StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
12/10/17Meetspecialisten, meet
05/10/17Boeken over EMV / stralin
Artikelen
19/10/17Dramatische afname aantal
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
11/10/17Wifi- en bluetooth-knoppe
11/10/17Kinderen hebben zeven kee
Berichten Nederland
19/10/17Bilthovenaren doen beroep
19/10/17Nieuw, veiliger antennebe
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
20/10/17De Zwitserse pers over vo
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
11/10/17USA: Berkeley Cell Phone
Ervaringen | Appellen/oproepen
20/10/17Electrosensitivity: is te
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
Onderzoeken
20/10/17Autisme ontwikkelt zich l
20/10/17Mogelijke effecten van el
16/10/17Hoofdpijn: Mobile Phone U
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden
vrijdag, 27 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Aftonbladet 23 aug 2010

UMTS zendmast naast de deur: ''Ik kon niet meer behoorlijk slapen''

Auteur: Cecilia Bcklund (Vertaling Stopumts)

Chanelle Richter, 29, kreeg ernstige slaapproblemen nadat er plotseling een zendmast voor mobiele telefonie naast haar deur geplaatst was. ''Maar nadat ik verhuisd was naar het platteland verdwenen mijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon en nu slaap ik goed'' zegt ze.

Chanelle Richter, had nooit slaapproblemen . Haar leven veranderde echter nadat een umts zendmast geplaatst werd op 15 meter afstand van haar appartement in de stad.

Ik verbleef daar 9 maanden en realiseerde mij geleidelijk dat ik mij niet kon concentreren, dat ik geheugenproblemen had en hoofdpijn en hartonregelmatigheden. En bovendien sliep ik helemaal niet goed. Alleen buitenshuis voelde ik mij beter.

De problemen werden erger. Chanelle kreeg hulp van ''Vgbrytarna'' (De Golfbrekers) een vrijwilligersorganisatie die hoge stralingwaarden mat in haar appartement en zij realiseerde zich dat zij moest verhuizen om weer een dragelijk bestaan te kunnen leiden.

Chanelle verhuisde naar een nieuw appartement dat niet te dicht bij zendmasten voor mobiele telefonie gesitueerd was en in het begin ging alles goed omdat al haar symptomen verdwenen en ze weer goed kon slapen, Maar toen installeerden al haar buren allemaal draadloze systemen.

''Toen begon ik weer slaapproblemen te krijgen. Nooit voelde ik mij lekker, ongeacht hoeveel ik probeerde te slapen''.

Naar een cottage op het platteland.

Na overleg met de verhuurder kreeg zij als aanbeveling om een cottage te huren op het platteland, waar zij nu ook leeft. Chanelle heeft haar nieuwe woning door laten meten en de stralingswaarden zijn hier beduidend lager dan in haar voormalig appartement in de stad.

''Nu kan ik weer prima slapen! Ik wordt vroeg wakker, geheel uitgerust, en het gaat goed met me!''

Voor het oorspronkelijke artikel met een leuke foto van Chanelle Rigter zie:
www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7659132.ab .

(Met dank aan onze collega Henrik Eiriksson van mast victims)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer