Belpomme: zwangere vrouwen niet bellen

zondag, 20 juli 2008 - Categorie: Artikelen

Hier is de originele verklaring van Belpomme, directeur van Artac in Frankrijk, met het advies aan zwangere vrouwen om niet mobiel te bellen (of gebeld te worden ...).

www.artac.info/static/telechargement/EspacePresse/CP18-06-08Portable

Overigens zegt Belpomme dat het risico op kanker groter wordt naarmate de duur van de blootstelling toeneemt. Hij stelt ook dat het risico op kanker door de chemische vervuiling van het milieu groter is dan door de blootstelling aan elektromagnetische velden.

In ‘Le Journal de Dimanche' hebben 20 internationaal vermaarde wetenschappers zich bij de stelling van Belpomme aangesloten. Daaronder zijn Bernard Asselain, hoofd van de afdeling statistiek van het Curie Instituut in Parijs, Franco Berrino, directeur van het Italiaanse nationale kankerinstituut in Milaan, Thierry Bouillet, kankerdeskundige en directeur van het instituut voor radiotherapie van het Avicenne Ziekenhuis in Bobigny, ingenieur Jacques Marilleau, voorheen verbonden aan het Franse commissariaat voor de atoomenergie, Joeël de Rosnay, medicus en wetenschapper, en vele anderen.

Belpomme is kankerdeskundige, verbonden aan het Europese Ziekenhuis George Pompidou in Parijs.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie