StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
24/06/17ICNIRP Guidelines 1998 en
10/06/17Zonnepanelen: straling va
Artikelen
28/06/17Brain Drain: The Mere Pre
28/06/17Schimmels, bacteriën en
28/06/17How heart pacemakers can
28/06/17Hoe aluminium in vaccins
27/06/17COMPILATIE: Maatregelen v
27/06/1710 redenen om je iPhone w
Berichten Nederland
28/06/17Straling vooral de aanjag
27/06/17Blauhús krijt foarearst
27/06/17Radygo vraagt patent aan
21/06/17Schippers: 2,5 miljoen eu
20/06/17Cijfers over kanker; Inci
Berichten België
26/06/17Voorstel van resolutie vo
24/06/1740 procent van acht- en n
Berichten Internationaal
28/06/17USA: ‘Health Exemption
26/06/17WHO Radiofrequency Rad
11/06/17USA: 2 Ripon Children Dia
09/06/17Phonegate: French Gove
Ervaringen | Appellen/oproepen
16/06/17GGD ervaring
07/06/17Vrouw zoekt veilige wonin
01/06/17Elana's pantry: ''The Gre
Onderzoeken
26/06/17136 Studies Showing Healt
02/06/17The Effect of RF Radiatio
27/05/17Diabetis 1: Radiation fro
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
27/06/17Arrest van Europese Hof v
05/06/17Wireless Devices - Minimi
03/06/17Professor Belpomme in
Oproepen
12/06/17Lezing in Sommelsdijk (Go
10/06/17Lezing in Nijkerk over vo
19/05/17Lezing Straling en Gezond
Folders
10/04/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
09/06/17Letters From Doctors on W
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Zoeken naar een stralingsvrij plekje om te kamperen...    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Zoeken naar een stralingsvrij plekje om te kamperen...
zondag, 28 maart 2010 - Dossier: Ervaringen burgers


Straling op de boerencamping in Limburg

Overgevoelig voor straling betekent dat veel campings voor ons soort mensen niet veilig zijn. Dit was mij al bekend en dus reserveer ik nooit. Maar omdat het nog geen 1 april was en de meeste campings nog dicht zijn, belde ik naar een boerencamping in Kessel met de vraag of er Gsm-masten dichtbij de camping stonden,''Nee hoor'', zei de boer aan de telefoon.

Eenmaal van de snelweg bij Venlo afgekomen voelde ik mijn rechtervoet beginnen te prikken. Hoogspanningslijnen langs de A 273. Dan prikt die voet altijd. Ik hoopte maar dat die camping vergenoeg van de hoogspanning zou zijn. Mijn linkerschouder voelde ik ook en stuwing naar mijn nek en oren. Maar Gsm-masten had ik nog niet gezien. De verschillende soort pijnen aan ledematen, zijn verschillende soort straling. ik lijk wel een wandelende wichelroedeloper.

Op de camping aangekomen vroeg ik de boer: ''Hoever staan die hoogspanningsmasten van de camping af?'' Hoogspanning??? vroeg de boer quasi onschuldig. Ja, die daar en ik wees ze aan.

Oh zei de boer dat is wel anderhalve kilometer. Ik zei dat ik niet het gevoel had dat het met mij iets ging worden op zijn camping met die hoogspanning, maar het zou proberen en zette mijn caravan neer

Ik was moe en had honger, dus eerst maar even wat te eten gemaakt, ondertussen stortte mijn gezondheid langzaam in. Mijn spieren begonnen pijn te doen, ik had een druk op mijn hoofd en nek, mijn armen en benen leken wel reumatisch. Ik had al even rond lopen speuren naar GSM masten, ik zag ze niet. Terwijl ik zeker voelde dat ze er wel waren.

Ik keek op de kaart en zag de hoogspanning lopen, de hele N273 langs alle dorpen tot Roermond. Maar ook zag ik een andere hoogspanning achter het bos bij Helden. Dus de camping stond tussen 2 hoogspanningslijnen in. En de GSM die ik wel voelde maar nog niet getraceerd had.

Ik reed via de N273 naar Roermond. Pas nadat ik de N280 was opgedraaid begon mijn lijf te normaliseren en dus reed ik door richting Swalmen om op die weg richting Venlo een andere camping te zoeken. Een aantal campings in die omgeving had ik al eerder afgekeurd wegens hoogspanning of GSM nabij de camping en dus ging ik naar een camping waar ik al jaren kom, in Swalmen, waar ik gelukkig wel even terecht kon zonder voorzieningen en ik niet hoefde te gaan wildkamperen.

Ik ging terug naar de camping in Kessel om mijn caravan op te halen. via het veer tussen Beesel en Kessel. Waardoor ik weer door het dorp kwam. En ja hoor, vlak voor de hoogspanning zag ik hem staan. De GSM MAST die ik had gevoeld.

Bram de tomtom zei op dat moment dat het nog 700 meter was naar de boerencamping. De boer zijn antwoord dat er geen Gsm-masten in de buurt stonden en de hoogspanning wel anderhalve kilometer verderop stond waar je onmogelijk last van zou kunnen hebben, gaf dus wel aan dat ook deze man niks begrijpt van last van straling, terwijl hij er zelf voortdurend aan blootgesteld wordt en ook zijn gezondheid hier schade van kan oplopen. Maar ja er zijn nog zoveel mensen die hun kop in het zand steken tot dat ze zelf in hun directe omgeving worden geconfronteerd met de gevolgen.

Ik gooide de afwasbak in de kast, ruimde het stroom op , draaide de poten in hing de caravan achter de auto en vertrok. Er was niemand te zien om me af te melden, maar na mijn uitleg aan de telefoon en persoonlijk bij aankomst dacht ik dat ie wel zou begrijpen dat ik hier niet gelukkig zou zijn als ik al na een uur vertrokken was

Deze keer niet meer over de N 273, genoeg straling gehad vanmiddag, maar via Venlo en de nieuwe snelweg. Via het veer was niet verstandig met die hoge talud. Het was een verademing om uit die straling weg te zijn.

Aangekomen in Swalmen op de electrosmog veilige boerencamping, omdat er helemaal geen bereik is met je mobiele telefoon, en als je bereik hebt op het Duitse netwerk zit, kwam mijn lijf eindelijk tot rust, waardoor ik toch nog een leuk weekend kreeg zonder verdere gezondheidsklachten.

Mijn elektro overgevoeligheid zorgt ervoor dat ik in veel winkels niet meer kan komen. Opvallend was dat ik bij de bakker in Swalmen waar ook de winkel vol hangt met die ronde rotlampen, ik geen enkele last had. De aanwezigheid van Gsm-masten hebben dus duidelijk invloed op verlichting. iets wat ik al jaren beweer, waar niemand naar wil luisteren. Het ergste van alles is dat veel mensen het niet voelen, en dus worden ze wel bestraald terwijl ze het niet doorhebben.

Demente bejaarden die opgevangen worden op zulke plekken kunnen zich niet meer weren, terwijl hun alzheimer door straling verergert.

Tip voor elektro gevoeligen: koop een ANWB gedetailleerde Nederland atlas, daar staan alle hoogspanningslijnen, fabrieken, luchthavens en veel andere stoorvelden op. Op internet kun je gsm-masten lokaliseren door www.gsmmasten.nl in te toetsen, daar kun je op postcode alle masten vinden door heel Nederland.

Tip voor campingorganisaties: Maak een lijst met straling en elektro-veilige campings. Zodat mensen die overgevoelig zijn ook gewoon kunnen kamperen zonder iedere keer een discussie aan te hoeven gaan met mensen die er toch niks van begrijpen.

Voor het originele artikel zie:
ziekmakendestraling.web-log.nl/straling_en_geluid/2010/03/straling-op-de.html .


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer