StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
15/08/17Antenneregister en Antenn
23/07/17Poster/Flyer: Informat
Artikelen
17/08/17Aardingstechniek kan de g
17/08/17Laagfrequent geluid meten
17/08/17Implantaten: Let op die s
16/08/17De manier om insecten uit
15/08/17Asbest van de toekomst
15/08/17Is wireless technology dr
Berichten Nederland
15/08/17Facebook groepen en we
15/08/17Feit of Fictie: Mobiel na
03/08/174G netwerk Tele2 dekt 97%
30/07/17‘Thuiszitters’ ziek v
27/07/17Zeegse heeft eerste stral
Berichten België
01/07/17Verdubbeling burn-out in
26/06/17Voorstel van resolutie vo
Berichten Internationaal
16/08/17Windows produceert slimme
14/08/17French Polynesia Enacts N
14/08/17UK: Insurance Industry: E
07/08/17Engeland: Smart meters a
Ervaringen | Appellen/oproepen
10/08/17Elektriciteitskabel voor
13/07/17Koppijn en hartkloppingen
12/07/17Der Mann, der im Wald leb
Onderzoeken
11/08/17Noninvasive Deep Brain St
05/08/17The influence of direct m
05/08/17Evaluation of the effect
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
16/08/17Solution To The 'Smart' M
25/07/17“Small Cell” Bill Wil
22/07/17Lagere WOZ-waarde door UM
Oproepen
09/09/17Lezing in Nijkerk over: E
19/07/17Lezing in Haarlo (Achterh
12/07/17Te koop: huis in Ruurlo;
Folders
10/06/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
GGD ervaring    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

GGD ervaring
vrijdag, 16 juni 2017 - Dossier: Ervaringen burgers


Bron: Facebook en schrijver
juni 2017

Ik wil toch vertellen dat we wél profijt hebben van de nieuwe richtlijnen van de GGD. De mast zou tegenover ons komen en we zijn in het verleden al gevlucht hiervoor uit onze droomwoning.
Ook dankzij een kerktoren waar een GSM mast in verstopt zat.

Nadat in 2016 duidelijk was dat de gemeente Aalten het liefst de zendmast tegenover ons wilde (90% zeker is ons medegedeeld, omdat het tevens gemeentegrond was) heb ik de GGD-NOG geschreven (nogmaals) en de KPN (eigenaar van de mast). Dezelfde medisch milieukundige werkte er nog die we nog kenden uit 2005. Toen had ik zelf officieel nog geen EHS, maar onze zoon wel. Namens de GGD heeft hij het volgende geschreven:

In de afweging tussen de twee locaties heeft de GGD de suggestie aan de gemeente gegeven om bij gelijkwaardigheid van de twee locaties een voorkeur te geven aan de locatie die het verst van de woning vandaan ligt. De GGD verwacht dat beide locaties geen blootstelling boven de erkende wetenschappelijke normen voor blootstelling aan EMV geven.

Ook de KPN was bereid om een andere zoeklocatie te zoeken i.p.v tegenover ons.

Dit laatste antwoord van de GGD neem ik even voor lief, want 18 november 2016 kreeg ik het bericht dat de mast elders komt. In plaats van 270 meter van onze woning (zonder huizen en bomen ertussen), komt de mast nu 1,2 kilometer van onze woning, met huizen en bomen ertussen. Het is nog afwachten hoe het gaat wanneer de mast geactiveerd wordt, maar de gemeente heb ik wel een aantal voorwaarden voorgelegd;

-de hoofdbundel van de antenne. Dat deze niet op onze woning gericht staat,

-dat we een meting, voor de plaatsing van de zendmast laten verrichten door een meetspecialist, die meet volgens de Standard der Baubiologische Messtechnik 2015 (SBM) en na de activering van de mast nog een keer laten meten, een soort nulmeting.

-dat wanneer toch blijkt dat de elektromagnetische velden, na de activering van de mast, zorgen voor de bekende klachten, en we nog meer moeten beschermen tegen de radio- en microstraling, de lasten dan niet alleen voor ons zijn. Dat de gemeente of de eigenaar van de mast, beschermende maatregelen voor de woning en erf mee helpt betalen en denken.

Het is een nieuw startpunt voor de mensen die al overgevoelig gemaakt zijn door het beleid van de overheid. Waarschijnlijk zitten ook bij de GGD mensen die de nood begrijpen van de ernstig elektrogevoeligen, maar tussen twee vuren zitten. De ernstig elektrogevoelige, die al langer elektrogevoelig is, wordt geholpen blijkt uit dit verhaal. Er ís ook geen wetenschappelijke grond zolang de GR niet verandert en de buitenlandse onderzoeken negeert en de normen gemaakt door het ICNIRP, zijn ook nog steeds de norm.

M. even toch de medewerking van de GGD door de nieuwe richtlijnen laten weten. We hoeven niet te verhuizen, wat we anders acuut wilden wanneer 18 november duidelijk was geweest dat de mast inderdaad tegenover ons kwam. Maar waar naar toe, was de vraag.

Groeten,
R. L.

Bekend bij StopUMTS


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer