Overheden luisteren niet: Globaal protest tegen 5G

vrijdag, 24 januari 2020 - Categorie: Artikelen

Bron: www.ed.nl/opinie/overheden-luisteren-niet-globaal-protest-tegen-5g~a44626b69/
23 jan. 2020

Opinie De auteur Eke Vriens uit Knegsel is van StopUMTS. Naast ernstige risico's voor de gezondheid vormt 5G ook nog een bedreiging voor de privacy.

Op zaterdag 25 januari vindt de eerste wereldwijde protestdag tegen 5G plaats. In Nederland wordt op die dag een protestmars in Amsterdam gehouden. De mars start om 13.00 uur op de Dam en gaat naar het Museumplein. Al eerder waren er demonstraties tegen 5G in Den Haag en in Eindhoven.

Er wordt ook volop gedemonstreerd tegen de invoering van 5G in Spanje, Zwitserland, Polen, Verenigde Staten, Italië, Zweden, België, India, Canada, Peru, Ierland, Israël, Groot-Brittannië, enzovoorts.

Ondanks de vele protesten is in Zwitserland 5G al op meer dan 100 locaties uitgerold. Na het installeren van de antennes meldden vele inwoners klachten waar ze niet eerder last van hadden zoals oorsuizen, hoofdpijn, oorpijn, slapeloosheid, pijn op de borst en vermoeidheid.

Klachten genegeerd
De ernstige klachten, al veroorzaakt door 3G en 4G, worden in Nederland volkomen genegeerd. En door de invoering van 5G zullen de klachten alleen maar verergeren, want deze straling komt bovenop de straling die er al is.

Er moeten voor 5G veel antennes geplaatst worden omdat door de hogere frequenties het bereik veel minder is. Die antennes zullen geplaatst worden op lantaarnpalen, in bushokjes, onder putdeksels en in gevels en straatmeubilair. Ook moeten bomen gekapt worden om beter bereik te hebben.

Velen in Nederland zijn nog onwetend van wat hen te wachten staat als 5G wordt ingevoerd. Niet alleen onze gezondheid is in het geding maar ook onze privacy. Door de komst van 5G wordt het Internet of Things, waardoor 'slimme' huishoudelijke apparaten met elkaar verbonden zijn, sterk uitgebreid. Daarmee kan zeer privacygevoelige informatie worden verzameld.

Wordt leefbaarheid en veiligheid vergroot met Smart City
Eindhoven wil de leefbaarheid en veiligheid verbeteren door een Smart City te worden en daarvoor is 5G nodig. Maar de vraag is of de leefbaarheid en veiligheid werkelijk wordt vergroot, terwijl toch bekend is dat 5G grote nadelen heeft. Er zijn nu al zoveel mensen, ook in Eindhoven die ziek worden van de straling die er nu al is. Ondanks de honderden wetenschappers wereldwijd die waarschuwen voor de gezondheid als 5G er komt en de vele protesten van burgers en actiegroepen gaan ook in Eindhoven de voorbereidingen voor de uitrol van 5G gewoon door. Naar de bezorgde of zieke burgers wordt niet geluisterd.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie