StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
20/03/17Meetspecialisten, meet
16/03/17Plaatsing zendmasten en g
Artikelen
25/03/17De slimme meter als spion
24/03/17Video over de gevaren van
24/03/17Voordracht Hugo Schooneve
23/03/17COMPILATIE: Maatregelen v
23/03/17Google Glass Alert: Po
20/03/17Profitability Versus Publ
Berichten Nederland
26/03/17‘12.000 doden, we moete
26/03/17Maurice de Hond stapt noo
22/03/17SOLK: bericht op facebook
17/03/17Milieuklachten (zendmast,
17/03/17Aantal antenne-installati
Berichten België
18/03/17Proximus lanceert 4,5G in
09/02/17Lezing: Elektrosmog - De
Berichten Internationaal
23/03/17USA: Massachusetts Cel
23/03/17USA: Seventeen Ohio Ci
23/03/17Filipijnen: Community res
22/03/17Bangladesh: A mobile t
Ervaringen | Appellen/oproepen
19/03/17Hong Kong residents urge
06/03/17Mother Warns Women Not to
02/03/17Slimme meter verwijder
Onderzoeken
24/03/17Combined biological and h
20/03/17High radiofrequency radia
20/03/17Evaluation of Mobile P
Veel gestelde vragen
23/07/16Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
05/03/17'Staat moet verantwoordel
28/02/17USA: Judge Rules Californ
28/01/17Oostenrijk: Een burgemees
Oproepen
22/04/17Stichting EHS: Landelijke
08/04/17CURSUS: Straling meten
27/03/17Lezing over Kanker in Haa
Folders
21/02/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
05/03/17Mail naar ''kunnenweprate
05/03/17Brief aan de gemeente Epe
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''
vrijdag, 06 december 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik roep hierbij alle lezers op een antwoord te krijgen op de vraag wie er verantwoordelijkheid neemt voor zieke EHS’ ers. Nu draagt niemand verantwoordelijkheid,
-noch de Gezondheidsraad
-noch de politiek
-noch de ministeries.

Een onverantwoorde situatie!

De overheid heeft een zorgtaak!
Maria van Tongeren

Ervaringsverhaal van Elly de Jager uit Leusden, e.a. lotgenoten,
Vervolg op haar eerdere ervaringsverhaal uit 2007, zie:

Verhalen/2146/redir .

Ik schrijf dit ervaringsverhaal van en voor Elly. Ze heeft te veel pijn om het zelf te doen.

Elly en ik zijn beiden na 30 jaar ons huis uit moeten vluchten en beiden zijn we het verkeerde huis ingevlucht. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig.

In het nieuwe huis nemen de pijn in maag en buik bij Elly toe door de steeds sterkere EM-velden. Elly is de wanhoop nabij omdat de pijnen in maag en buik niet meer te harden zijn. Haar maag zo zegt ze staat op ontploffen. Verder is het een schrijnende helse pijn. Elly vliegt tegen het plafond op.

Uit wanhoop belt ze de voorzitter van het kennisplatform. Via het RIVM krijgt ze bericht dat ze de voorzitter niet meer mag bellen.
Wie doet er dan wel wat voor Elly? Artsen vinden niets. Voor wie is dit kennisplatform? Wiens belang volgt men? In ieder geval niet van de zieke EHS-er.

Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers?
Ook Jan, Gert Jan, Irene, Connie, ikzelf houden het niet meer uit.
In 2007, zie ervaringsverhaal:

Verhalen/1933/noodkreet_van_een_vrouw_uit_zaandam .

heb ik proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor EHS-ers.
De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.

Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Ik heb bij het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport de vraag gesteld ‘wie het toezichthoudende orgaan van de Gezondheidsraad is’ en ‘wie de maatschappelijke adviezen controleert op juistheid’? (de wetenschappelijk raad of academie van kunsten en wetenschappen?).
Ik vraag alle EHS-ers mee te doen deze vragen duidelijk te krijgen zodat wij niet langer hoeven te creperen en geholpen worden in overleg met de individuele behoefte.

Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

Maria van Tongeren
Zaanstad

Extra schrijnend is dat deze noodsituaties al sinds (of van voor) 2007 bestaan en dat de Overheid niets doet. Onderdelen van die overheid zijn de Gezondheidsraad en het Kennisplatform EMV.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer