De strijd tegen 5G wordt grimmiger

zaterdag, 18 april 2020 - Categorie: Artikelen

Bron: www.earth-matters.nl/14/14764/media-en-agenda/de-strijd-tegen-5g-wordt-grimmiger.html
18 april 2020

In allerlei landen worden 5G-antennes in brand gestoken. Deze wanhopige uitingen van verzet staan niet op zichzelf. In hoeverre zijn de zorgen om 5G-straling terecht? Welke invloed heeft 5G in de corona-pandemie? Misschien is het tijd dat overheden en telecombedrijven de zorgen serieus gaan nemen.

De zorgen over 5G nemen toe. Zeker nu er met de corona-pandemie vragen rijzen welke negatieve invloed 5G-straling heeft op het immuunsysteem en zuurstofopname in de cellen. Met het ontbreken van deugdelijk wetenschappelijk onderzoek die de veiligheid garandeert, spreken steeds meer wetenschappers zich openlijk uit tegen 5G vanwege de gezondheidsrisico’s. Mensen willen dat de implementatie van 5G gestaakt wordt, totdat er wél betrouwbare veiligheidsgaranties zijn.

De afgelopen maanden waren diverse 5G-actiegroepen actief met: petities, demonstraties, protestacties en rechtszaken. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere (Europese) landen. In enkele landen of steden heeft dat al geleid tot het (voorlopig) stopzetten van de uitrol van 5G. Afgelopen week bood de Bond tegen Overheidszaken hun 5G aansprakelijkheidsactie aan, aan Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Hun actie stelt telecomproviders persoonlijk aansprakelijk — met een verbintenis inclusief een dagvergoeding van € 2.000,- per persoon per dag — als telecomaanbieders toch voortgaan met hun 5G-plannen. Dit kan in potentie een miljoenenstrop worden.

Voor het vervolg van dit artikel zie de link bovenaan.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie