StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
24/06/17ICNIRP Guidelines 1998 en
10/06/17Zonnepanelen: straling va
Artikelen
27/06/17COMPILATIE: Maatregelen v
27/06/1710 redenen om je iPhone w
27/06/175G communicatie – Voors
23/06/17EU-hof: Vaccin kan zie
20/06/17Overleg ECERI en WHO o
20/06/17Here's How Dirty Electric
Berichten Nederland
27/06/17Blauhús krijt foarearst
27/06/17Radygo vraagt patent aan
21/06/17Schippers: 2,5 miljoen eu
20/06/17Cijfers over kanker; Inci
20/06/17Smartphone op school: str
Berichten België
26/06/17Voorstel van resolutie vo
24/06/1740 procent van acht- en n
Berichten Internationaal
26/06/17WHO Radiofrequency Rad
11/06/17USA: 2 Ripon Children Dia
09/06/17Phonegate: French Gove
08/06/17Engeland: A Charity Could
Ervaringen | Appellen/oproepen
16/06/17GGD ervaring
07/06/17Vrouw zoekt veilige wonin
01/06/17Elana's pantry: ''The Gre
Onderzoeken
26/06/17136 Studies Showing Healt
02/06/17The Effect of RF Radiatio
27/05/17Diabetis 1: Radiation fro
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
27/06/17Arrest van Europese Hof v
05/06/17Wireless Devices - Minimi
03/06/17Professor Belpomme in
Oproepen
12/06/17Lezing in Sommelsdijk (Go
10/06/17Lezing in Nijkerk over vo
19/05/17Lezing Straling en Gezond
Folders
10/04/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
09/06/17Letters From Doctors on W
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''
vrijdag, 06 december 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik roep hierbij alle lezers op een antwoord te krijgen op de vraag wie er verantwoordelijkheid neemt voor zieke EHS’ ers. Nu draagt niemand verantwoordelijkheid,
-noch de Gezondheidsraad
-noch de politiek
-noch de ministeries.

Een onverantwoorde situatie!

De overheid heeft een zorgtaak!
Maria van Tongeren

Ervaringsverhaal van Elly de Jager uit Leusden, e.a. lotgenoten,
Vervolg op haar eerdere ervaringsverhaal uit 2007, zie:

Verhalen/2146/redir .

Ik schrijf dit ervaringsverhaal van en voor Elly. Ze heeft te veel pijn om het zelf te doen.

Elly en ik zijn beiden na 30 jaar ons huis uit moeten vluchten en beiden zijn we het verkeerde huis ingevlucht. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig.

In het nieuwe huis nemen de pijn in maag en buik bij Elly toe door de steeds sterkere EM-velden. Elly is de wanhoop nabij omdat de pijnen in maag en buik niet meer te harden zijn. Haar maag zo zegt ze staat op ontploffen. Verder is het een schrijnende helse pijn. Elly vliegt tegen het plafond op.

Uit wanhoop belt ze de voorzitter van het kennisplatform. Via het RIVM krijgt ze bericht dat ze de voorzitter niet meer mag bellen.
Wie doet er dan wel wat voor Elly? Artsen vinden niets. Voor wie is dit kennisplatform? Wiens belang volgt men? In ieder geval niet van de zieke EHS-er.

Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers?
Ook Jan, Gert Jan, Irene, Connie, ikzelf houden het niet meer uit.
In 2007, zie ervaringsverhaal:

Verhalen/1933/noodkreet_van_een_vrouw_uit_zaandam .

heb ik proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor EHS-ers.
De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.

Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Ik heb bij het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport de vraag gesteld ‘wie het toezichthoudende orgaan van de Gezondheidsraad is’ en ‘wie de maatschappelijke adviezen controleert op juistheid’? (de wetenschappelijk raad of academie van kunsten en wetenschappen?).
Ik vraag alle EHS-ers mee te doen deze vragen duidelijk te krijgen zodat wij niet langer hoeven te creperen en geholpen worden in overleg met de individuele behoefte.

Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

Maria van Tongeren
Zaanstad

Extra schrijnend is dat deze noodsituaties al sinds (of van voor) 2007 bestaan en dat de Overheid niets doet. Onderdelen van die overheid zijn de Gezondheidsraad en het Kennisplatform EMV.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer