Nieuw type mast werkt als een militair wapen (5G)

maandag, 10 februari 2020 - Categorie: Artikelen

Bron: 5gisnietoke.nl/bronnen/beamforming.html
febr. 2020

Tegelijk met de uitrol van 5G wordt een nieuw type antenne geïntroduceerd. De techniek die hierbij gebruikt wordt heeft verschillende namen: Beamforming, Massive Mimo of Phased Array antennas. De drie namen belichten elk een ander facet van de techniek, maar zijn niet los te zien van elkaar.
Massive MIMO worden op dit moment in Nederland getest, ook op het netwerk van 4G. Het gebruik van deze techniek is niet voorbehouden aan 5G en kan los daarvan worden uitgerold.

Efficiënter gerichte straling

Met Beamforming kunnen bundels straling gericht worden op specifieke gebieden. Tot dusver werd bij de communicatie tussen mobiele telefoon en antenne een groot gebied vervuld van straling. Dit zorgde voor veel onnodige straling. Met de nieuwe antennes kan de straling beperkt worden tot alleen het gebied rondom de beller. Dit is efficiënter en beter voor het leefmilieu.

Met 4G werd al gebruik gemaakt van MIMO, massive Input, Massive Output. Met 5G wordt dit 'Massive' MIMO, omdat het aantal connecties sterk wordt vergroot. Dit is nodig om het groeiende dataverkeer (mede door IoT) te kunnen verwerken.

Militair wapen

De techniek van beamforming is afkomstig uit de Militaire Industrie. Daar wordt beamforming aangeduid als 'Active Denial system'. Bundels straling worden daar ingezet om individuën of groepen mensen te controleren. Met een bundel straling kan een groep mensen bijvoorbeeld een pijnimpuls gegeven worden. Het doel van beamforming is het gedrag van mensen te beïnvloeden. De pijnimpuls doet ze bevriezen of wegrennen.

Geen garanties voor misbruik

De antennes worden met 5G steeds dichterbij huis geplaatst worden. Het is onduidelijk wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken. De strijd tussen de NAVO en China maakt duidelijk dat de uitrol van 5G een belangrijk militair component heeft. Beamforming is een gevaarlijke techniek, potentieel een wapen. Zolang niet gegarandeerd is dat hier geen misbruik van gemaakt kan worden is de uitrol hiervan zeer onwenselijk.

Zie voor het vervolg, met daarin video's, de link bovenaan.
Zie i.h.b.:

www.youtube.com/watch?v=cuui8jAITLI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR30jFtl-2675HIEH-ARERCdG77raSYqqA8pIqIFzDFzZJSSoe-nQdBJT3A .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie