StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
10/06/17Zonnepanelen: straling va
08/06/17Informatieve voorlichting
Artikelen
23/06/17EU-hof: Vaccin kan ziekte
20/06/17Overleg ECERI en WHO o
20/06/17Here's How Dirty Electric
20/06/17Canadian Study Finds C
20/06/17Smart cities, 5G and EMF
19/06/17WiFi in Schools - The Fac
Berichten Nederland
21/06/17Schippers: 2,5 miljoen eu
20/06/17Cijfers over kanker; Inci
20/06/17Smartphone op school: str
19/06/17Voorschoten: Gemeente kom
15/06/17Epe: Verwarring over zend
Berichten België
30/05/17Kaartlezer verdwijnt, mob
24/05/17Wordt Brussel de eerste s
Berichten Internationaal
11/06/17Engeland: 2 Ripon Childre
09/06/17Phonegate: French Gove
08/06/17Engeland: A Charity Could
05/06/17USA: Sacramento e.a. toek
Ervaringen | Appellen/oproepen
16/06/17GGD ervaring
07/06/17Vrouw zoekt veilige wonin
01/06/17Elana's pantry: ''The Gre
Onderzoeken
02/06/17The Effect of RF Radiatio
27/05/17Diabetis 1: Radiation fro
27/05/17Mobile phone use and risk
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
05/06/17Wireless Devices - Minimi
03/06/17Professor Belpomme in
02/06/17Nurse with rare brain dis
Oproepen
12/06/17Lezing in Sommelsdijk (Go
10/06/17Lezing in Nijkerk over vo
19/05/17Lezing Straling en Gezond
Folders
10/04/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
09/06/17Letters From Doctors on W
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden
vrijdag, 27 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Aftonbladet 23 aug 2010

UMTS zendmast naast de deur: ''Ik kon niet meer behoorlijk slapen''

Auteur: Cecilia Bäcklund (Vertaling Stopumts)

Chanelle Richter, 29, kreeg ernstige slaapproblemen nadat er plotseling een zendmast voor mobiele telefonie naast haar deur geplaatst was. ''Maar nadat ik verhuisd was naar het platteland verdwenen mijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon en nu slaap ik goed'' zegt ze.

Chanelle Richter, had nooit slaapproblemen . Haar leven veranderde echter nadat een umts zendmast geplaatst werd op 15 meter afstand van haar appartement in de stad.

Ik verbleef daar 9 maanden en realiseerde mij geleidelijk dat ik mij niet kon concentreren, dat ik geheugenproblemen had en hoofdpijn en hartonregelmatigheden. En bovendien sliep ik helemaal niet goed. Alleen buitenshuis voelde ik mij beter.

De problemen werden erger. Chanelle kreeg hulp van ''Vågbrytarna'' (De Golfbrekers) een vrijwilligersorganisatie die hoge stralingwaarden mat in haar appartement en zij realiseerde zich dat zij moest verhuizen om weer een dragelijk bestaan te kunnen leiden.

Chanelle verhuisde naar een nieuw appartement dat niet te dicht bij zendmasten voor mobiele telefonie gesitueerd was en in het begin ging alles goed omdat al haar symptomen verdwenen en ze weer goed kon slapen, Maar toen installeerden al haar buren allemaal draadloze systemen.

''Toen begon ik weer slaapproblemen te krijgen. Nooit voelde ik mij lekker, ongeacht hoeveel ik probeerde te slapen''.

Naar een cottage op het platteland.

Na overleg met de verhuurder kreeg zij als aanbeveling om een cottage te huren op het platteland, waar zij nu ook leeft. Chanelle heeft haar nieuwe woning door laten meten en de stralingswaarden zijn hier beduidend lager dan in haar voormalig appartement in de stad.

''Nu kan ik weer prima slapen! Ik wordt vroeg wakker, geheel uitgerust, en het gaat goed met me!''

Voor het oorspronkelijke artikel met een leuke foto van Chanelle Rigter zie:
www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7659132.ab .

(Met dank aan onze collega Henrik Eiriksson van mast victims)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer