StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
23/10/17Beschermen tegen de ra
12/10/17Meetspecialisten, meet
Artikelen
21/10/17Radiostoringen door LE
21/10/17De reguliere geneeskunde
19/10/17Dramatische afname aantal
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
Berichten Nederland
19/10/17Bilthovenaren doen beroep
19/10/17Nieuw, veiliger antennebe
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
21/10/17USA: Zendmast in de fik e
20/10/17De Zwitserse pers over vo
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
Ervaringen | Appellen/oproepen
20/10/17Electrosensitivity: is te
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
Onderzoeken
23/10/17Tinnitus en productie van
20/10/17Autisme ontwikkelt zich l
20/10/17Mogelijke effecten van el
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ziekenhuis: positieve ervaringen, nogmaals    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ziekenhuis: positieve ervaringen, nogmaals
zaterdag, 24 oktober 2015 - Dossier: Ervaringen burgers


Eerder schreven we al over een positieve ervaring met het Gelre ziekenhuis Zutphen, zie:
Verhalen/8887/ziekenhuis_een_positieve_ervaring .

Hieronder het vervolg.

Op 6 maart jl. hebben we weer overleg gehad met het Gelre ziekenhuis Zutphen. Mijn eega was er lijflijk aanwezig, ik via de telefoon.
(dit n.a.v. mijn verzoek iets te regelen voor EHS patienten. Ik moest vorig jaar plotseling naar het ziekenhuis en werd er doodziek van de straling)
Men heeft mijn verzoek serieus genomen. Het overleg heeft geleid tot het op korte termijn aanschaffen van een mobiele klamboe. Mobiel, zodat deze overal ingezet kan worden waar nodig. Zowel in wachtruimtes als bij een opname. Daarnaast wordt er een protocol opgesteld om zorgverleners in het ziekenhuis voldoende te informeren hoe adequaat te handelen als er een EHS patient komt; dit geldt zowel voor spoedeisende hulp, voor poliklinisch bezoek als voor ziekenhuisopname.
De samenwerking tussen patient en zorgverlener is belangrijk: patient moet aangeven dat er sprake is van EHS en welke klachten dit geeft. Zorgverlener moet informeren over de mogelijkheden.
Als je naar het ziekenhuis moet, altijd aangeven dat er sprake is van EHS zodat men daar (in de toekomst) het protocol in werking kan zetten en de klamboe voor je klaarstaat.
Als je als EHS-er plotseling naar het ziekenhuis moet, is er haast en soms kun je niet aangeven dat je EHS hebt als je bijv. een ongeluk hebt gehad en buiten kennis bent. Een EPD (Elektronisch Patienten Dossier) is in dit geval raadzaam: laat erin zetten dat je EHS hebt, welke klachten dit geeft en waar op gelet moet worden. Laat iemand uit je omgeving melden dat er sprake is van EHS.
Ik heb hen mijn klachtenlijst gestuurd. Dit is belangrijk bij bijv. operaties: ik krijg bloeddrukdaling (duizelig), spierkrampen (begint vaak in de nek) en hartkloppingen van te veel EMV. Deze klachten zijn vrij algemeen, maar elke EHS-er heeft zijn eigen klachtenpallet.
Als men dit niet weet, kunnen de klachten verkeerd geinterpreteerd worden en behandelt men je wellicht foutief. (meer of minder anesthesie oid)
Daarom is een protocol ook zo belangrijk. Voor voedselallergie bestaat zoiets al, voor EHS komt het er dus aan.

Het Gelre ziekenhuis heeft elektrische bedden die dubbel geaard zijn, maar indien gewenst kan de stekker er uit.
Op de langere termijn gaat men bekijken wat en hoe men nog meer aan EHS-ers tegemoet kan komen.
Gelre ziekenhuis Zutphen is ook in gesprek met het ziekenhuis Doetinchem die ook met dit onderwerp bezig is.

Tot zover deze update; wordt vervolgd.

A. en P. L., Ruurlo.

En een verder vervolg
24 okt 2015


In maart jl stuurde ik een verhaal over het Gelre Ziekenhuis Zutphen waar een afschermklamboe zou komen,

Onlangs moest ik plots naar de SEH (spoed eerste hulp) en ik heb direct mijn contactpersoon gebeld van het ziekenhuis.
Binnen een uur hadden ze de afschermklamboe opgezet en toen ik aankwam, kon ik er vrijwel direct onder. De artsen kwamen bij mij en iedereen legde zijn of haar mobiel weg zodra ze onder de klamboe kwamen. Ik moest wel foto's laten maken en daarheen lopen, maar met afschermkleding aan was dat voor mij goed te doen. Ik heb naderhand geen reacties gehad van de vele draadloze velden daar in het ziekenhuis, terwijl ik er wel een paar uur ben geweest. Binnenkort moet ik er weer heen en ook dan zal de afschermklamboe voor mij klaar hangen. Ze hebben een protocol aan alle afdelingen gegeven en ik had wel de primeur (er had nog niemand anders gebruik van hoeven te maken). Ik kon naderhand een evaluatie geven hoe het gegaan was. Geweldig goed dus.
Hier kunnen andere ziekenhuizen een voorbeeld aan nemen! Volkomen vrij van velden is het natuurlijk niet: je moet er sowieso heen rijden en naar de ruimte lopen waar de klamboe hangt. Maar voor iemand die wel een beetje kan verdragen is dit prima te doen.

A. L.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer