Zweedse studie: 5G is slecht voor de gezondheid en veroorzaakt Microwave-Syndroom

dinsdag, 26 april 2022 - Categorie: Artikelen

Bron: letstalkabouttech.nl/2022/04/zweedse-studie-5g-is-slecht-voor-de-gezondheid-en-veroorzaakt-microwave-syndroom/
22 april 2022

Al snel na de ingebruikname van radar, die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het eerst gebruikt werd, verschenen de eerste rapportages met gezondheidseffecten: vaak hoofdpijn, vermoeidheid, verlies van eetlust, slaperigheid, concentratieproblemen, een slecht geheugen, emotionele instabiliteit en labiele cardiovasculaire functies. Deze effecten deden zich voor bij lagere intensiteiten dan die welke verhitting veroorzaken en werden gelabeld als het ‘Microwave-Syndroom’.

De risico’s van de straling van draadloze technologie zijn sindsdien veelvuldig onderzocht en ook de gezondheidseffecten, die niet voortkwamen uit de verhitting van weefsel, zijn verontrustend. De introductie van de mobiele telefoon en de opmars van draadloze technologie (2G, 3G, 4G, Wi-Fi, Internet of Things, etc.) lijkt voor de bühne soepel te gaan. Maar wie de moeite neemt om verder te kijken ontdekt dat de groep burgers die nadelige gezondheidseffecten van draadloze toepassingen ervaart al jarenlang gestaag groeit. Vele artsen en wetenschappers waarschuwen dan ook voor ernstige potentiële gezondheidseffecten als gevolg van de straling van de draadloze technologie en roepen zelfs op tot een moratorium op 5G.

Ondanks deze signalen gaan overheden, telecom- en techbedrijven stug door met de uitrol van 5G. Een recente Zweedse casestudie laat zien welke impact de plaatsing van een 5G basisstation op mensen heeft. Het roept de vraag op waartoe dit kan leiden: is massale toename van het Microwave-Syndroom in onze populatie nog te voorkomen?

Zie voor het vervolg van dit uitgebreide verhaal en de relevante referenties daarin de link bovenaan.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie