StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
17/05/18Slimme meter: overheidsre
02/05/18Wet kwaliteit, klachten e
Artikelen
19/05/18Planetary Emergency
15/05/18Pall letter to California
14/05/185G - Advantages - Disadva
13/05/18Shocking analysis of bloo
09/05/185G Radiation Dangers –
07/05/18The rapid rise of Autism
Berichten Nederland
17/05/18Slimme meter: Energie bes
17/05/18LTE in april goed voor 39
16/05/18Explosieve toename van kl
16/05/1833 meter hoge zendmast in
16/05/185G komt er aan, maar wann
Berichten België
10/05/18Persbericht: Parlementsle
03/05/18Wallonië ziet af van gro
Berichten Internationaal
18/05/18Geschiedenis van de ontwi
11/05/18Cyprus: Derde video om de
05/05/18COMPILATION of measures t
02/05/18Duitsland: Erstes Handyve
Ervaringen | Appellen/oproepen
29/04/18Huismeting bij een famili
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
23/04/18Nuenenaren massaal ziek d
Onderzoeken
19/05/18The Effect of the Mret Wa
10/05/18Mathematical Structure fo
10/05/18Exposure of Insects to Ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
Oproepen
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
04/05/18Ingezonden brief (mail) n
29/04/18Mail naar: het kerkbestuu
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Nederlandse wetenschapper publiceert zijn ervaringsverhaal op Computable.    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Nederlandse wetenschapper publiceert zijn ervaringsverhaal op Computable.
dinsdag, 13 april 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


In de discussie op Computable naar aanleiding van het opstappen van o.a. Stopumts uit de klankbordgroep van het Kennisplatform EMV schrijft een gepromoveerde ingenieur over zijn ervaringen en gezondheidsklachten door electrosmog:

Bron: Computable 12 april 2010

Ik ben gepromoveerd (dr.ir.) in de elektrotechniek, en werkte bij een elektronicagigant in het zuiden aan geintegreerde circuits (chips) voor de nieuwste generatie mobiele telefoons (LTE). Ik had vanaf 1995 een mobiele telefoon, en daarna de eerste UMTS smartphones, Wii, alles. Ik werkte met uitzicht op een zendmast en naast een Wi-Fi accespoint. Todat ik ziek werd. Dat begon zo'n drie jaar geleden. Eerst was het hoofdpijn als ik naast de WiFi router zat. Daarna vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, en concentratieproblemen. Op de ene locatie wel en op de andere locatie niet. Ook extreem last van hooikoorts.

Ik kreeg dezelfde klachten vervolgens ook bij het werken aan mijn laptop, en zelfs bij gewone computermonitors! In de slechtste periode voelde ik een soort speldeprikken, als ik in het donker naar huis reed, telkens op dezelfde locatie, schreef de kilometerpaaltjes op en overdag bleek dat daar een zendmast langs de weg stond of zelfs een hoogspanningsleiding over de weg liep. Je kunt je wellicht voorstellen dat het me maanden heeft gekost voordat ik dat zelf durfde te geloven.

Het is heel grillig, hangt af van je lichamelijke conditie (sporten, ontspannen helpt) en de gevoeligheid varieert van dag tot dag. Het lijkt een soort stressverhogende factor te zijn.

Het is nu veel beter geworden door het vermijden van de Wi-Fi, DECT, zendmasten (maar dat is zo goed als onmogelijk). Concentratie is weer veel beter. Kwetsbaarheid blijft echter en ik kom er vooralsnog niet meer helemaal vanaf. Vandaag de dag voel ik de dingen niet meer acuut (tijdsschaal is trager geworden) maar zijn de effecten er nog wel (vaak lichte hoofdpijn), effect op algehele vermoeidheid. De allergie (hooikoorts) is weg!

Volgens de ARBO-arts is er 'geen medisch substraat', er is dus 'geen sprake van een ziekte'. Met andere woorden: 'dit bestaat niet meneer'.

Voor het originele bericht zie de reactie van Dr. Ir. David op het artikel in computable:
www.computable.nl/artikel/ict_topics/infrastructuur/3316858/2379248/elektrogevoeligen-stappen-uit-overleg.html?utm_campaign=rss#3318311 .


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer