StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
08/12/17Plugable Ethernet For Tab
06/11/17Beschermen tegen de ra
Artikelen
08/12/17Guiding hands; een goed v
08/12/17Guest Blog “Phonegate:
07/12/17Dr. Mercola Interviews Dr
03/12/17Beyond the hype, the haza
02/12/17COMPILATIE: Maatregelen v
02/12/17400% increase in risk of
Berichten Nederland
09/12/17Kamervragen over EMV en e
08/12/17Enschede wil proeftuin zi
07/12/17Gezondheidsraad: Bij mobi
04/12/17Onrust in Haarlo door zen
03/12/17Verslaafd aan je smartpho
Berichten België
01/12/17Belgische campus krijgt b
14/11/17Hoe gezond of ongezond is
Berichten Internationaal
04/12/17Massachusetts State House
03/12/17Samsung Heeft Test Met 5G
02/12/17COMPILATION of measures t
02/12/17Feychting van ICNIRP, ond
Ervaringen | Appellen/oproepen
06/12/17A young man and his rathe
05/12/17Ziek door wifi-straling:
03/12/17Killer Beam 2
Onderzoeken
08/12/17Study Shows Dramatic Diff
07/12/17CELL TOWERS & ANTENNAS—
03/12/17Disturbing Honeybees’ B
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
08/11/17InPower Movement: Early r
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal: privé zendmast terroriseert buurt    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal: privé zendmast terroriseert buurt
donderdag, 02 mei 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ontvangen 17 april 2013

Sinds TWEE JAAR al staan wij hier in deze woonwijk in Kraggenburg al bloot aan voortdurende straling van een zendmast. Deze mast is van de heer P. van 't Westende,

Meneer had twee masten in de tuin staan............een oude waarmee hij ontvangt inmiddels ontving en een zendmast. Hij heeft een zendvergunning. En blijft ten stelligste ontkennen te zenden
De tweede mast was uitschuifbaar tot meer dan 15 meter en stond illegaal.

We zijn met meerdere omwonenden naar de gemeente gegaan en melding bij Agentschap Telecom en de ARD (Antenne RegistratieDienst) gemaakt. De instanties wezen naar elkaar.........immers illegale mast was voor de gemeente zijn rekening maar voor de overlast van de straling werden we naar Telecom verwezen en zo wezen Telecom en ARD weer naar de gemeente want die moest handhaven.

Per 18 januari is meneer gesommeerd tegen een boete de illegale mast met zendapparatuur naar beneden te halen. Dus we zitten nu qua gemeente in een handhavingsprocedure.
Maar in de nacht van 28 op 29 januari heeft hij hem wel weer operationeel omhoog gehad............En heeft hem nóg niet verwijderd uit zijn tuin, hier heeft hij tot 30 april de tijd voor daarna krijgt hij 5 weken lang een dwangsom opgelegd.
Er zijn dus meerdere huishoudens om deze mast heen die ernstige medische klachten ervaren (dezelfde soort klachten op dezelfde tijdstippen) en storingen op apparatuur hebben.
De overlast die we met meerdere huishoudens (minimaal 5!!; maar velen durven geen melding te maken) en meerdere personen tegelijk in elk huishouden synchroon! elke keer hebben als hij aan het zenden is, is zowel van technische aard - dus pc's die vastlopen e.d.,
tv-storingen, ook kapot zijn gegaan en ook andere apparaten die niet goed gaan - maar ook ernstige medische klachten!!!!
Die klachten komen allemaal overeen en synchroon!!!
Zelfs visite die eventjes in één van die huishoudens is, klaagt over diezelfde soort medische klachten!!!
Zodra de personen uit de huishoudens (volwassenen én kinderen) uit Kraggenburg wegrijden of weg zijn dan zijn de klachten ook over!!!!

En nóg is Agentschap Telecom niet overtuigd; sterker nog: ze zeggen glashard dat een klacht die medische aspecten bevat niet eens in behandeling wordt genomen.
Hun letterlijke uitspraken zijn ''het medische aspect/overlast doen we niks aan want dat klinkt als science fiction. Of te wel het zit volgens hen dus tussen onze oren. JA dat zit het zeker die band om je hoofd en die fluittoon. Sterker nog: als je dat op die manier meldt dan wordt de klacht niet eens in behandeling genomen!!!! Ook vinden ze dat wij de verantwoordelijkheid hebben om onze apparaten beter te beschermen en vragen zich af of onze apparaten wel goed zijn en of we ze wel correct gebruiken én de klachten kúnnen niet bij de mast vandaan komen.
Het is zelfs al zo dat in ons huishouden een soort kooi van Faraday is gebouwd omdat er anders niet fatsoenlijk geslapen kan worden vanwege de druk in het hoofd en het gezoem van wespen geluid.
Is onmogelijk volgens hen. Want zenden geeft geen geluid, dat hoor je niet en het is een bundelstraal die over de huizen heen gaat en daar kan je dus geen last van hebben.

Het is toeval dat meerdere mensen dingen ervaren.........................., aldus Telecom.
Met moeite hebben we het nu voor elkaar dat ze binnenkort een veldsterktemeting gaan doen. al wisten ze 'voor 99,9 % zeker dat die niet nodig is want ze zullen niks meten en het zal binnen de gestelde norm in Nederland vallen; ook omdat de apparatuur in de mast
volgens hen het niet kán veroorzaken'.
Ze gingen de heer Van 't Westende op de hoogte brengen dat er een meting gaat plaatsvinden.
Ook zeggen de ARD en Telecom glashard dat meneer een zendvergunning heeft maar dat dit niet wil zeggen dat hij zendt.
Ook omdat hij een vergunning heeft, weet hij wat hij doet, volgens hen.( hij moet zelfs volgen de regels een zendlogboek bij houden.
Ja ja, maar ik heb ook een rijbewijs en kan te hard rijden.( word ik voor bekeurd en als
ik verkeert parkeer dan krijg ik daar ook een boete voor...............................
Zelfs hebben we al een melding bij vliegveld Schiphol neer gelegd want de Noordoostpolder is aanvliegroute.......
Ook de huisarts zegt dat we van toeval moeten spreken want het is niet bewezen.
Ik zelf heb veel last van een te laag HB, opvliegers pijn in mijn wenkbrauwen, artrose en spierpijn en dit sinds onze overbuurman (ja recht tegenover ons dus we kijken er ook nog eens tegenaan)deze schotels heeft geplaatst.
Maar we weten wel degelijk waar het allemaal weg komt. EN WE WORDEN MET MEERDERE
HUISHOUDENS NIET SERIEUS GENOMEN door de instanties waar de zendvergunningen uitgegeven worden, nee, de amateur wordt volledig de hand boven het hoofd gehouden!!!!!

En de zendmeneer heeft het zendspul nu in de oude mast (erg oude mast dus die valt hoogstwaarschijnlijk buiten de regels van nu). Het zit her er der ook nog eens onprofessioneel vast met LIJNKLEMMEN!!!!!
Dit sinds de zaterdag de 30e maart). Meestal is hij 's avonds en 's nachts en in het weekend aan het zenden, maar overdag heeft hij hem volgens mij ook nog aanstaan maar dan op een laag vermogen.
We hebben een dikke anderhalf maand rust gehad toen hij niet kon zenden. Toen waren bij iedereen er geen klachten (behalve bij mij dan want die piep is niet weggegaan).
Maar de problemen zijn er nu bij iedereen dus weer want hij zend weer. Onlangs weer melding gemaakt bij de instanties.
Er is hier gewoon omgekeerde bewijslast want we hebben over een periode logboeken moeten bijhouden en inleveren en waarvoor???
O ja, hebben ze het ook nog over dat het wel ergens anders van kan komen, bijvoorbeeld tv-storing door blaadjes die vallen, andere apparaten die je in huis gebruikt zelf, en ze lopen al heeeeeeeeeeeel wat jaren in deze branche rond en het is nog nooit zo voor
gekomen. En enorm kabaal door zenden over de pc ( echte zend geluiden en ik weet hoe die horen omdat mijn echtgenoot een verbindelaar is geweest en zelf met schotelantennes etc gewerkt
heeft) , dat kon al helemaal niet door hem zijn gekomen volgend de heren deskundigen van de Telecom.
En het bromgeluid( zoemende vliegen, wespen oid) dat er in meerdere huishoudens in de vervelende uren wordt waargenomen, kan ook niet.

Dus hobby staat boven gezondheid van vele omwonenden, lijkt wel.
Er is een oudere vrouw die rare bloeddrukproblemen heeft.
Of het bij de mast wegkomt? Ik weet niet of die mensen dit ook zo zien en of ze de kennis hebben hierover (de 4 of 5 meldende huishoudens weten inmiddels natuurlijk meer).

Ik, en vele met mij hier, zijn hier zó ontzettend moe, teleurgesteld en gefrustreerd over.

Er zijn verder gedetailleerde logboeken en bijlages van een mevrouw in de buurt.
Daar ik niet alle logboeken meer heb. Klachten gaan over en vallen als een last van onze schouders als we zeggen en schrijven 100 meter het dorp uit zijn.

Noodkreet: kunt u ons helpen??????

Met vriendelijke groet,

naam bij de redactie bekend

voor meer recente informatie zie:
www.flevopost.nl/nieuws/noordoostpolder/273860/zendmast-bezorgt-kragg .


Kraggenburg - Een constante piep, hoofdpijn, vermoeidheid en storende televisies en computers. Enkele buren rondom de Finsestraat in Kraggenburg hebben er al jaren last van. Zij denken dat de zendmast van buurman P. van 't Westende de oorzaak is.

Maar de buurman is zich van geen kwaad bewust. 'Het zit tussen hun oren'.

De buren - drie gezinnen in totaal - laten het er echter niet bij zitten en zijn een flyeractie begonnen. Vorige week brachten ze zo’n 150 stuks rond in de buurt om te kijken of er meer mensen last hebben van vage klachten, die mogelijk te maken hebben met de zendmast. Meer dan acht huishoudens meldden daarop al dezelfde problemen.

Want bewijs maar eens dat die klachten daar vandaan komen. Buurvrouw Marjan Pul: 'Het Agentschap Telecom van het ministerie zegt glashard dat de medische klachten klinken als science fiction. En de huisarts doet het af als toeval. De technische problemen liggen volgens het agentschap aan onze eigen apparatuur'.

Vast staat in ieder geval dat er een hoge zendmast in de achtertuin van Van 't Westende staat. 'Die mast staat er al sinds 1986', zegt hij. 'Hij zendt maximaal twee minuten per dag een signaal uit. Dat is vergelijkbaar met het zendvermogen van een telefoon. Dus erg weinig'.

Wat hij daar nou precies mee doet, is niet helemaal duidelijk. 'Het is mijn hobby, ik vergaar er informatie mee die ik gebruik'. Volgens de omwonenden bouwde Van 't Westende twee jaar terug een uitschuifbare mast erbij, maar die moest hij op straffe van een dwangsom verwijderen.

Buurvrouw Tina Hulsebos: 'Dat is ook wel gebeurd, maar hij heeft het materiaal uit die nieuwe mast gewoon in de oude gestopt'. Haar man is oud-militair en was daar werkzaam in de telecommunicatie. 'Hij heeft ‘s avonds wel eens veertig volt gemeten met een speciale kippengaasmethode en een multimeter. Dat is een enorme piek'.

De medische klachten rijzen inmiddels de pan uit, stellen de omwonenden. Buurvrouw Geesje Westerhof: 'Ik woon hier sinds 2011 en heb sindsdien last van hoofdpijn, irritaties, slapeloosheid. Als we het dorp uit zijn, is dat over. Mijn zoontje hoort piepgeluiden in zijn hoofd, die hij niet kan beschrijven. Vooral in de weekenden en 's avonds'.

Daarnaast zijn er veel technische storingen. Tv-schermen die van kleur veranderen, pc’s die vastlopen, spaarlampen die snel leeglopen. Hulsebos: 'Druk op het hoofd, piep in het hoofd, een bromtoon, lusteloosheid, onbehaaglijk voelen, hoofdpijnaanvallen,spier- en gewrichtspijn en slecht zien horen er ook bij. En zo zijn er nog veel meer te noemen'.

Maar Van 't Westende vindt dat het allemaal wel meevalt. 'Mensen die er wel last van hebben moeten naar de dokter. En de dokter zal hen vertellen dat het tussen hun oren zit'.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer