Negen soorten kankers mede veroorzaakt door de mobiel

donderdag, 22 maart 2018 - Categorie: Artikelen

Bron: wetenschap.infonu.nl/wetenschappers/125504-negen-soorten-kankers-mede-veroorzaakt-door-de-mobiel.html
5 sept. 2017

In een bijeenkomst in Connecticut in juni 2013 hebben vooraanstaande deskundigen van verschillende topuniversiteiten hun zorg uitgesproken over de gevaren van draadloze technologieën. Er werd een grote hoeveelheid aan wetenschappelijk bewijs gepresenteerd dat elektromagnetische velden, gezondheidsschade geven. Erg schokkend is dat er negen kankersoorten gelinkt worden aan de straling van deze technologische snufjes. Iets wat in Nederland alsmaar ontkent wordt. Behalve door de 3 tot 5% mensen die in ons land al elektro hyper sensitieve gemaakt zijn door alle draadloze toepassingen.

Toename
Het aantal nieuwe kankergevallen is door de jaren heen enorm toegenomen tot bijna verdubbeld en zal mogelijk oplopen tot wereldwijd bijna 25 miljoen per jaar, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in het World Cancer Report van 2014. Omdat de opmars van alle draadloze toepassing een enorme vlucht heeft genomen is de vraag relevant of er een samenhang is tussen de toename van het aantal hersentumoren en de blootstelling aan radiofrequente straling. Met name het effect op de lange termijn. Analyse van recente studies lijken inderdaad aan te geven dat de lange termijn effecten (tien jaar mobielgebruik) een verhoogde kans op hersentumoren geven. Dit volgens onderzoek van het International Agency for Research on Cancer (IARC) van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Het onderzoek
Het Amerikaanse Nationaal Toxicologie Programma (NTP) heeft een langdurig onderzoek met ratten en muizen gedaan naar de groei van kanker in relatie tot de elektromagnetische velden van de mobiele communicatie. Op 27 mei 2016 is door de Amerikaanse overheid bekendgemaakt dat kanker in relatie wordt gebracht met draadloze communicatie. De volgende negen kankers die gelinkt kunnen worden aan de mobiele communicatie zijn:

. glioma (hersenkanker);
. akoestische neuroma (tumor op akoestische zenuw);
. meningeoom (tumor van de hersenvliezen);
. speekselklier kanker;
. oog kanker;
. testicular kanker;
. leukemie;
. schildklierkanker;
. borstkanker.

Voor het volledige verhaal (een informatief overzicht) zie de link bovenaan.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie