Tussen de oren?

maandag, 10 april 2006 - Categorie: Artikelen

Uit de Leeuwarder Courant:

www.leeuwardercourant.nl/article434942.ece

*De angst voor de straling van zendmasten wordt aangewakkerd door
kwakzalvers, maar elk flintertje bewijs dat het schadelijk is ontbreekt .
Dat zegt Hugo Kroeze, expert op het gebied van radiostraling bij het
Universitair Medisch Centrum in Utrecht.*

Betreffende de uitspraken van dhr Kroeze in de Leeuwarder het volgende.

Ik weet niet wie dhr Kroeze met kwakzalvers bedoelt. Veel uitspraken als die van de heer Kroeze worden gedaan door technici, die denken dat de mens bestaat uit een machine, en die dan pas kan reageren als je op een paar knoppen drukt. Van biologie hebben dit soort mensen echter geen kaas gegeten.

Veel gebruikt wordt de uitdrukking *angst* en *inbeelding*.

De praktijk wijst echter iets geheel anders aan. Veel mensen laten een bouwbiologisch huisonderzoek doen, omdat zij vaak vage klachten hebben, waar de medische wereld, met al haar dure apparatuur en kennis, geen oorzaak voor kan vinden. Maar de mensen hebben er wel behoorlijk last van. Er zijn zelfs mensen, die *kerngezond* verklaard zijn, maar toch op zoek gaan naar een gemakkelijke dood. Dat is de realiteit.

Wij vinden vaak oorzaken van elektrosmog, welke bij deze mensen volkomen onbekend waren. Niemand was er bang voor een zendmast (men wist er niet eens van), niemand was er bang van een DECT telefoon, niemand van een draadloos internet modem. Niemand wist dat hij zijn buren ermee terroriseerde.

Uiteraard spelen zendmasten daarin niet een hoofdzakelijke rol. Het begrip *elektrosmog* is een veel uitgebreider thema, en omvat velerlei facetten, die het immuunsysteem doen verzwakken, in die mate, dat straling van mobiele telefonie er niet meer bijkan.

De straling van mobiele telefonie is niet direct ziekmakend bij geringe
doseringen, maar werkt wel katalyserend bij bestaande aandoeningen of gewoon *foutjes* in ons lichaam (zoals bv zware metalen als kwik). Door deze gepulste straling worden mensen veel sneller ziek, en het ziektebeeld
verslechtert ook veel sneller. (Iets anders is het bij hogere stralingshoeveelheden, dan is deze straling wel direct ziekmakend)

Het is onze ervaring, dat men bij blootstelling aan 200-2.000 uW/m2
elektrosensibel kan worden. Maar als men dat eenmaal geworden is, kan men al gaan reageren vanaf 1 uW/m2. Sommigen al bij 0,1 uW/m2. Ook hebben wij door middel van metingen kunnen vaststellen dat elektrosensibelen niet alleen bij deze zeer geringe stralingshoeveelheden
kunnen reageren, zij kunnen dat ook al vanaf grotere afstanden tot de
stralingsbron. En over deze verhoogde perceptie is nog weinig bekend.

Al die bozo's van medische centra en dergelijke hebben gewoon geen benul wat een elektrosensibele moet doormaken en hoe gevoelig deze mensen kunnen reageren. Zij verstoppen hun onkunde met opmerkingen als *tussen de oren*. Daar wordt ook geen anderzoek naar gedaan. Ook zijn er de middelen niet voor.

De enigen die over de nodige financien beschikken zijn de telecom bedrijven, maar die willen enkel voor onderzoek betalen, dat de onschadelijkheid zou kunnen aantonen, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Altijd werd er wel wat gevonden wat schadelijk is, maar dan mocht het rapport niet gepubliceerd worden (en telt het niet mee) of werden de
gegevens anders voorgesteld dan zou moeten.(Daar zijn veel gegevens over, bv de duitse Rinderstudie).

Ik heb zelf een heel eenvoudige proef gedaan. Ik begeleid een persoon, kijk of er reacties komen, en kontroleer later met een meetapparaat, of er en welke straling er was.
R= reacties M=meting

Postkantoor: R =0. M =0
Bij de Tandarts: R-ja. M= Toet, toet toet, DECT niet direct zichtbaar.
Ander postkantoor R= hevige klachten. M= zware toet, DECT zichtbaar, na
enig zoeken.
In supermarkt: R=0. M=0.
Schoenenzaak: R=klachten. M= toet toet, DECT in andere kamer.
Apotheek: R=klachten. M= toet, toet, DECT niet zichtbaar achter in de zaak.
In een klein café; R=klachten. M=Ta, ta, ta. WLAN.
Wandelen in villawijk.
Huis 1: R=0. M =0
Huis 2: R=klachten. M= DECT.
Huis 3: R=0. M =0
Huis 4: R=0. M =0
Huis 5: R=klachten. M= DECT + WLAN.
Huis 6: R=klachten. M= DECT.
Huis 7: R=0. M =0
Huis 8: R=0. M =0
Huis 9: R=0. M =0
Huis 10: R=klachten. M=DECT +WLAN
etc.

De klachten varieerden van *band om het hoofd*, steken in hoofd, droge mond, boeren, en algehele malaise in het lichaam. Die persoon kon echt niet weten waar er ergens in die huizen achter de muren DECT telefoons of WLAN modems staan opgesteld. Wordt natuurlijk niet als *wetenschappelijk* beschouwd, en ik had ook geen witte jas aan, maar zo ziet de praktijk er voor vele mensen uit.

Met vriendelijke groeten,
Charles Claessens
lid Verband Baubiologie
www.milieuziektes.nl
www.milieuziektes.be
www.hetbitje.nl .Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie