De biologische effecten van zwakke elektromagnetische velden; Goldsworthy

woensdag, 15 januari 2014 - Categorie: Artikelen

Bron:
pdf/Goldsworthy.pdf
aug. 2013
ehtrust.org/wp-content/uploads/Goldsworthy-2012.pdf
maart 2012

Problemen en oplossingen

Dr. Andrew Goldsworthy, maart 2012
vertaald door Peter van der Vleuten, augustus 2013

Voorwoord

Ik ben voormalig docent aan het Imperial College in Londen, na Oxford en Cambridge de derde universiteit van het Verenigd Koninkrijk en gerenommeerd om haar expertise op het gebied van elektrotechniek en gezondheid. Ik heb vele jaren besteed aan het bestuderen van de
calciumhuishouding in levende cellen en hoe cellen, weefsels en organismen worden beïnvloed door elektrische en elektromagnetische velden.

In dit artikel wil ik in lekentaal proberen uit te leggen hoe zwakke elektromagnetische velden van mobiele telefoons, draadloze telefoons en WiFi ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van mens en dier. Dit houdt schade in aan klieren, met als gevolg obesitas en aanverwante stoornissen, chronische vermoeidheid, autisme, toename van allergieën en meervoudige chemische gevoeligheden, vroegtijdige dementie, DNA-schade, verlies van vruchtbaarheid en kanker.

Dit alles gebeurt op niveaus van straling waarvan onze overheden en de telefoonbedrijven zeggen dat ze veilig zijn, omdat de straling te zwak is om significante verwarming te veroorzaken. Dit is het enige criterium dat ze gebruiken om de veiligheid te beoordelen.
In feite brengt het directe elektrische effect op onze cellen, organen en weefsels veel meer schade aan bij energieniveaus die honderden of duizenden malen lager kunnen zijn dan die door significante oververhitting. Dit noemen we de niet-thermische effecten. Tot op heden doen onze regering en onze gezondheidsautoriteiten niets om ons
hier tegen te beschermen.

Voor de rest van het artikel zie bovenstaande link. Hieronder nog verwijzingen naar oudere artikelen van Andrew Goldsworthy.

Berichten%20Internationaal/3377/uk_opnieuw_een_publicatie_van_andrew_goldsworthy .

en

Berichten%20Internationaal/3831/redir .

en

Onderzoeken/2978/redir .

en

Biologische effecten van zwakke EM-velden, Andrew Goldsworthy, 2007

De biologische effecten van zwakke elektromagnetische velden zijn heel goed beschreven door de Engelse wetenschapper Andrew Goldsworthy, waarvan een aantal uitspraken ook staan vermeld in enkele engelse uitgaves van *het bitje*, bv October en December 2006.

Zie ook www.milieuziektes.nl/Pagina2.html (onderaan) en www.hetbitje.nl .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie