgt in 10 jaar met 34 procent

zaterdag, 16 februari 2013 - Categorie: Artikelen

Bron: Medischnieuws 30 jan. 2013

Het aantal nieuwe gevallen van blaaskanker in Nederland is in tien jaar tijd met ruim 34 procent gestegen. Dat meldt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op basis van onderzoek van de Universiteit Maastricht. Volgens het onderzoekfonds is meer kennis over preventie noodzakelijk.

In 2010 werd er bij ruim zesduizend mensen in Nederland blaaskanker ontdekt, in 2000 waren dat er nog geen 4500. Blaaskanker komt in Nederland bijna viermaal zo vaak bij mannen als bij vrouwen voor. Het is bovendien wereldwijd kankersoort nummer 7 voor wat betreft het aantal nieuwe gevallen per jaar.

Internationaal onderzoek
Met steun van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gaat de Universiteit Maastricht dit jaar de onderzoek doen naar een mogelijk verband tussen voeding en blaaskanker. Het doel van het internationale project is het naast elkaar leggen en analyseren van verschillende onderzoeksresultaten om zo een mogelijke verband tussen voeding, voedingsstoffen, voedingspatronen en blaaskanker in kaart te brengen.

www.medischnieuwstrc.com/blaaskanker-stijgt-in-10-jaar-met-34-procent/?utm_medium=linkedin&utm_source=twitterfeed .

Er is in bovenstaand verhaal geen verband gelegd met RF bestraling, maar dit verband is niet denkbeeldig gezien de plaats waar veel mannen hun mobieltje bewaren. Er is namelijk ook een toename van het aantal mannen met prostaatkanker.

De toename van het aantal personen met blaaskanker, van 34% van 2000 tot 2010 is aanzienlijk groter dan de bevolkingsgroei die in die periode 4,5% bedroeg.

Daarnaast, meer samenhangend met mobiel bellen en met de algemene stralingsbelasting, is er de laatste 10 jaar onder meer sprake van een explosieve toename van het voorkomen van ADHD en Autisme.
Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie