StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
23/10/17Beschermen tegen de ra
12/10/17Meetspecialisten, meet
Artikelen
21/10/17Radiostoringen door LE
21/10/17De reguliere geneeskunde
19/10/17Dramatische afname aantal
17/10/17The 5G network; What You
14/10/17Do You Really Believe You
11/10/17Elektriciteit en elekt
Berichten Nederland
19/10/17Bilthovenaren doen beroep
19/10/17Nieuw, veiliger antennebe
17/10/17Lek in wifi: Miljoenen ap
13/10/17Aantal antenne-installati
12/10/17Aantal verkeersongevallen
Berichten België
12/10/17Vlaamse regering trekt vi
04/10/17Brussel: 5,2 miljard euro
Berichten Internationaal
21/10/17USA: Zendmast in de fik e
20/10/17De Zwitserse pers over vo
16/10/17Frankrijk: Press relea
16/10/17SB 649 has been vetoed!!
Ervaringen | Appellen/oproepen
20/10/17Electrosensitivity: is te
09/10/17Boek met ervaringsverhale
24/09/17Lichaamspanning en ele
Onderzoeken
23/10/17Tinnitus en productie van
20/10/17Autisme ontwikkelt zich l
20/10/17Mogelijke effecten van el
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
06/10/17Anwalt für Mobilfunkopfe
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
14/10/17Tip de Volkskrant
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Volieregaas: Klachten verdwijnen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Volieregaas: Klachten verdwijnen
zondag, 09 juli 2006 - Dossier: Ervaringen burgers


Beste mensen van Stop UMTS,

Met man en twee dochtertjes van 4 en 6 woon ik op ongeveer 50 meter van verzorgingshuis d’Oude Raai, in de Amsterdamse Pijp, waarop een tiental GSM en UMTS-antennes staan. Ik ben veel thuis want ik werk vanuit huis als zelfstandige.
Voorjaar 2005 ging ik naar de cardioloog omdat mijn handen en voeten ’s nachts tintelden, en ik had gehoord dat dit kan duiden op ernstige hartproblemen. Ook klopte mijn hart steeds heel snel als ik in bed lag, terwijl er geen deadlines of dineetjes voor twintig man waren de volgende dag. De cardioloog vond niks. Ook had ik moeite me te concentreren op mijn werk.

September 2006 hoorden we van buren dat zij klachten hadden die leken op de mijne en dat zij dachten dat die van UMTS antennes zouden kunnen komen op het verzorgingshuis. Er staan al sinds jaren GSM-en UMTS- antennes op dat verzorgingshuis, maar er kwamen de afgelopen jaren steeds bij, zo ook begin 2005 en juni en juli 2005. Het verzorgingshuis is nu een van de drie of vier gebouwen in Amsterdam waar er de meeste opstaan. Er zijn verschillende andere buren en bewoners van het verzorgingshuis die klachten hebben die ze toeschrijven aan de antennes. En persoon is verhuisd en een ander is hard op zoek naar een andere woning.

Na een paar maanden van ongerustheid, over onszelf, maar ook over onze kinderen, kochten mijn man en ik eerst maar eens een stralingsmeter (duur!). De straling bleek in onze slaapkamer het hoogst, rond 2500 μWm2, en in de woonkamer rond de 1500 μWm2. Daarna hebben we onszelf -na lang twijfelen, omdat het ons niet zo mooi leek- op 8 maart 2006 ‘opgehokt’ door voor de voor en achtergevel een groot frame te hangen van dunne houten balkjes met voliregaas erin. De straling nam met ongeveer een factor 20 af. We voelden ons meteen veiliger en waren erg blij in ieder geval ons leven weer meer in eigen hand te hebben. Verder waren we erg benieuwd of het wat zou uitmaken voor de ‘klachten’-rotwoord-. Van tevoren hebben we opgeschreven welke klachten we hadden die we nooit eerder in ons leven hadden gehad, en na 11 dagen en na 4 maanden hebben we weer genoteerd hoe het er mee stond. Tot onze verbazing verdwenen uiteindelijk alle klachten die we hadden genoteerd.

Hieronder het lijstje:

7 maart 2006 voor het plaatsen van voliregaas voor gevel slaapkamer:
• Hart klopt snel als ik in bed lig ook zonder reden tot stress
• Steeds een soort zoemerig gevoel alsof er iets in de lucht zit
• Moe wakker worden
• Gezoem in oren
• Tintelende vingers, zijkant van handen en voeten,
• Druk gevoel, gevoel dat er nooit rust is
• Nooit het idee dat ik vanuit stilte begin te praten maar altijd het gevoel dat anderen en ik al aan het praten waren, alsof ik alleen de volumeknop wat harder zet.
• Nooit relaxed zitten of liggen in eigen huis
• Erg verstrooid
• Erg moeite zaken op rijtjes te houden en overzicht te krijgen
• Of afstand te nemen af te koelen
• Vaak raak in draad van m’n gedachten kwijt
• Vergeet vaak dingen
• Moet constant lijstjes maken, idee dat ik zonder lijstjes alles vergeet
• Geen overzicht
• Steeds het idee; morgen maar beslissen, bedenken, eerst maar eens helder worden.
• Geluiden klinken soms te hard
• Alsof ik klap op trommelvliezen krijg
• Onrustig, snel gerriteerd en in de war, speciaal met veel kids.
• Slaap redelijk veel, 7,5 uur per nacht toch nooit uitgerust.
• Wil drie dingen aan mijn man zeggen, doe erg mijn best ze te onthouden, als ik de trap oploop weet ik er boven nog maar n.
• Zeg vaak verkeerde woorden, zoals Egypte in plaats van Isral, lamp in plaats van kast. Dochter van zes doet dit ook.
• Mijn man voelt zich vaag in het hoofd, griepje duurt twee weken, blijft eindeloos moe na ziekte
• Hij heeft vaak migraine, en genezing duurt dagen, soms weken
• Niet vrolijk

19 maart 2006, volieregaas zit er 11 dagen.
• Geen last meer van hartkloppingen, geen snelle hartslag in bed
• Tintelende handen en voeten nauwelijks nog
• Moe wakker worden is minder
• Voelt rustiger in slaapkamer (alsof lucht gewoon water is in plaats van prikwater)

• Wel vergeetachtigheid
• Raar gevoel in m’n hoofd, soort jeuk onder m’n schedel en in m’n nek en schouders, armen, handen en borst.
• Geluiden komen hard aan, als iemand hoest of als waterkoker klikt
• Ik zeg continu verkeerde woorden, zo’n beetje 1 keer in elke twee zinnen. Ook dochtertjes soms vergeetachtig en zeggen ook regelmatig verkeerde woorden.
• Mijn man is steeds moe

8 juli 2006
• Alles is weg, alleen geluiden klinken nog wel eens een beetje schel, maar dat is niks vergeleken met hoe het eerst was.

Sceptici zullen denken voorjaarsmoeheid, stress, tussen de oren, enz. Kan allemaal, maar stress en stressklachten hebben we net als iedereen wel eens eerder gehad, van spit tot migraine, maar die waren anders. Bij mij heeft stress nooit eerder geleid tot vreemde zaken als gehoorproblemen, extreme vergeetachtigheid, of migraine of griepjes die niet over gaan.

Succes met jullie werk!


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer