StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
19/04/18Metaalkeuze ter behoeve v
08/03/18Boeken over EMV / stralin
Artikelen
24/04/18We worden allemaal dood-g
22/04/18Autism: Half of All Child
21/04/18Report on National Toxico
20/04/18COMPILATIE: Maatregelen v
20/04/18Vaccins: International sc
19/04/18Scientific Research On 5G
Berichten Nederland
25/04/18Bosschenhoofd: Kampeerpla
25/04/18‘Maatschappelijk draagv
25/04/18Docu Ubiquity, over ziek
21/04/18It’ers breken via web i
21/04/18Grote groei mobiele netwe
Berichten België
03/04/18Teken de petitie tegen ve
29/03/18Huidkanker: “België he
Berichten Internationaal
26/04/18American Cities Are Fight
22/04/18Scientific Hearing At The
22/04/18Autism: New CDC Statistic
19/04/18Huawei boss warns the pot
Ervaringen | Appellen/oproepen
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
23/04/18Nuenenaren massaal ziek d
20/04/18Skin Cancer, Cell phones
Onderzoeken
13/04/18Electromagnetic radiation
11/04/18Semi-quantitative proteom
26/03/18Aggressive Brain Tumors o
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
23/01/18Reeks publicaties op juri
Oproepen
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
07/04/18EHS Uitnodiging landelijk
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
05/04/18Brief naar Monique Beerla
04/04/18Volkskrant: e-mail naar d
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Mondhygiëniste :eigen ervaringen en praktijkervaringen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Mondhygiëniste :eigen ervaringen en praktijkervaringen
zondag, 03 maart 2013 - Dossier: Ervaringen burgers


Ontvangen 27 febr. 2013

Enkele eigen ervaringen en praktijkervaringen van een mondhygiëniste (M. Vrolijk) die reageerde op de door Stopumts op 8 nov. 2012 gedane ‘Voorstellen voor onderzoek effecten RF straling op de gezondheid’ (zie de rubriek Onderzoeken 11/02/13).


Ik heb uw stuk twee voorstellen van Cohort studies gelezen en heb hierop enkele opmerkingen.

U schrijft dat er drie soorten onderzoek zijn. Mijn mening : De korte provocatie studie van 20 of 45 min. is veel te kort om allerlei uitslagen te beoordelen. Ik zelf reageer bijv. pas na twee uur in een WiFi omgeving of dect omgeving. En meestal wordt ik pas de volgende dag moe. Ik ben een zgn gemiddelde EHS er. Er zijn veel EHS ers die onmiddellijk reageren maar er zijn er ook die veel later pas reageren. Dit is geen betrouwbare test. Een test moet minimaal 6-8 uur duren en liefst een paar dagen om alle na effecten te registreren. Het is niet goed om er van uit te gaan dat EHS
mensen lampen zijn die aan /uit direct kunnen reageren.
Volledig mee eens, zie ook Fabels 1 en 2 in de rubriek artikelen.

Ik vind u voorstel voor een omgekeerde provocatiestudie een goed idee. U schrijft op blz.2 dat mensen soms geen klachten hebben na jaren een DECT telefoon bijv. naast hun bed hebben staan. Het zou goed zijn om toch een laboratorium test te doen bij deze mensen of er afwijkingen te zien zijn in hun bloed. Ik ken ong. 20 mensen die naast een DECT telefoon sliepen en geen noemenswaardige klachten hadden maar toch allerlei soorten kanker kregen na het vijfde jaar van bestraling. Het was meestal borstkanker maar ook non hodgkin, leukemie, leverkanker, enz. Ik ken bijna niemand die geen DECT telefoon naast zijn bed had en toch kanker kreeg.
……….

Opmerkingen blz. 3 bij Selectiecriteria:
Ook is het belangrijk dat de proefpersonen verklaren dat ze eerst lichamelijke klachten hadden en later psychische klachten. Opmerking: dat hoeft niet zo te gaan, je kan ook psychisch als eerste reageren op EMV en daarna pas met lichamelijke kwalen komen.
Maar dan zit het volgens de autoriteiten ‘tussen de oren’, het gaat om de doelgroep die eerst lichamelijke klachten kreeg.

Het is ook van belang bij mensen met een DECT telefoon en Wifi de afstand van het modem tot zitstoelen en bureaustoelen en bed in kaart te brengen. Als ik binnen 2 meter van een DECT telefoon zit krijg ik onmiddellijk hartkloppingen en een pijnlijk gevoel op de borst. Zit ik er 4 meter of
meer ervan dan dan heb ik veel minder klachten. Dit zal voor veel EHS-ers gelden.
De stralingsintensiteit neemt kwadratisch met de afstand af en dat gaat nogal snel. Ook tussenliggende muren absorberen straling.

Ik ben mondhygiëniste en ik heb veel patiënten gehad die pijnlijke kaken, hoofdpijn en overgevoelige tanden en kiezen hadden. Ik weet nu hoe ik met dit bijltje moet hakken. De meeste mensen met deze klachten hebben een DECT telefoon naast hun bed staan. Als ze die weghalen zijn de klachten binnen een paar weken weg.
……….


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer