StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
24/06/17ICNIRP Guidelines 1998 en
10/06/17Zonnepanelen: straling va
Artikelen
29/06/17Radiation exposure warnin
28/06/17Brain Drain: The Mere Pre
28/06/17Schimmels, bacteriën en
28/06/17How heart pacemakers can
28/06/17Hoe aluminium in vaccins
27/06/17COMPILATIE: Maatregelen v
Berichten Nederland
29/06/17‘Mogelijk sterke toenam
28/06/17Straling vooral de aanjag
27/06/17Blauhús krijt foarearst
27/06/17Radygo vraagt patent aan
21/06/17Schippers: 2,5 miljoen eu
Berichten België
26/06/17Voorstel van resolutie vo
24/06/1740 procent van acht- en n
Berichten Internationaal
28/06/17USA: ‘Health Exemption
26/06/17WHO Radiofrequency Rad
11/06/17USA: 2 Ripon Children Dia
09/06/17Phonegate: French Gove
Ervaringen | Appellen/oproepen
16/06/17GGD ervaring
07/06/17Vrouw zoekt veilige wonin
01/06/17Elana's pantry: ''The Gre
Onderzoeken
26/06/17136 Studies Showing Healt
02/06/17The Effect of RF Radiatio
27/05/17Diabetis 1: Radiation fro
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
27/06/17Arrest van Europese Hof v
05/06/17Wireless Devices - Minimi
03/06/17Professor Belpomme in
Oproepen
12/06/17Lezing in Sommelsdijk (Go
10/06/17Lezing in Nijkerk over vo
19/05/17Lezing Straling en Gezond
Folders
10/04/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
09/06/17Letters From Doctors on W
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsberichten verzameld    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsberichten verzameld
dinsdag, 06 september 2005 - Dossier: Ervaringen burgers


Ik heb een aantal getuigenissen en ervaringsberichten verzameld. Een deel hiervan is eerder op stopumts verschenen, in de rubriek 'Ervaringen' of op het forum.

- Groot-Brittanni, Agnes Ingvarsdottir en Eirikur Petursson
- Nederland, Rotterdam, Charles Claessens en vrouw
- Nederland, Rotterdam, Raoul B.
- Groot-Brittanni, bewoners van Chislehurst Road in Orpington
- Duitsland, Fallbeispiel
- Nederland, Amsterdam, Edwin van Vierzen
- Nederland, Groningen, 'Sarin' en 'Ivo'
- Duitsland, Thomas Kelker
- Nederland, 'Lana'
- Duitsland, Allach, Elfriede Weaver
- Groot-Brittanni, John O'Hanlon
- Groot-Brittanni, gezin met klein kind
- Nederland, Gouda, bewoners flat
- Nederland, Utrecht/Rotterdam, Frans van Velden
- Nederland, Heemskerk, bewoner flat
- Nederland, Amsterdam, 'Lelie'
- Nederland, Amsterdam, familie Luyat
- Nederland, Amsterdam, bewoners flatgebouw o.a. Martin Wielingen en Damir Bunicich
- Belgi, Frankrijk, 73 ervaringsberichten (Franstalig)
- Frankrijk, Crest, 42 geschreven getuigenissen (Franstalig)
- Oostenrijk, 12 ervaringsberichten (Duitstalig)
- Nederland, Enkhuizen
- Nederland, Nijkerk, Freek v.d. Hengel en zijn kanarie
- Nederland, Den Haag, man
- Nederland, Utrecht, Albert
- Nederland, Hilversum, Nijensleek, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Nijkerk, Groningen
- Nederland, Waalwijk, Kees
- en zeer veel ervaringsberichten meer, uit de eerste hand, via kranten, radio of websites, zoals www.mast-victims.org , www.feb.se , enz.

Groot-Brittanni. Agnes Ingvarsdottir en Eirikur Petursson.

Mijn naam is Agnes Ingvarsdottir en mijn man heet Eirikur M. Petursson. Wij wonen in Groot-Brittanni, maar mijn vaderland is IJsland en mijn man komt uit Denemarken. Ik ben 60 jaar en hij is 62. We hebben twee zonen, de oudste is Niels (41 jaar), hij woont hier in Malvern en is vader van drie kinderen. Onze jongste zoon Henrik (31 jaar) is een IT-consultant, hij woont in Denemarken en is ongehuwd.

In augustus 2003 heeft Hutchison 3G een antenne-installatie voor mobiele telefonie geplaatst op het dak van London Road 55 in Worcester, Worcestershire; wij woonden op London Road 57. De afstand tot de antennes was 28 meter en de radiofrequente straling vervuilde onze hele woning. Ons huis was een 200 jaar oude woning, waarin wij zowel ons bedrijf uitoefenden als woonden. De antennes werden op 7 augustus 2003 ingeschakeld en we werden erg ziek. We ontdekten dat onze ziekte in- en uitgeschakeld kon worden, toen Hutchison 3G de antenne-installatie op 18 augustus 2003 uitschakelde voor onderhoud. Onze ziekte verdween meteen, we hebben hiervan een logboek.

We kregen ernstige hoofdpijn, misselijkheid, slapeloze nachten, tinnitus, vreselijke pijn in onze rug en benen. Onze immuunsystemen lijken bovendien niet meer te werken, want we zijn onze uitstekende gezondheid kwijtgeraakt.

Midden september 2003 was de situatie zo slecht dat we niet meer konden werken en dat we snel een ander onderkomen moesten zoeken voor ons bedrijf. We vonden tijdelijk onderdak in een gebouw dat in mei 2004 is gesloopt. Maar we moesten wel elke dag terug naar London Road 57, om te koken, eten en proberen te slapen. Dat werd steeds moeilijker.

Glen Lea, Upper Colwall, Nr. Malvern, WR13 6DH
telefoon/fax: ++ 43 1684 540 138
e-mail: a.ingvarsdottir@btconnect.com

Nederland, Rotterdam, Charles Claessens en vrouw

Eerst afgeschermd, later verhuisd naar een plek in Belgi met minder straling

Nederland, Rotterdam, Raoul B.

Allereerst wil ik kwijt dat ik het meer dan lovenswaardig vind dat je in de strijd gaat met dit fenomeen. Ik heb het zelf geprobeerd, maar loop tegen zo'n muur van onbegrip op dat ik ben
gestopt. Ik heb er simpelweg de energie niet meer voor en wordt zo gedwongen om te verhuizen. Iets wat makkelijker gezegd dan gedaan is tegenwoordig, omdat ik niet kan kopen.
Ik woon in een flat in Rotterdam, deelgemeente Prins-Alexander. Ik woon hier sinds 1999. Ik woon op de bovenste verdieping en direkt op het dak staan 10 Gsm/Umts masten, verspreid over de twaalf woningen van de bovenste verdieping (postcode 3066 PH). Ben zelf in 2002 ziek geworden met een soort van hevige burn-out. Echter, bepaalde lichamelijke klachten zijn nooit helemaal verklaard en sinds die tijd ook niet meer weg gegaan. Denk hierbij aan maag/darm-klachten, steeds moe, duizeligheid en een algemeen soort onbehagen, alsof ik steeds onder spanning sta. Ik weet inmiddels dat deze omgeving slecht voor mijn gezondheid is, maar kan niets bewijzen. ... TNO meent dat niet aan te tonen is dat bepaalde klachten in verband staan met straling. Maar zegt ook dat niet aan te tonen valt dat het net zo is. Zou je in zo'n geval niet het zekere voor het onzekere moeten nemen? ... Er zijn hier zo'n 38 huishoudens die symptomen hebben, ongerust zijn of anderszins. ...

Vriendelijke groeten, Raoul B.

Groot-Brittanni, bewoners van Chislehurst Road in Orpington

Uit artikel van Samantha Payne in Bromley News, 4 mei 2005

Bewoners van Chislehurst Road in Orpington (Engeland) hebben vier jaar campagne gevoerd om een zendmast weg te krijgen. Ze lijden aan hoofdpijnen, slaapstoornissen, duizeligheid, tinnitus en bloedneuzen.

Susan Green, 40, en haar 10-jarige zoon Christian, hebben de symptomen sinds de 3G antennes in maart werden geplaatst. Zij zeggen dat de relatie tussen de zendmasten en hun slechte gezondheid is bevestigd toen veertien dagen geleden de masten gedurende een week uitgeschakeld waren in verband met onderhoud. Hun klachten verdwenen. Het gezin van de buren lijdt aan hoofdpijnen en slapeloosheid.

Duitsland, Fallbeispiel

Er staan meer voorbeelden in het Duits op de website
www.hese-project.org/de/emf/Medizin/Fallbeispiele/
Vertaling van: Fallbeispiel 4
contact: emf-mf@hese-project.org

In juni/juli 1999 kreeg onze toen 10-jarige zoon grote problemen met zien, lezen en concentreren. Zijn prestaties op school gingen drastisch achteruit Bovendien klaagde hij dikwijls over hoofdpijn, voortdurende moeheid, witte flitsen in zijn ogen, oorgeruis (tinnitus), duizeligheid en hij kwam depressief over. Van juli 1999 tot januari 2000 bezocht ik met hem 3 ogenartsen, 2 natuurartsen, 3 geneeskundigen, 2 osteopaten, 2 kinderpsychiaters en een speciale school voor visueel gehandicapten. Resultaat: zijn bril werd met 3,5 dioptrie versterkt en tegen de hyperactiviteit kreeg hij Ritalin. De diagnose op de school luidde: stoornis van de optische waarneming van figuren tegen een achtergrond. Zijn reeds bestaande allergie voor pollen werd erger. Eind maart 2000 merkte ik, dat onze zoon reeds maanden geen centimeter meer gegroeid was.

Het plotselinge begin van de 'hyperactiviteit' en de waarnemingsstoornis deed mij naar een oorzaak zoeken.Tenslotte zat onze zoon al in de vierde klas en had hij nooit leesproblemen gehad. In onze familie was niets voorgevallen, in onze woning niets veranderd, daarom keek ik naar de omgeving. Ongeveer 60 meter van onze woning was een constructie opgericht. Van de gemeente hoorde ik, dat het een zendmast voor mobiele telefoon van T-Mobil was en dat hij in mei 1999 was geplaatst. Nadat we informatie hadden ingewonnen besloten mijn man en ik, onze zoon bij wijze van proef bij zijn oma te laten overnachten. Het ging beter, maar hij was nog bij lange na niet in orde. Omdat het resultaat niet bevredigend was en omdat onze zoon weer thuis wilde slapen, stopten we de proef. Het gevolg was een hernieuwde verslechtering van zijn concentratievermogen. Tandenknarsend deden we een volgende poging. Nu overnachtten ook onze 14-jarige zoon en ik bij mijn moeder. Bovendien schermden we ons huis gedeeltelijk af met een speciaal gordijn. In de loop van 3 tot 4 weken verdwenen niet alleen de hyperactiviteit en de waarnemingsstoornissen van onze 10-jarige zoon, maar ook de hoofdpijn, concentratiestoornissen, problemen om uit zijn woorden te komen, oorgeruis, slaapstoornissen, irritatie en depressiviteit bij mijn 14-jarige zoon en mij.

Na 6 weken stabiliseerde mijn gewicht op 44 kilogram, nadat ik zonder er iets tegen te kunnen doen daarvoor gewicht had verloren. Door het kwijtraken van de symptomen konden we de relatie van onze klachten met de zendmast leggen. Onze 10-jarige zoon ontwikkelde zich van een zwaar gehandicapte tot de beste van de klas, hij kon met gemak naar het Gymnasium overstappen. Op dit moment gaat hij naar de achtste klas van een humanistisch gymnasium. Zijn prestaties in alle vakken behoren tot de bovenste dertig procent van de klas. Ook zijn gezichtsvermogen is beter geworden, de bril kon weer zwakker en zijn groei is na een jaar stilstand weer normaal geworden.

Nederland, Amsterdam, Edwin van Vierzen

Wordt u ook dagelijks wakker om een bepaalde tijd door een piep in de oren, sterke oorsuizingen? Ik wel dus want ik word nu gewekt door Telfort. Nog geen staar maar ik zie wel steeds slechter.... vooral s avonds merkbaar. Lichtbronnen krijgen mistkringen... Deze antenne met 3 transponders bevindt zich binnen 25 meter van mijn appartement boven mij. 's Ochtends is de piep zo sterk dat ik er echt wakker van wordt! Meestal is dit rond acht uur 's ochtends. Ik kan er bijna de wekker op gelijk zetten. Ben even gaan zoeken op internet en wat bleek? Telfort is sinds juli bezig met het testen en uitvoeren van het Edge gebeuren, dit is een voorlopige tussenvariant van UMTS en als eerste in Randstad te gebruiken via Spot service van Telfort. En KPN want die heeft Telfort overgenomen. Toevallig he? Benieuwd of er meer mensen zijn die via de oorsuizingen de meeste last hebben... ik word er in ieder geval helemaal gestoord van... en ik kan er nu dus de klok op gelijk zetten en de lokaties van sterke zendmasten nu zo aanwijzen.... ook blind ja. De buurvrouw die ik gister tegenkwam had sinds een paar weken rare steken in haar oren.

Nederland, Groningen, 'Sarin' en 'Iwo'

Sarin: Vanaf winter 2004 hebben vele inwoners van de Groningse wijk Selwerd vreemde gezondheidsklachten. Met name bewoners van n nabij de Berkenlaan en Beukenlaan klagen over aanhoudende misselijkheid, slapeloosheid, hoofdpijn, buikklachten (zonder griepsverschijnselen), etc. Er is duidelijk sprake van een significante toename van de genoemde gezondheidsklachten......
stralingselwerd.atspace.org/
info@stralingselwerd.atspace.org

Iwo: Zelf heb ik ook in Selwerd gewoond. Door de straling, die ineens afgelopen winter op 'onverklaarbare wijze' toenam, kreeg ik last van slapeloosheid, duizeligheid, oorsuizingen, misselijkheid, enzovoorts. Ik heb ons huis laten meten door een woonbioloog, die zei dat hij zelden zo'n slechte leefomgeving had gemeten. Hij heeft ons geadviseerd om te verhuizen. We hebben z'n advies opgevolgd en wonen nu aan de rand van de stad. We slapen veel beter en voelen ons herboren. Als ik nu naar Selwerd ga om bijvoorbeeld boodschappen te doen, voel ik soms op een gegeven moment, als ik de wijk nader, de straling ineens heel duidelijk. Het is onbegrijpelijk dat er zo ongelooflijk veel masten op de Berkenflat en op Huize Patrimonium geplaatst zijn. En vergeet niet, dat er vlakbij nog veel meer masten staan: Op flats in Paddepoel (kijk maar eens omhoog aan de Zonnelaan tegenover het Shell-station), op het bedrijvenunit-gebouw in het voormalige Rabobankgebouw naast het BP-station in Paddepoel, tussen de woonhuizen (naast een school!) in De Hoogte, enzovoorts.

Duitsland, Thomas Kelker

Ik heb me voorheen nooit met mobiele telefonie bezig gehouden. Als iemand mij een half jaar geleden gezegd zou hebben, dat bij deze techniek gebruik wordt gemaakt van microgolven, dan zou ik het waarschijnlijk niet geloofd hebben.

Toen de antenne op het gebouw van de vrijwillige brandweer Moritzburg werd geplaatst registreerde ik dat wel, maar ik dacht er niets bij. Er kwam ook geen openbare informatie van de kant van de provider van deze installatie.

Sinds vijf maanden heeft onze dochter regelmatig hoofdpijn 's morgens na het opstaan. In het begin verdween de hoofdpijn, maar later bleef hij de hele dag. Daarbij voelde ze zich niet lekker, kreeg een bleke huidskleur en de laatste tijd ook pijn aan haar oren. Meerdere bezoeken aan artsen gaven geen uitkomst. Een EEG liet ook niets zien. De artsen hielden het maar op migraine.

Dat geloofden we echter niet en toen begon ik de antenne voor onze huisdeur te verdenken. Ik informeerde naar meters voor elektrosmog, maar ik kon vanwege de hoge prijs niet besluiten zo'n apparaat te kopen. Ik schoof het probleem voor me uit. Twee weken geleden belde de buurman aan en bood ons een meting van de hoogfrequente straling in ons huis aan, die wij graag aannamen. Hij hield zich vanwege gezondheidsproblemen reeds langer met de straling van de zendmast bezig.

De meetwaarden waren in de kinderkamer 750 mikroWatt/m2 en in de woonkamer zelfs 2000 mikroWatt/m2.
.....

1 augustus 2005
Thomas Kelker, Moritzburg, Duitsland
Bron: www.buergerwelle.de/body_newsletter_80805.html

Nederland, 'Lana'

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Bij ons is op +/- 200 meter van ons huis sinds kort een zendmast geplaatst en sindsdien heb ik last van slapeloosheid en het gevoel dat je onder stroom staat en tintelingen in armen en benen. Laatst heb ik met onweer ook het gevoel gehad dat ik zelf ''onder stroom stond''. Wie herkent dit en welke oplossingen heb je daarvoor gevonden. Ik wil graag weer eens een nacht goed doorslapen! Groetjes, Lana
Zaterdag, 23 oktober 2004 - 17:39

66.102.9.104/search?q=cache:JGKCdhvQLGoJ:clubs.flaironline.nl/messages/24/413405.html%3F1098570302+tintelingen+gsm+ik&hl=nl

Duitsland, Allach, Elfriede Weaver

Allach/Menzing (Duitsland) - De straling van mobiele telefonie is omstreden. Steeds meer mensen beschouwen zendmasten voor mobiele telefonie als oorzaak voor verschillende, voor een deel zeer ernstige gezondheidsklachten. Het burgerinitiatief 'Gezond leven in Allach' bericht, dat Elfriede Weaver vanwege een zendmast, die op 40 meter afstand van haar slaapkamer staat, voortdurend last heeft van migraine, slaapstoringen, concentratiestoringen en maagpijn.

Volgens de 52-jarige inwoonster van Allach begonnen de problemen twee weken nadat de zendmast in april 2004 is geplaatst. Daarna voelde zij steken in haar hoofd. Ze kreeg ernstige problemen met haar gezichtsvermogen en werd daarvoor naar het ziekenhuis Grosshadern gebracht. Ondanks grondig onderzoek door meerdere artsen, kon geen reguliere medische oorzaak worden gevonden. ''Ik ben er vast van overtuigd, dat de antenne de oorzaak is, want toen ik op vakantie was had ik geen gezondheidsklachten. Zelfs mijn krielkippen lijden onder de straling, ze leggen tegenwoordig geen eieren meer'', klaagt Weaver.

17 mei 2005
bron van dit artikel: www.werbe-spiegel.de/content/artikel/1586.php

Groot-Brittanni, John O'Hanlon

Wij verhuisden in 2000 naar ons nieuwe huis, rond de tijd dat professor Stewart zijn rapport presenteerde, waarin hij ons verzekerde dat er geen gezondheidseffecten zouden zijn door het wonen naast een installatie voor mobiele telefonie. Ons huis is ongeveer 150 meter verwijderd van een kolossale zendmast met antennes.

Mijn vrouw en ik waren enthousiast en richtten het huis in, we waren vol energie; mijn vrouw was toen 27 en ik 35. Binnen zes maanden voelden we ons beide erg moe zonder echte oorzaak. Twaalf maanden later kreeg ik problemen met het bonzen van mijn hart. Het hart ontvangt zijn instructies van de hersenen door 'delta'-golven. Volgens mij interfereert de straling van zendmasten en telefoons met onze 'delta'-golven, die we ook ervaren in diepe slaap.

Tot maart 2004 voelden we ons langzaam aan slechter. In feburari 2004 beviel mijn vrouw van een prachtige baby, een jongen van 7,5 pond. De twee maanden daarna gingen steeds slechter. In maart werd de Orange antenne-installatie voor 3G (UMTS) gemonteerd. De baby groeide niet. Hij huilde altijd en werd niet lekker tijdens het voeden. We merkten op dat hij niet huilde en normaal at als we weg waren van huis.

In juni had mijn vrouw er genoeg van en we kwamen samen tot de conclusie dat we het huis moesten verlaten. Ik kon geen tweede hypotheek veroorloven en kon ook niet huren. Mijn vrouw kwam op het idee om een caravan te kopen en ergens neer te zetten en van juni tot december hebben we daar gewoond. We stonden versteld over de resultaten. We konden meteen goed slapen en James begon te groeien. Als mijn vrouw met de baby naar ons huis ging om iets te regelen, dan begon de baby meteen constant te huilen zonder duidelijke reden. We hielden hem zoveel mogelijk van huis weg.

Mijn vrouw en ikzelf ontdekten dat we weer droomden in onze slaap - iets wat thuis niet vaak meer gebeurde. We gingen op zoek en vonden de informatie van Gerard Hyland over hoe gepulste straling onze delicate biochemie en het functioneren van onze hersenen kan benvloeden. Ik sprak met mijn oom en hij deed de suggestite om het huis af te schermen, wat absurd leek. In december moesten we terug, omdat het caravan park gesloten is tijdens de winter. We kochten afschermingsmateriaal voor de zolder en de ramen. Tussen kerstmis en nieuwjaar konden we niet slapen en de baby was erg onrustig, maar toch beter dan voorheen. We vermoeden dat het komt omdat hij geen zachte delen meer heeft aan zijn hersenpan. In de eerste week van januari voltooiden we de afscherming en tot onze verbazing konden we daarna alle drie goed slapen. We hopen het huis te kunnen verkopen, maar zijn nu in ieder geval afgeschermd.

Groot-Brittanni, gezin met klein kind

Deze brief is gestuurd aan Graham Blackwell www.starweave.com/consult/
Hij heeft toestemming gevraagd voor publicatie.

''Wij hebben verschrikkelijke problemen met de Vodafone mast. De misselijkheid is onverdraaglijk, we voelen het branden in onze hoofden en aan onze huid. Het gebrek aan slaap tast onze gezondheid enorm aan, het geluid dringt ons hoofd binnen, we kunnen nergens iets anders te huur vinden en we zijn wanhopig.

Onze kleine meid blijft wakker door het geluid en wil dat ik haar uit haar ledikant haal en ik kan het niet. Nu zegt ze: 'in mijn oren, mamma, haal het weg, stop het alsjeblieft', en ik kan niets doen om het te stoppen. Het is een krankzinnige situatie, zo is het leven niet meer mogelijk.

De gevoelloosheid in onze armen en benen, ik kan het niet meer aan. Ik kan niet langer met deze situatie omgaan, het is zo traumatiserend.''

De originele handgeschreven brief (in het Engels) is te vinden op www.mast-victims.org (kies Journals, Well, of course, it's all in the mind.'' ''Nothing to do with the masts'' ) of direct:

www.mast-victims.org/index.php?content=journal&action=view&type=journal&id=16

Nederland, Gouda, bewoners flat

Een bewoonster uit gouda belde me via Hart van Nederland op. Ze vertelde mij dat ze elkedag zieker wordt. Woont al 31jaar in de zelfde flat aan de Han Hollanderweg te Gouda. Het ergste is niet slapen. Met slaappillen hooguit 1 a 2 uurtjes. En dan weer misselijk klaar wakker. Eerst snapte ze er geen snars van. Medebewoners zeggen ook vergelijkbare klachten te hebben, maar vanwege de leeftijd durfen deze weinig te klagen. En de meeste bewoners op de bovenste woonlagen van de flat.Bewoonster is 75 jaar en heeft in haar hele leven nog nooit zoiets meegemaakt. Het hele dak staat er mee vol.

L. Heerkens, Han Hollanderweg, Gouda

Nederland, Utrecht/Rotterdam, Frans van Velden

Ik heb al eens eerder gemeld dat ik ziek werd in de hallen van de Jaarbeurs in Utrecht (week 21-25 februari 2005). 's Nachts veel pijn en kotsen. Twee jaar daarvoor niet! Ik heb het aan het eind van die week gecheckt en inderdaad, in elke hal hangen vier antennes, voor zover ik kan bekijken zijn het UMTS-antennes.

De eerste uitbreiding van zo'n 70 Access Points zal gerealiseerd worden in de Utrechtse Jaarbeurs. Vanaf 1 april zal in alle hallen en het vergadercentrum van de Jaarbeurs volledig draadloze internet-dekking aanwezig zijn. Alle bezoekers met eigen laptop of PDA kunnen er dan met hoge snelheid internetten. Ook worden acht internet-zuilen geplaatst, zo geeft KPN in een persbericht aan. Bron: Bellen.com, 16 januari 2004

Daar zie je dus niks over in het antenneregister, dat is echt waardeloos. Daar staan wel x GSM-installaties op postcode 3521 AL. En enkele UMTS-installaties. Ik twijfel aan het antenneregister. Het heeft weinig nut voor mensen met microwave sickness.

Vandaag heb ik in het congrescentrum in het Maasgebouw gewerkt, direct naast het Feyenoord Stadion in Rotterdam. Ik ben doodziek, pijn in mijn spieren, opgezwollen buik, 'stralende hersens'. Scherpe scheuten in mijn kiezen en aan het eind van de middag kon ik de teksten op de projectieschermen niet meer lezen. De bluetooth verbinding tussen de laptop en de GSM werkte daar niet eens. Toen ik naar buiten keek zag ik dat de torens met lampen (voor de verlichting van het voetbalveld) helemaal vol hangen met antennes voor mobiele telefonie. Toen ik dichtbij iemand stond met een zeer dikke buik (veel meer dan de mijne) voelde ik minder. Hij absorbeerde een deel van de straling! Ook in dit gebouw ben ik lang geleden geweest, zonder klachten.

Volgens een persbericht biedt Stadion Feyenoord, beter bekend als De Kuip, als eerste stadion in Europa draadloos internet toegang. Voorlopig wordt de service geboden aan de bezoekers van alle vergaderzalen, Brasserie de Cuyperij en de business units. WinQ heeft de aanleg gerealiseerd. Bron: hotspot.nl, 30 september 2003

Volgens het antenneregister hangt het daar wel vol met GSM-antennes (10 installaties!), maar geen UMTS. Ik geloof het niet.

Nederland, Heemskerk, bewoner flat

Woon al vanaf 1988 in deze flat met veel plezier. In 1999 is het begonnen. Kreeg toen de volgende onverklaarbare gezondheidsklachten: Ben er achter gekomen dat dit alles begonnen is na het plaatsen van de antennes het dak Van de flat waar ik vlak onder woon. Ik woon op de bovenste woonlaag van de flat.

Heel snel moe: met kleine fysieke inspanning, gewoonweg niet kunnen slapen, terwijl je dat heel erg graag wilt. En als het dan lukt hooguit 2 uur lang dan weer klaar wakker met erge drang te willen slapen, overdag de ogen bijna niet open kunnen houden van de slaapdrang,
Vaak erge hoofdpijn: dan in het voorhoofd, dan in het achterhoofd. Spierpijn die lijkt op jicht of reuma: rug, onderrug, nek, schouders, benen, armen: bij veel koude komen deze spierpijnen spontaan op. Zeer gevoelig voor tocht. Knakkende gewrichten: nek, benen, armen. Lang staan is voor mij erg pijnlijk: pijn in de onderrug. Duizelig gevoel: lijkt op alsof je de dag ervoor zwaar alcohol hebt gedronken. Slecht wordende ogen: wazig zien.Witte vele sterretjes in de ogen: komen zomaar op en verdwijnen weer na poosje. Zwarte vlekjes in de ogen: komen zomaar op en verdwijnen weer na poosje. Maagpijnen: lijkt op overtollig maagzuur volgens de huisarts. Pijn in het midden van de borst: altijd bij het opstaan. En soms bij het ontwaken tussendoor. Hartkloppingen: soms wel minuten lang om bang van te worden, vaak lichte onverklaarbare koorts: 37 a 38 graden Celsius. Misselijk gevoel. Futloos gevoel: daardoor totaal geen zin ergens in, onrustig gevoel, tintelende vingers, nerveus gevoel, heel snel emotioneel, tijdens het slapen een benauwd warm gevoel, terwijl de ruimte 6 graden is, Concentratie problemen: Zodra er in mijn buurt drukte is lig ik eruit. Geheugen problemen: vooral in het korte termijn geheugen: soms om 21:00 uur niet meer weten of je die dag nu al wel hebt gegeten of niet. Terwijl je dat wel hebt gedaan. Jeuk aan huid: vooral voeten en hoofd: alsof je vlooien hebt. Eczeem aan handen en voeten die met medicijnen niet weg gaan. Blaasjes in de mond en op de tong die kapot knappen en daarna 3 weken aanwezig zijn en veranderen in zeer pijnlijke gaatjes. En soms zelfs gaten.Waardoor praten en eten erg moeilijk is door de pijn. Heel erge jeuk aan de anus: huisarts zegt dan dat dit stress is. Drukkend gevoel in de oren: Gevoel lijkt op als je een diepe tunnel inrijd. Drukverschil, agressiviteit: Heel snel kwaad om niks, niets meer accepteren zonder reden. Ernstige vermoeidheid bij geen enkele fysieke inspanning. Gesis en gefluit in de oren. Komt op en verdwijnt na tijdje weer.

Nee ik ben niet de eenigste. Er zijn nog 26 bewoners met vergelijkbare klachten.

Arjen Witzel

Nederland, Amsterdam, 'Lelie'

hallo Michelle,
mijn vriend woont ook in Wormer, hier heb ik dus de hele nacht hartkloppingen, opgejaagd gevoel, wazig zien, enfin je kent het. De slaapkamer hebben we aan de kant van de mast met dik aluminium folie beplakt maar ook dat helpt niet (meer). In Amsterdam waar ik woon zelfde probleem. ... Ik was vorige week in Manchester bij mijn zus, na een nacht , voelde ik me weer kiplekker, geen hartkloppingen , hele nacht doorgeslapen, uitgerust wakker. Waar ik ook keek ik zag geen masten.

Nederland, Amsterdam, familie Luyat

Amsterdam, Damstraat: We werden gedwongen te verhuizen

Vier jaar geleden kreeg ons gezin zulke problemen door straling van gsm-masten dat we gedwongen werden te verhuizen. We moesten ons prachtige appartement op de derde verdieping in de Damstraat in Amsterdam (midden in het centrum) verlaten om in de periferie te gaan wonen.

Na 20 jaar vredig op die plekte hebben gewoond kregen we alle vijf opeens dagelijks de verschikkelijkste hoofdpijnen. We lieten de zaak onderzoeken door de milieudienst en andere gemeentelijke diensten, en schoorstenen en dergelijke laten controleren, maar niets werd gevonden.

Na maanden onderzoeken die op niets uitliepen herinnerden we ons dat de hoofdpijnen begonnen toen we een grote kraanwagen bezig zagen iets op het dak van hotel Krasnapolski te plaatsen. Navraag leerde ons dat er gsm-maasten waren op het dak van het hotel, pal voor onze woning.

We lieten de straling opmeten door TNO, die een dik rapport uitbracht, met grafieken waar duidelijke pieken gemeten zijn, maar de conclusie werd getrokken dat het geen gevaar voor de volksgezondheid vormde. Op mijn vraag waarop die waarden gebaseerd werden antwoorde een medewerker van TNO dat zulke straling jarenlang door het leger gebruikt werd. Ik observeerde dat in het leger flinke jongens zaten, en niet pas-bevallen vrouwtjes met een kroost kindjes. Wellicht hebben soldaten minder snel last van wat dan ook dan de bevolking. Ik las veel later in een artikel over umts-masten dat TNO dat gegeven opeens wel in acht had genomen.

De gemeente hield vast aan dat rapport en we werden gedwongen te vertrekken: hoofdpijn was namelijk alleen daar te voelen, niet op de tweede verdieping, niet op de eerste, en ook niet in onze nieuwe woning. De hoofdpijnen namen in hevigheid toe naarmate de Damstraat drukker werd (in de loop van de dag, in de weekeinden) en meer mensen gingen mobiel bellen, waardoor we de indruk kregen dat de bundels straling uitgezonden door de masten kleiner of groter werden naar behoefte.

V. Luyat

Nederland, Amsterdam, bewoners flatgebouw o.a. Martin Wielingen en Damir Bunicich

Amsterdam, Nassauplein, alle bewoners wonend onder zendmasten zijn ziek
'Ik slaap nu bij mijn moeder en mijn klachten nemen direct af'

door Nienke Oort

AMSTERDAM - Depressies, vermoeidheid, huidproblemen, spontane hoofdpijn, hartkloppingen en paniekaanvallen. En op de drie bewoners van de flat aan het Nasssauplein in Amsterdam kampt met gezondheidsklachten. Alle kinderen die er wonen hebben astma. Over de oorzaak zijn de bewoners het eens: de 15 (!) zendmasten en umts-antennes die op het dak staan.

Van de drie bovenste appartementen heeft zelfs honderd procent van de bewoners klachten. ''Ik dacht jarenlang dat het gewoon aan mij lag. Als ik in bed lag werden de hartkloppingen steeds heviger. Paniekaanvallen volgden. Totdat ik me ging verdiepen in de gezondheidsklachten die de zendmasten voor mobiele telefonie veroorzaken. Tot mijn grote verbazing las ik mijn eigen klachten terug'', zo vertelt Martin Wielingen, sinds 1997 woonachtig in een van de bovenste appartementen. In maart van dit jaar heeft KPN drie umts-antennes bijgeplaatst. Volgens de bewoners is de ellende toen pas echt begonnen. ''Sinds die umts-antenne geplaatst is, is het in mijn flat niet meer uit te houden. Hij staat ook direct gericht op mijn slaapkamer. Ik slaap nu vier maanden bij mijn moeder en mijn klachten nemen direct af'', aldus Wielingen. Bij de flat van Wielingen zijn stralingen gemeten varirend van 0,7 tot 2,55 volt per meter. ...

Lees het artikel online op: www.telegraaf.nl/binnenland/14768101/Gek_van_de_straling!.html

Belgi, Frankrijk

www.teslabel.be/temoignages
73 ervaringsberichten, in het Frans

Frankrijk, Crest

www.sauvonsleon.fr
klik op Entre, klik op Tmoignages
42 ervaringsberichten, in het Frans

Oostenrijk

www.salzburg.gv.at/themen/gs/gesundheit/umweltmedizin/elektrosmog/elektrosmog_und_gesundheit/fallberichte.htm

12 ervaringsberichten, in het Duits

Nederland, Enkhuizen

En dan opeens verandert de wereld. En twijfel je aan je lijf en word je geconfronteerd met de kwetsbaarheid van je lichaam. Onzekerheid over wat er met je aan de hand is. Een onbehagelijk niet thuis te brengen gevoel en het ergst is het fluiten in je hoofd, piepen, kraken, borrelen. Tinnitis, jammer maar helaas? Ik kan het niet accepteren, er is geen aanleiding waar ik direct op kan komen behalve dan dat we net verhuisd zijn. Gestresst? Zal wel weer overgaan? Het klinkt gek genoeg als elektriciteit, tonen van hele hoge frequentie, zoeken, zoeken, en zoeken op Internet. En dan: elektrosmog, een heel nieuw begrip voor mij, inmiddels voor ons want mijn huisgenoot heeft dezelfde verschijnselen. En dat kan geen toeval zijn zou je denken.

Hoogfrequent, laagfrequent, umts, wlan, wifi, W/m, gsm, 3G, pulserend, dect, gprs,……. Een wereld gaat voor ons open en je kijkt met een andere blik uit het raam en warempel, op nog geen 300 meter afstand staan twee masten met allerhande zenders. Dit is het. Het ligt niet aan ons, ik weet een plek op de dijk, ver weg van gsm-umts antennes, dect telefoons en lantarenpalen, daar is het opeens stil, wondermooi stil! ....

Marijke de Jong
Enkhuizen
24-07-2005

Nederland, Nijkerk, kanarie van Freek v.d. Hengel

Kanarie herstelt na afscherming tegen GSM-straling
Ook vogels ervaren de effecten van zendmasten

14 augustus 2005

Nijkerk - De kanarie van Freek v.d. Hengel in Nijkerk heeft bijna acht maanden lang niet meer gezongen, zat aan zijn huid te pikken en verloor zijn veren. Daags nadat zijn kooi was afgeschermd tegen de straling van een GSM zendmast op 50 meter afstand van de woning, begon de vogel te piepen en zelfs kleine trillers weg te geven. Tien dagen later zit hij fier op zijn stok, helemaal glad en hij verliest geen veren meer.

In de woonkamer waarin de kooi staat, is door het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken 1,14 Volt per meter (ca. 3000 mikroWatt/m2) gemeten voor GSM 1800 MHz. De kooi is ingepakt in zeer fijn metalen gaas en aan de onderzijde aluminiumfolie. Bezoekers vinden het een zielig gezicht, maar de kanarie zelf vaart er wel bij. Hij begint vooral te fluiten als er geluid in de omgeving is, maar heeft ook 's ochtends vroeg al van zich laten horen.

De eigenaar van de kanarie heeft zelf ernstige gezondheidsproblemen, die ontstaan zijn na de komst van de GSM 1800 antenne-installatie op een appartementengebouw tegenover zijn woning. Ook traden technische problemen met elektronica in zijn woning op. Als hij een aantal dagen verblijft op een plek met nauwelijks hoogfrequente straling en laagfrequente velden, verdwijnt een deel van de klachten helemaal en de overige klachten verminderen

Het experiment met de kanarie toont aan dat de gezondheidsproblemen niet primair psychisch van aard zijn. Aan de verzorging van de vogel is niets veranderd. Het inpakken van kooien van vogels leidt normaal tot minder zingen. De verandering in de toestand van de kanarie kan slechts verklaard worden door de vermindering van de dichtheid van de straling van de GSM-antenne. Met een Aaronia HF Detektor is 0,5 mikroWatt/m2 in de kooi gemeten.

Vroeger werden kanaries in de kolenmijnen gebruikt om de samenstelling van de lucht te testen. Viel de kanarie dood neer, dan moesten de mijnwerkers maken dat ze de mijn verlieten. Het experiment met de kanarie is een aanwijzing, dat de vogels ook 'gevoelig' zijn voor de elektromagnetische straling van mobiele telefonie, DECT-telefoons en draadloze netwerken. Verbazingwekkend is dit niet, want het is al door veel wetenschappelijke onderzoekers aangetoond dat de straling biologische effecten heeft.

Aanvulling: Freek v.d. Hengel heeft enkele weken later de kooi van Faraday weer verwijderd. Binnen een week begon de kanarie weer aan zijn huid te pikken, veren te verliezen en minder te zingen. De verwachting is dat hij na nog enkele weken ook niet meer zingt. Dan zal Freek v.d. Hengel de kooi van Faraday weer om de kooi van de kanarie terugzetten.

Nederland, Den Haag, man

Sinds de komst van GSM hoofdpijn, na invoering UMTS duizeligheid, brandende huid, fluittoon in oren, zwarte vlekken voor ogen, slaapstoornissen.

Nederland, Utrecht, Albert

ervaringutrecht.html
Laatste bericht: kan niet meer de straat op, moet dan overgeven.

Nederland, Hilversum, Nijensleek, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Nijkerk, Groningen, enz.

mannen en vrouwen, jong en oud, met klachten gerelateerd aan zendmasten.

Nederland, Waalwijk, kees47@home.nl

Duizeligheid, slecht slapen, maagprobleem, oorruis, gevoel van slapte, druk, moe, trillinkjes in hoofd
zie www.arjenwitzel.nl/emfs

en zeer veel ervaringsberichten meer, uit de eerste hand, via kranten, radio of websites.


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer