Interphone-wetenschappers nog steeds niet eens

vrijdag, 19 september 2008 - Categorie: Artikelen

De wetenschappers die meewerken aan het Interphone onderzoek hebben een diepgaand meningsverschil. Dat zei Michael Repacholi, voorheen leider van het EMF Project van de WHO, op het recente congres over straling en gezondheid in Londen van de Radiation Research Trust (RRT). ''Het ziet ernaar uit dat zij nog veel moeten oplossen, zei Repacholi. Het onderzoeksteam is zelfs niet dicht bij een consensus. Het lijkt erop dat de standpunten zich hebben verhard.

Het is nu bijna drie jaar geleden dat de resultaten van het wereldwijde onderzoek naar tumoren en het gebruik van mobiele telefoons gepubliceerd hadden moeten worden. Elisabeth Cardis, die de algemene leiding heeft, zei begin augustus dat het onderzoek eind 2008 gepubliceerd zou worden. Ze zei dat eenderde van de wetenschappers concludeert dat mobiel telefoneren in verband staat met het ontstaan of verergeren van tumoren, eenderde niet weet wat te denken en eenderde vast van mening is dat er geen verband kan zijn.

Cardis zei op het congres in Londen dat het artikel over de resultaten van het Interphone onderzoek nog niet is aangeboden aan een wetenschappelijk tijdschrift. Maar, ze verwacht dat de wetenschappers binnenkort een gezamenlijk standpunt zullen bereiken.

Ondertussen maakt vrijwel geen enkele politicus zich druk over het uitblijven van de resultaten. Ook in Nederland niet.

19 sept 2008
bron: microwavenewsLees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie