StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
23/04/17Beschermen tegen de radio
23/04/17iPhone of iPAD bedraad aa
Artikelen
23/04/17History of microwave or r
21/04/17COMPILATIE: Maatregelen v
19/04/175G networks will use the
19/04/17'T-Mobile heeft Nederland
19/04/17Cell phone industry fi
12/04/17Elektrosmog ontstoorde
Berichten Nederland
23/04/17Bijdrage gevraagd voor vo
21/04/17NAM: Bestuurders NAM wach
20/04/17Tientallen medewerkers AZ
20/04/17T-Mobile voor tweede keer
18/04/17Kankerclusters bij antenn
Berichten België
06/04/17Overgevoelig aan straling
03/04/17Wordt Brussel de eerste s
Berichten Internationaal
23/04/17USA: Berkeley Cell Phone
20/04/17Athens Medical Associatio
19/04/17Europa: EU bereikt akkoor
18/04/17Israel: Reducing Children
Ervaringen | Appellen/oproepen
07/04/17Eight-Year-Old Second Gra
05/04/17Haarlem: Boze flatbewoner
05/04/17Een Duitse natuurkunde ho
Onderzoeken
13/04/17Cancer is promoted by cel
12/04/17Johansson: Research showi
06/04/17Science Speaks Out About
Veel gestelde vragen
23/07/16Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
21/04/17Italian court rules mobil
20/04/17NAM: Hof: toch strafrecht
18/04/17Fransen naar rechter om s
Oproepen
09/05/17Lezing in Epe (Gelderland
22/04/17Stichting EHS: Landelijke
08/04/17CURSUS: Straling meten
Folders
21/02/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
16/04/17Mail naar Marianne Thieme
05/03/17Mail naar ''kunnenweprate
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Oproep / ervaringsverhaal : ''Een barbaarse situatie''
vrijdag, 06 december 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik roep hierbij alle lezers op een antwoord te krijgen op de vraag wie er verantwoordelijkheid neemt voor zieke EHS’ ers. Nu draagt niemand verantwoordelijkheid,
-noch de Gezondheidsraad
-noch de politiek
-noch de ministeries.

Een onverantwoorde situatie!

De overheid heeft een zorgtaak!
Maria van Tongeren

Ervaringsverhaal van Elly de Jager uit Leusden, e.a. lotgenoten,
Vervolg op haar eerdere ervaringsverhaal uit 2007, zie:

Verhalen/2146/redir .

Ik schrijf dit ervaringsverhaal van en voor Elly. Ze heeft te veel pijn om het zelf te doen.

Elly en ik zijn beiden na 30 jaar ons huis uit moeten vluchten en beiden zijn we het verkeerde huis ingevlucht. Sindsdien spreken we elkaar regelmatig.

In het nieuwe huis nemen de pijn in maag en buik bij Elly toe door de steeds sterkere EM-velden. Elly is de wanhoop nabij omdat de pijnen in maag en buik niet meer te harden zijn. Haar maag zo zegt ze staat op ontploffen. Verder is het een schrijnende helse pijn. Elly vliegt tegen het plafond op.

Uit wanhoop belt ze de voorzitter van het kennisplatform. Via het RIVM krijgt ze bericht dat ze de voorzitter niet meer mag bellen.
Wie doet er dan wel wat voor Elly? Artsen vinden niets. Voor wie is dit kennisplatform? Wiens belang volgt men? In ieder geval niet van de zieke EHS-er.

Wie neemt er nu eindelijk eens verantwoordelijkheid voor zieke EHS-ers?
Ook Jan, Gert Jan, Irene, Connie, ikzelf houden het niet meer uit.
In 2007, zie ervaringsverhaal:

Verhalen/1933/noodkreet_van_een_vrouw_uit_zaandam .

heb ik proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor EHS-ers.
De Gezondheidsraad verwijst naar de politiek (ministeries) en de politiek naar de Gezondheidsraad.

Een geraffineerd systeem zorgt dat wij in een niemandsland zitten.
Ik heb bij het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport de vraag gesteld ‘wie het toezichthoudende orgaan van de Gezondheidsraad is’ en ‘wie de maatschappelijke adviezen controleert op juistheid’? (de wetenschappelijk raad of academie van kunsten en wetenschappen?).
Ik vraag alle EHS-ers mee te doen deze vragen duidelijk te krijgen zodat wij niet langer hoeven te creperen en geholpen worden in overleg met de individuele behoefte.

Geen spelletjes meer Gezondheidsraad. Dit is barbaars beleid.

Maria van Tongeren
Zaanstad

Extra schrijnend is dat deze noodsituaties al sinds (of van voor) 2007 bestaan en dat de Overheid niets doet. Onderdelen van die overheid zijn de Gezondheidsraad en het Kennisplatform EMV.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer