StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
12/10/17Meetspecialisten, meet
05/10/17Boeken over EMV / stralin
Artikelen
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
11/10/17Wifi- en bluetooth-knoppe
11/10/17Kinderen hebben zeven kee
10/10/17RF levels in LTE vs UMTS
Berichten Nederland
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
10/10/17Radar: Slimme meter ellen
04/10/17Amsterdam: Zorgen om zend
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
11/10/17USA: Berkeley Cell Phone
02/10/17Frankrijk: Li-Fi eyes opp
Ervaringen | Appellen/oproepen
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
18/09/17WiFi 2,4 GHz en 5 GHz; ee
Onderzoeken
16/10/17Hoofdpijn: Mobile Phone U
13/10/17Review: Weak radiofrequen
09/10/17Mobile Phone Use and The
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
03/10/17USA: Minnesota farm award
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Brief van Eric Jenaer    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Brief van Eric Jenaer
vrijdag, 25 januari 2008 - Dossier: Ervaringen burgers


Geachte Mevrouw, geachte Heer,

Toevallig zijn stress, vermoeidheid, depressie en hoofdpijn het probleem van de eeuw. En opvallend nemen schoolmislukking, gratis geweld en plotse gekheid toe, tot een peil dat de overheid schijnt niet te kunnen beheersen. De huidige investering in wi-fi blootstelling van de treinen en Brusselse metrostations gaat dat niet verbeteren, want nog meer stress en depressie betekent nog meer geweld.

U zult me zeggen dat het onderzoek betreft alln maar de oproepen vr te gaan slapen, of het gsm op de nachttafel. Het is duidelijk dat telcos en overheid niet alles in n keer gaan bekennen. Ze hebben ons altijd beweerd dat de mobiele telefonie geen schadelijke gevolgen had, maar nu, stress, vermoeidheid, depressie en hoofdpijn zijn herkend en zijn wel schadelijke gevolgen. Ze hebben dus zich vergist, en ons bedrogen gedurende 20 jaren.

Begin 2008 heeft de Franse minister van volksgezondheid aangeraden om de kinderen het minst mogelijk aan de mobiele telefonie te blootstellen. Iedereen een beetje aandachtig heeft begrepen dat zowel de kinderen dan de volwassenen betrokken zijn : het spreekt van zelf dat wat voor de jongeren slecht is, is het ook voor de ouderen. De eerste conclusies van het onderzoek Interphone (wgo) tonen dat de ''grote gebruikers'' van gsm risico's nemen (tumoren, gliomen...), en met ''grote gebruiker'' bedoelen ze iedereen die het minstens 50 minuten per dag gebruiken, of gedurende meer dan 5 minuten per gesprek. Met andere woorden, alle gebruikers, behalve de toevallige !

Veel erger : de elektrische uitstralingen van de masten en de private uitzenders (welke toch een reikwijdte van 300 meters hebben, en zelfs 2 kms voor het nieuw wi-fi standaard 802.11n) zijn identiek aan de gene van de gsm en andere draagbare toestellen. Het gekregen vermogen is kleiner, maar voortdurend en niet vrijwillig, en voor wie enkele begrippen van de natuurkunde van kwanta heeft, de fotonen zijn dezelfde, hebben het zelfde niveau van gevaar in het geval van de toestellen als van de masten (Einstein, energie foton = konstante x frequentie). Het is alln maar het aantal fotonen dat verschilt : een gebruiker wordt ervan meer gebombardeerd tijdens een gesprek, maar nu wordt de ganse bevolking ervan dag en nacht gebombardeerd, van de masten, tot onder de deken, gebruikers en niet-gebruikers, elektrogevoeligen en niet-elektrogevoeligen. De energie van een foton verandert helemaal niet met het vermogen van de uitzender, noch met de afstand van de mast, noch met de aanwezigheid of afwezigheid van muren. De impactsnelheid van de fotonen binnen onze huid blijft altijd dezelfde, en is de snelheid van het licht. Een afstand van 1 meter of 1 kilometer verandert niets, vanaf het ogenblik dat men zich in de reikwijdte van de uitzender is. Een foton is zoals een geweerkogel. Als de reikwijdte van het geweer 1 km is, welk belang maakt dat voor het doelwit om zich aan 1 meter of 900 meters te bevinden ? U moet weten dat overal in de reikwijdte van een antenne (en zekere hebben er een van 20 kms), U krijgt op uw lichaam, voortdurend, miljoenen fotonen die onder uw huid doordringen en U elektrokuteren. Dus enkele miljoenen of enkele miljarden, welk verschil maakt dat nog ?

Er zijn opnieuw meer ongevallen op de wegen, ondanks alle maatregelen van snelheidbeperking enz. Elke dag, zijn er bestuurders die de controle van het stuur verliezen, voor onbegrijpelijke redenen, op de wegen vol antennes van gsm, wi-fi, umts, wimax... De invloed van alcohol, drugs en geneesmiddelen is herkend, maar er bestaat nu ook een invloed van de blootstelling aan de uitstralingen van de mobiele telefonie : de stress die ze veroorzaken is dus nu bewezen. Opvallend, men verbruikt steeds meer geneesmiddelen aangezien men slechter slaapt precies door de aanwezigheid van al die nieuwe uitstralingen !!! En de voortdurende blootstelling aan al die nieuwe microgolven (elektromagnetische veld) heeft voor gevolg dat steeds meer mensen alcohol en drugs verbruiken, om een gevoel van welzijn en energie opnieuw te kunnen ervaren. De consumptie van energievoedsel complementen stijgt enorm veel !

Ik vraag aan de overheid dat ze de industrie beveelt om op een strikt minimaal niveau van straling terug te komen, noodzakelijk voor de stemtransmissie, en dat al de rest (mms, wi-fi, umts, wimax, mobiel internet, tv en films voor draagbare toestellen, toepassingen zonder draad) afgeschaft wordt. Inbegrepen, de private toestellen die een reikwijdte van meer dan 5 meters hebben. De bescherming van de bevolking moet belangrijker zijn dan de economie, anders kunnen onze politieke verantwoordelijken een proces verwachten, voor niet-toepassing van het voorzorgprincipe en inzet in gevaar van levende wezens.


Ik had al aan de vorige minister van de volksgezondheid Rudy Demotte gevraagd voor een terugkeer aan een leefbaar niveau van elektromagnetische veld, maar hij heeft me voorgesteld om een psycholoog van de Universiteit van Luik te raadplegen... Hij heeft ook niet het advies van de Hoge Raad van Hygine gevolgd. Nu moet ik in een faraday kooi leven om in perfecte gezondheid te blijven, zonder nooit te hoeven naar een apotheker, geneesheer, kine of ...psycholoog te gaan. Maar telkens als ik eruit moet, voel ik dadelijk de eerste verschijnselen. Zoals iedere aandachtige mensen die in een ''witte zone'' leven of van verlof in een ''witte zone'' terugkomen. Al de rest van de bevolking kunnen dat gevoel niet begrijpen, omdat ze nu gewoon zijn om altijd, overal, in een kunstmatig elektromagnetisch veld te blijven; ze lijden, zonder te weten, van het syndroom van de gekookte kikker. De ziekenhuizen liggen vol, de kinesitherapeuten zijn overgeboekt. Verleden week, de Vlaamse pers sprak van de bezorgdheid van de artsen, steeds meer geconfronteerd met de kanker van de longen bij jonge mensen die nooit gerookt hebben. Het is duidelijk dat een voortdurende elektrocutie de ontvlamming van de organen veroorzaakt, en dus de kwetsbaarheid van het immuniteitssysteem.

Ik werd al eerder als gek beschouwd, tijdens de militaire dienst, toen ik een kamer niet-roker eiste. Ik werd beantwoord dat ''er zijn overal mensen die hun rookte ademen, en ze ervaren geen kwaad (1), en u, 5 meters verder, wat blijft ervan ?'' Precies zoals nu, mensen en politiekers antwoorden : ''de gebruikers hebben hun gsm in hun oren, en ze ervaren geen kwaad (2), en u, 800 meters verder van een mast, wat blijft ervan ?''. Vr mij ook, tot in de jaren '60, enkele tandartsen en radiologen werden bespot omdat ze beweerden dat ze de X-stralen, die naar hun patinten gericht waren, voelden. Zoals dikwijls bleef de WGO tientallen jaren ontkennen. Wanneer gaan de mensen beseffen dat een dosis van gif niet alln maar een kwestie van hoeveelheid is, maar ook en vooral van herhaling en van duur ?

Bedankt voor uw aandacht,

Eric Jenaer
Burgelijk ingenieur


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer