Directeur van kanker instituut adviseert kinderen niet mobiel te bellen

woensdag, 23 juli 2008 - Categorie: Artikelen

Directeur van kanker instituut adviseert kinderen niet mobiel te bellen

En van de kenmerken van de controverse over mobiele telefoons is dat medici, milieugroepen, consumentenverenigingen en vakbonden zich niet uitspreken (een uitzondering is overigens de FNV in Nederland, die vakbond heeft zich enkele dagen geleden ongerust betoond, maar uitsluitend vanwege een artikel over ratten in een Belgische krant, een hype dus. De milieukundigen hebben zich ook uitgesproken, maar de GGD's zijn netjes in het gareel gebracht.

Ex-medewerkers van Telfort en KPN geven bedrijfsartsen en huisartsen nu scholing over de onschadelijkheid van elektromagnetische velden. Als het niet waar was, zou je het niet willen geloven, maar het is wel waar. De artsen krijgen er zelfs scholingspunten voor, dat ze leren dat er geen effecten en geen gevolgen bestaan van mobiel bellen en langdurig verblijf bij antennes. Niks aan de hand, aldus de ex-medewerkers van Telfort en KPN, die door de scholingscommissie kennelijk opeens als belangrijke medische wetenschappers worden beschouwd.

Vandaag werd ik weer door een collectant gevraagd om een bijdrage te leveren tegen de leukemie. Ik houd me in, maar zou wel willen repen, dat de kans op leukemie bij kinderen verveelvoudigd wordt door laagfrequente magnetische velden. De anti-kankerbeweging wil het niet weten. Ook niet dat hoogfrequente velden de kans op kanker vergroten.

Nu het nieuws. Ronald Herberman, de directeur van het kanker instituut van de Universiteit van Pittsburgh in de Verenigde Staten, geeft op de voorpagina van de Pittsburg Post-Gazette het advies: ''Laat kinderen geen mobiele telefoon gebruiken, behalve in noodgevallen''. Is dit het historische moment dat het tot de medische wereld begint door te dringen dat mobiel bellen wel degelijk effecten teweegbrengt die schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid?

Gebaseerd op www.microwavenews.com 23 July 2008Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie