Mailinglist

dinsdag, 01 augustus 2000 - Categorie: Artikelen

'Emf-l' is een mailinglist die door Roy Beavers, de 'EMF Guru' werd beheerd in de jaren '90. De moderator (EMFguru) is niet een technisch expert maar een ex-PR professional met vele jaren ervaring in de energiesector. Hij heeft ook bij de militaire inlichtingendienst gewerkt.

Het onderwerp kreeg zijn aandacht in de jaren 80 toen hij als lobbyist voor de elektro-nutsindustrie werkte. Een belangrijke EMF rechtszaak in Houston, Texas werd beslist in het nadeel van de electriciteitsindustrie. Zij werd voor de schade aansprakelijk gesteld en moest hoogspanningslijnen verder weg van een school verleggen.

Dit bracht de industrie ertoe om over te schakelen op ''general quarters'' (G.Q. een goede marineterm die betekent: alle handen aan de kanonnen). Op dat moment werkte EMFguru in public relations en als lobbyist binnen de electriciteitsindustrie. Hij zag de reacties van de industrie op de EMF bedreiging van binnenuit.

Tijdens de jaren '80 kreeg hij - zoals iedereen in de industrie - zijn informatie uit industriebronnen. Het was ''gefilterd'' door handelsverenigingen, industrie-'' experts'' (meestal advocaten en elektrotechnische ingenieurs), en in het bijzonder door EPRI!

www.wave-guide.org/archives/emf-l/index.html .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie