Zorgen om elektromagnetische velden

vrijdag, 03 april 2020 - Categorie: Artikelen

Bron: www.medischcontact.nl/opinie/reacties/ingezonden-reactie/zorgen-om-elektromagnetische-velden.htm
27 febr. 2020

Liesbeth Adriaansens

Nederlandse artsen blijven opvallend stil over het 5G-netwerk. In België, Duitsland en Zwitserland staan artsen op. In de steden waar 5G is uitgerold, melden steeds meer mensen zich met vage klachten.

Nederland heeft een van de hoogste blootstellingslimieten ter wereld. Deze zijn bepaald volgens een principe uit 1953 van Schwann. Een zak water met fysiologische zoutoplossing van 74 kg wordt 6 minuten lang bestraald en mag dan maximaal 1 graad Celcius opwarmen. Om de kwetsbare groepen te beschermen wordt de benodigde hoeveelheid straling door twee gedeeld. Dat is de norm 61V/M. Alleen de thermische effecten tellen dus mee. Dit is een enorme simplificatie. In 2020 kennen we echter al zeer veel biologische mechanismen die ook worden beïnvloed door elektromagnetische velden (EMV).

Volgens de Gezondheidsraad is er geen bewijs dat EMV schadelijk zijn voor de gezondheid. Zeer veel onderzoeken tonen echter het tegenovergestelde aan. Dit zijn onafhankelijke onderzoeken, niet gefinancierd door de telecomindustrie.

EMV zouden veilig zijn omdat we ruim onder de norm zitten die door de International Commission of Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) is vastgesteld. De voorzitter van de ICNIRP is dhr Rongen; hij is ook lid van de Gezondheidsraad.

De Nederlandse overheid heeft grote belangen bij de verkoop van de frequenties. De telecomindustrie is groter dan de farmaceutische industrie en de olie-industrie. De telecomindustrie heeft dan ook een sterke lobbygroep die onze regering, parlementsleden en het Europarlement beïnvloedt.

Voor bescherming tegen de overheid is de Nederlandse burger afhankelijk van de rechterlijke macht die de overheid op de vingers kan tikken. We worden straks allemaal zonder onze toestemming blootgesteld aan de EMV. Waar blijven onze wetenschappelijk geschoolde collega’s als het gaat over de blootstellingslimieten van elektromagnetische velden in Nederland?

Liesbeth Adriaansens, huisarts, Breda

Zie ook: bioinitiative.org/?whatsnew/2/ .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie