AP-Isolation, een instelling voor wifi routers

dinsdag, 20 november 2018 - Categorie: Artikelen

Een lezer mailde ons de volgende kopie met een suggestie de stralingsbelasting in bijv. een instelling met vele WiFi aansluitingen aanzienlijk te verlagen:

'Ik heb zelf als patiënt al lange tijd te maken met het wifi netwerk van Zuidlaren - Lindehoek.

Zouden jullie onderstaande vraag kunnen doormailen aan de automatisering of iemand die daar over gaat?
Ik leg het wat duidelijker uit zodat ook niet ICT-ers het kunnen volgen.

De vraag:
kan bij de WiFi routers de instelling ''AP Isolation'' worden ingeschakeld om onnodig verkeer tussen patiënten-computers/tablets/telefoons uit te schakelen en het netwerk veiliger te maken?

Ik heb gedetecteerd dat er in ruststand elke seconde +- 200 ARP,MDNS en vergelijkbare scanpakketen voor het interne netwerk met meer dan 200 computers worden ontvangen door mijn telefoon en deze worden standaard door wifi beantwoord als zijnde ontvangen.

Dit geeft een hoop onnodige straling (aangezien wifi standaard op 100% vermogen uitzendt) op alle computers in het WiFi-Gast netwerk. En dat zou moeten vermeden worden (vooral in de GGZ).

Verder is het veiliger om AP-Isolation te gebruiken zodat direct onderling contact tussen ''computers'' niet kan plaatsvinden met uitzondering van de gangbare internet activiteiten en bijv apps zoals WhatsApp die via de server/cloud gaan.

Het enige gangbare naar mijn idee, dat dan niet meer gaat werken, is het draadloos streamen van films van een computer in het netwerk naar een WiFi TV of Luidsprekers.'Een goede suggestie. Hieronder nog enkele links met info over AP-isolation:

www.howtogeek.com/179089/lock-down-your-wi-fi-network-with-your-routers-wireless-isolation-option/

routerguide.net/complete-ap-isolate-guide-how-to-improve-your-wireless-network/ .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie