StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
17/05/18Slimme meter: overheidsre
02/05/18Wet kwaliteit, klachten e
Artikelen
22/05/18Electromagnetic radiation
22/05/18Selected studies on elect
19/05/18Planetary Emergency
15/05/18Pall letter to California
14/05/185G - Advantages - Disadva
13/05/18Shocking analysis of bloo
Berichten Nederland
22/05/18Mobiele telefoons veroorz
22/05/18'Met de huidige insectens
17/05/18Slimme meter: Energie bes
17/05/18LTE in april goed voor 39
16/05/18Explosieve toename van kl
Berichten België
10/05/18Persbericht: Parlementsle
03/05/18Wallonië ziet af van gro
Berichten Internationaal
21/05/18USA: Kalispell School Boa
18/05/18Geschiedenis van de ontwi
11/05/18Cyprus: Derde video om de
05/05/18COMPILATION of measures t
Ervaringen | Appellen/oproepen
29/04/18Huismeting bij een famili
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
23/04/18Nuenenaren massaal ziek d
Onderzoeken
19/05/18The Effect of the Mret Wa
10/05/18Mathematical Structure fo
10/05/18Exposure of Insects to Ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
Oproepen
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
04/05/18Ingezonden brief (mail) n
29/04/18Mail naar: het kerkbestuu
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Ervaringsverhaal van een jonge vrouw uit Zweden
vrijdag, 27 augustus 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Aftonbladet 23 aug 2010

UMTS zendmast naast de deur: ''Ik kon niet meer behoorlijk slapen''

Auteur: Cecilia Bcklund (Vertaling Stopumts)

Chanelle Richter, 29, kreeg ernstige slaapproblemen nadat er plotseling een zendmast voor mobiele telefonie naast haar deur geplaatst was. ''Maar nadat ik verhuisd was naar het platteland verdwenen mijn gezondheidsproblemen als sneeuw voor de zon en nu slaap ik goed'' zegt ze.

Chanelle Richter, had nooit slaapproblemen . Haar leven veranderde echter nadat een umts zendmast geplaatst werd op 15 meter afstand van haar appartement in de stad.

Ik verbleef daar 9 maanden en realiseerde mij geleidelijk dat ik mij niet kon concentreren, dat ik geheugenproblemen had en hoofdpijn en hartonregelmatigheden. En bovendien sliep ik helemaal niet goed. Alleen buitenshuis voelde ik mij beter.

De problemen werden erger. Chanelle kreeg hulp van ''Vgbrytarna'' (De Golfbrekers) een vrijwilligersorganisatie die hoge stralingwaarden mat in haar appartement en zij realiseerde zich dat zij moest verhuizen om weer een dragelijk bestaan te kunnen leiden.

Chanelle verhuisde naar een nieuw appartement dat niet te dicht bij zendmasten voor mobiele telefonie gesitueerd was en in het begin ging alles goed omdat al haar symptomen verdwenen en ze weer goed kon slapen, Maar toen installeerden al haar buren allemaal draadloze systemen.

''Toen begon ik weer slaapproblemen te krijgen. Nooit voelde ik mij lekker, ongeacht hoeveel ik probeerde te slapen''.

Naar een cottage op het platteland.

Na overleg met de verhuurder kreeg zij als aanbeveling om een cottage te huren op het platteland, waar zij nu ook leeft. Chanelle heeft haar nieuwe woning door laten meten en de stralingswaarden zijn hier beduidend lager dan in haar voormalig appartement in de stad.

''Nu kan ik weer prima slapen! Ik wordt vroeg wakker, geheel uitgerust, en het gaat goed met me!''

Voor het oorspronkelijke artikel met een leuke foto van Chanelle Rigter zie:
www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7659132.ab .

(Met dank aan onze collega Henrik Eiriksson van mast victims)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer