Als ze al niet schieten dan kopen ze wel.

dinsdag, 20 juli 2010 - Categorie: Artikelen

Bron: Gigaherz 20 juli 2010

Auteur: Hans-U. Jakob

Vertaling: redactie Stopumts

''Hoe speelt Big Telecom het toch klaar om onze maatschappij te gijzelen?

Heel eenvoudig; als ze al niet schieten dan kopen ze wel. Ze kopen competente lieden om voor hun karretje te spannen. Ze kopen studenten die nog nat achter de oren zijn en gewennen hen aan hun manier van denken. Ze verbreiden valse dogma's en voeren onder het mom van politieke correctheid weer de censuur in. Ze sponseren nieuwbouw van universiteiten, dicteren de leerstof, verdelen leerstoelen aan mensen die hen een veer in hun achterste steken en degenen die niet meedoen worden weggepest.

Hun enige doel is om die waanzinnige maximalisatie door te drijven van voortdurende expansie op een eindige planeet, met permanente onvrede als berekenbaar resultaat''.

John le Caré

John le Carré, wel de beroemdste schrijver van spionageromans en krimi's, schrijft iets wat geen uitgever zou laten drukken indien een auteur dit als zijn persoonlijke mening zou verkondigen.
Dus laat John le Caré een van zijn romanfiguren spreken zoals in zijn boek ''Absolute Freunde'', in 2004 verschenen bij uitgeverij List.
(In Nederland als ''Absolute Vrienden'' in 2006 bij Poema Pockets - vert.)

In de werkelijkheid van vandaag zijn het geen romanfiguren, die door de telecom- en stroommaffia uit hun leerstoel geworpen worden en vervangen worden door kontlikkers, of waar het geld bij hun instellingen voor hoger onderwijs weggesluisd wordt als hun onderzoeksresultaten niet industrievriendelijk zijn.

Het zijn geen romanfiguren maar verantwoordingsbewuste goudeerlijke wetenschappers die door speciale PR-organisaties volgens alle regels van de kunst in alle media gepest en geridiculiseerd worden.

En dit nota bene door krantenuitgevers die door middel van gigantische advertentieopdrachten omgekocht zijn, of door werkeloze riooljournalisten die in opdracht winstgevende story's uit hun duim zuigen.

Wilt u een paar voorbeelden uit het Gigaherz archief?

Leest u dan verder in het Duitstalige artikel op Gigaherz over de lotgevallen van:

Dr. Ing. Wolfgang Volkrodt:
Dipl. Ing. Dr. Dr. Andras Varga
Der Mikrobiologe PD. Dr. A. aus B
Hausarzt Dr. med. C aus D
Dr. Lebrecht von Klitzing
Prof. Dr. med. Rainer Frentzel-Beyme
Dr. George Carlo
Prof Dr. Hugo Rüdiger

Is Prof Dr. Olle Johansson de volgende?


Voor het originele Duitstalige artikel zie:
gigaherz.ch/pages/posts/wenn-sie-nicht-schiessen-dann-kaufen-sie1629.php .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie