Elektrosmog ontstoorders? Een overzicht van producten die niets met de straling doen.

woensdag, 12 april 2017 - Categorie: Artikelen

Bron: eco-wise.eu/pdf/eco-wise_ontstoorders.pdf
jan. 2016

BRON Baubiologie Maes, vertaling en bewerking Pieter Hennipman, januari 2016,
met enkele latere producten aan onderstaande lijst toegevoegd.

Ontstoorders
Als iemand problemen heeft, zijn er altijd mensen die aan de zorgen van een ander geld willen verdienen en oplossingen aanbieden die geen oplossingen zijn. Veel van de aangeboden oplossingen zijn ontstoorders tegen elektrosmog. Er zijn er honderden van. Enkele voorbeelden: druppels, magneet-therapie dekens, seriestekkers, absorbeerders, houtskooltabletten, kruiden, etherische oliën, kettingen, diskettes, plastickogels, regulatoren, harmoniseerkoppels, neutralisators, E-smogys, plakaten, ontstralingskegels, Qi-kaarten, agaatschijven, kristallen, afleidingshoefijzers en tesla-horloges.

De productnamen klinken ook bijzonder: glas design harmonizer, sleep pads, Theo’s elektro boy, Geo-Safe, Isis-beamer, Guri Protect, Rayguard, Memon, Fostac, AlphaPrevent, Biophone, Gnoomy, Zeropa, Bionik, Organo, Gabriel-Chips, VitaHome, Floww, Raymaster, Atox, RayWeck, Radionik, Orgonite, Bionite, DOOOZz, MAXiiMUS, Wibronic, Polarizers (Meditech Europe), Xenomide, houten blokjes en voorlopig tot slot Cosmic Towers. Nog één (in 2023 toegevoegd): Lemurian.

Aan bovenstaande lijst heb ik (L.V.) een paar namen aan het eind toegevoegd
Zo zijn er ontstoorders, die als “gepatenteerde oplossing tegen elektrosmog” aangeprezen worden. En “pathogene invloeden op het hoogste hiërarchische niveau” kunnen opheffen. In de gebruiksaanwijzingen wordt de biofysica veelvuldig misbruikt met koppen als: “Ons lichaam bestaat uit 99% uit lege ruimte, het vacuüm. Het vacuüm is een universeel medium, aangevuld met virtuele energie. Alles ontstaat uit het skalaren subquantenveld in het vacuüm. Skalargolven zijn ruimtetijdloze rondstralende pulserende golven, die met vektorgolven getransporteerd worden”. Het ontstoorapparaat tegen elektrosmog “beïnvloedt het subquantumveld van het vacuüm.”

Voor mensen die geen natuurkundige kennis hebben kan bovenstaande geleerd klinken, maar in werkelijkheid bevatten deze teksten uitsluitend klinkklare onzin (toevoeging L.V.).
Ook zijn er druppels tegen de energetische uitwerking van elektromagnetische velden, die men eenmaal per week met 15 cirkelvormige bewegingen met de klok mee achter het rechter oor inwrijven moet. Om zo goed tegen elektrosmog beschermd te zijn. En er zijn platen die negatieve velden fijnstoffelijk ompolen en zo de velden in een hogere positieve swingende omgeving brengen. Dan zijn er nog polshorloges die tegen elektrische velden en duizeligheid tijdens het vliegen beschermen en nog een paar andere zaken. Wat het horloge werkelijk doet, is door de gebruikte elektronica iedere seconde een magnetisch veld van 10.000 nanotesla door het polsgewricht jagen. Terwijl een belasting van 300-400 nanotesla volgens de WHO potentieel kankerverwekkend is.

Tegen elektrostress, wateraders, slaapstoringen en honderden andere probleempjes - van allergie tot zeeziekte - wordt een magneettherapiedeken van meer dan €500,- aangeraden. Aan het elektranet aangesloten veroorzaakt deze deken een magnetisch veld van 100.000 nanotesla om het verloren gegane aardmagnetisch veld te compenseren. Is de deken uitgeschakeld dan produceert ze nog altijd 6.000 millivolt lichaamsspanning. Terwijl de bouwbiologische richtwaarde maximaal 10 millivolt is. De oplossingen klinken allemaal heel erg mooi. Maar werken de ontstoorders?

Geteste ontstoorders
In de loop der jaren zijn er diverse testen in binnen- en buitenland gedaan. Zo heeft Tros Radar op 7 november 2011 de Memon getest samen met TNO. Volgens Memon kan hun machine de transformer combi specifieke zones in uw omgeving neutraliseren. TNO heeft niets gevonden wat de Memon kan. Geen enkel elektromagnetisch veld werd veranderd. Na opening bleek de inhoud hoofdzakelijk zand te zijn, een stukje folie en een ledlampje. En dat voor €869,-!!! Zie hier de betreffende uitzending: Tros Radar
www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/07-11-2011/celstress/
Deze link werkt ondertussen (2023) niet meer.

Het Duitse consumentenblad Öko-Test heeft 22 producten tegen elektrosmog getest in maart 1999. De algemene conclusie: wie het gelooft, wordt gered. Twee producten in de test veroorzaakten zelfs elektrische en magnetische velden in plaats van ze te vermijden. Zo knalde de Elektrosmog-Neutralizer, die op het lichaam gedragen wordt, honderd maal hogere magnetische wisselvelden als de TCO-norm voor computerbeeldschermen toelaat. De Zoutkristallamp, speciaal aangeprezen tegen elektrosmog, produceerde zelfs uitgeschakeld 150 Volt per meter op 30 centimeter afstand. Dat is vijftien maal meer als de TCO-norm!

Het vakblad ‘Handy Special’ uit Duitsland testte in januari 1998 de RayMaster in meerdere testlocaties. Er zijn twee modellen een meeneemmodel zo groot als een pakje sigaretten en een pyramide voor in het huis. Uitslag van de testen van Handy Special: ”Geen enkele werking te vinden. Ook niet bij blindonderzoek met elektrogevoeligen. En ook niet met de hulp van elektro-accupuntuur.” Öko-Test heeft ook geen werking van de RayMaster kunnen vinden. In maart 2010 heeft de ZDF een test uitgevoerd met de RayMaster op elektrische- en magnetische velden en straling. En vond niets… Zie hier de uitzending : ZDF
www.youtube.com/watch?v=hxgy7DQ6NPQ#t=10

Wat te doen?
Er zijn honderden van dit soort ontstoorders, harmoniseerders, neutraliseerders en dergelijke op de markt. De prijzen liggen tussen de €20,- en €3.000,-. Baubiologie Maes heeft er zo’n 200 verschillende van gezien bij klanten thuis. Vijftig stuks heeft hij thuis, als een soort ontstoorders museum. En geen enkele van deze producten doet wat het belooft. Hoe zou een dergelijk product dat ook moeten kunnen? Hoe wil men een gestoord aardmagnetisch veld of een veranderende radioactiviteit van de aarde ontstoren? Hoe wil men straling uit honderden wifi zenders rondom het huis ontstoren? Megatonnen gewapend beton, glas en andere bouwmaterialen lukt het niet om de diverse soorten straling tegen te houden. En een antenne in de kelder of op je bureau kan het wel?

Voor geologische storingen is er maar één mogelijkheid en dat is uitwijken naar een andere plek. Voor elektrosmog zijn er twee mogelijkheden. Afstand houden en afschermen.

De bouwbiologie wil de riskante velden elimineren of minimaal reduceren. Dat is gelukkig in 95% van de gevallen ook goed mogelijk. Als je gezonder leven wilt dan ‘beam’ je niet een coherent energieveld in het kwik van je amalgaanvullingen. Dan harmoniseer je niet de 25 sigaretten met een chip op de verpakking. Nee, dan laat je de amalgaanvulling door een gediplomeerde biologische tandarts verwijderen en je stopt met roken.

Waar komt elektrosmog voor in huis?
90% van de elektrosmog waar mensen aan worden blootgesteld, wordt geproduceerd in het eigen huis of op de eigen werkplek. En dit ondanks alle zendmasten, hoogspanningskabels, elektrische auto’s, treinen, trams,
wifi zenders, radiozenders, radarsystemen, transformatoren, trolleybussen, satellieten en mobiele telefoons. Het huis elektranet veroorzaakt elektrische- en magnetische wisselvelden. Vooral als elektranet niet of slecht geaard is. Niet geaarde elektrische apparaten veroorzaken ook sterke elektrische wisselvelden. Draadloos internet (wifi), draadloze huistelefoon (DECT), bluetooth, babyfoon, weerstations, slimme elektriciteitsmeter en de magnetron zijn allemaal bronnen van elektromagnetische golven (straling).

Hoe is elektrosmog te voorkomen?
Als zo’n 90% van de elektrosmog belasting veroorzaakt wordt door de eigen huisinstallatie en door zenders die in de eigen woning staan, dan is het ook zeer goed te voorkomen dat elektrosmog in huis aanwezig is. Ten eerste door het niet te produceren. En door het toepassen van speciale afgeschermde kabels voor het elektranet en toepassing van afgeschermde elektrische apparaten. Geen draadloos internet in huis te gebruiken en de computers bekabeld met het internet verbinding te laten maken. Geen draadloze telefoons in huis te gebruiken en te kiezen voor telefoons met een draad.
Zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruiken, want die veroorzaken geen statische elektriciteit. Geen pluche knuffeldieren in bed bij de kinderen. Geen luidsprekerboxen naast het bed plaatsen. Geen metaal in en rondom het bed. En geen binnenveringsmatras om op te slapen. Om maar enkele tips te noemen.

Hoe is elektrosmog te verwijderen?
Elektrosmog is zeer goed met eenvoudige maatregelen te verwijderen of te reduceren. Nogmaals, er zijn twee mogelijkheden: afstand houden of afschermen. Bijvoorbeeld met behulp van speciale gordijnen, verf of speciale afgeschermde kabels van Biologa, Y-shield of Danell. Maar ook deze producten moeten goed worden aangebracht anders werken ze niet of verslechteren zelfs de situatie. Het elektrosmog huisonderzoek is een complex onderzoek. Er zijn veel wisselwerkingen en verschillende bronnen. Daarom ook verschillende oplossingen. En iedere woning is anders.


Een 'mooi' overzicht, laat dit een waarschuwing zijn. Tot slot nog een ontluisterend filmpje over een zogenaamde ontstoorder:
www.youtube.com/watch?v=4h7LeUfPNqE&feature=youtu.be
en nadere info over één van de Floww artikelen:
www.cybertheek.nl/emv/floww.pdf
(juni 2018)

Wat de gordijnen, verf en andere afschermingsproducten betreft wil ik er nog een adres aan de lijst toevoegen:

www.vitalitools.nl .

En tot slot de stickers om op je mobieltje/smartphone te plakken, als die niet metallisch zijn dan doen ze niets en als er wel metaal in zit dan kunnen ze in principe deel uit maken van het circuit in het mobieltje/telefoon en dat zouden de signalen iets vervormd kunnen worden. Teveel kan niet want dat werkt het apparaat niet meer. De signaalsterkte in je hoofd kan dan groter of kleiner worden. Er is echter geen enkel gepubliceerd verhaal waarin de mogelijke signaalvervorming gemeten is en het is onduidelijk of er stickers zijn die positief werken wat de gezondheid betreft.Lees verder in de categorie Artikelen | Terug naar homepage | Lees de introductie