StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
23/10/17Beschermen tegen de ra
12/10/17Meetspecialisten, meet
Artikelen
21/10/17Radiostoringen door LE
21/10/17De reguliere geneeskunde
19/10/17Dramatische afname aantal
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
Berichten Nederland
19/10/17Bilthovenaren doen beroep
19/10/17Nieuw, veiliger antennebe
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
21/10/17USA: Zendmast in de fik e
20/10/17De Zwitserse pers over vo
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
Ervaringen | Appellen/oproepen
20/10/17Electrosensitivity: is te
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
Onderzoeken
23/10/17Tinnitus en productie van
20/10/17Autisme ontwikkelt zich l
20/10/17Mogelijke effecten van el
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Nederlandse wetenschapper publiceert zijn ervaringsverhaal op Computable.    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Nederlandse wetenschapper publiceert zijn ervaringsverhaal op Computable.
dinsdag, 13 april 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


In de discussie op Computable naar aanleiding van het opstappen van o.a. Stopumts uit de klankbordgroep van het Kennisplatform EMV schrijft een gepromoveerde ingenieur over zijn ervaringen en gezondheidsklachten door electrosmog:

Bron: Computable 12 april 2010

Ik ben gepromoveerd (dr.ir.) in de elektrotechniek, en werkte bij een elektronicagigant in het zuiden aan geintegreerde circuits (chips) voor de nieuwste generatie mobiele telefoons (LTE). Ik had vanaf 1995 een mobiele telefoon, en daarna de eerste UMTS smartphones, Wii, alles. Ik werkte met uitzicht op een zendmast en naast een Wi-Fi accespoint. Todat ik ziek werd. Dat begon zo'n drie jaar geleden. Eerst was het hoofdpijn als ik naast de WiFi router zat. Daarna vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, en concentratieproblemen. Op de ene locatie wel en op de andere locatie niet. Ook extreem last van hooikoorts.

Ik kreeg dezelfde klachten vervolgens ook bij het werken aan mijn laptop, en zelfs bij gewone computermonitors! In de slechtste periode voelde ik een soort speldeprikken, als ik in het donker naar huis reed, telkens op dezelfde locatie, schreef de kilometerpaaltjes op en overdag bleek dat daar een zendmast langs de weg stond of zelfs een hoogspanningsleiding over de weg liep. Je kunt je wellicht voorstellen dat het me maanden heeft gekost voordat ik dat zelf durfde te geloven.

Het is heel grillig, hangt af van je lichamelijke conditie (sporten, ontspannen helpt) en de gevoeligheid varieert van dag tot dag. Het lijkt een soort stressverhogende factor te zijn.

Het is nu veel beter geworden door het vermijden van de Wi-Fi, DECT, zendmasten (maar dat is zo goed als onmogelijk). Concentratie is weer veel beter. Kwetsbaarheid blijft echter en ik kom er vooralsnog niet meer helemaal vanaf. Vandaag de dag voel ik de dingen niet meer acuut (tijdsschaal is trager geworden) maar zijn de effecten er nog wel (vaak lichte hoofdpijn), effect op algehele vermoeidheid. De allergie (hooikoorts) is weg!

Volgens de ARBO-arts is er 'geen medisch substraat', er is dus 'geen sprake van een ziekte'. Met andere woorden: 'dit bestaat niet meneer'.

Voor het originele bericht zie de reactie van Dr. Ir. David op het artikel in computable:
www.computable.nl/artikel/ict_topics/infrastructuur/3316858/2379248/elektrogevoeligen-stappen-uit-overleg.html?utm_campaign=rss#3318311 .


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer