StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
17/05/18Slimme meter: overheidsre
02/05/18Wet kwaliteit, klachten e
Artikelen
22/05/18Electromagnetic radiation
22/05/18Selected studies on elect
19/05/18Planetary Emergency
15/05/18Pall letter to California
14/05/185G - Advantages - Disadva
13/05/18Shocking analysis of bloo
Berichten Nederland
22/05/18Mobiele telefoons veroorz
22/05/18'Met de huidige insectens
17/05/18Slimme meter: Energie bes
17/05/18LTE in april goed voor 39
16/05/18Explosieve toename van kl
Berichten België
10/05/18Persbericht: Parlementsle
03/05/18Wallonië ziet af van gro
Berichten Internationaal
21/05/18USA: Kalispell School Boa
18/05/18Geschiedenis van de ontwi
11/05/18Cyprus: Derde video om de
05/05/18COMPILATION of measures t
Ervaringen | Appellen/oproepen
29/04/18Huismeting bij een famili
25/04/185 GHz WiFi en hoofdpijn:
23/04/18Nuenenaren massaal ziek d
Onderzoeken
19/05/18The Effect of the Mret Wa
10/05/18Mathematical Structure fo
10/05/18Exposure of Insects to Ra
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
15/05/18Brit dad sues Nokia for u
02/03/18Formal Complaint to the E
26/02/185G From Space & Santa Fe
Oproepen
24/05/18Lezing in Westerhoven: Sm
25/04/18Workshop: EHS en omgaan m
19/04/18Lezing: Smartphones, WiFi
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
04/05/18Ingezonden brief (mail) n
29/04/18Mail naar: het kerkbestuu
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Uitgebreid ervaringsverhaal; gebitssanering en andere maatregelen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Uitgebreid ervaringsverhaal; gebitssanering en andere maatregelen
donderdag, 24 november 2016 - Dossier: Ervaringen burgers


...............
Bij deze een bijdrage. Ik geef mijn toestemming om deze tekst met mijn initialen PvtV in zijn geheel te publiceren in Stopumts indien nuttig.
Hoogachtend en gegroet,
...............

Sinds 1999 weet ik dat ik elektrogevoelig ben, dat uit zich in acute hoofdpijn en gejaagdheid.
Sindsdien heb ik het volgende ondernomen:
- Geen draadloze apparatuur in huis.
- Diverse meetapparatuur aangeschaft.
- In huis afschermmateriaal zoals verf, vitrage en diverse soorten doek aangebracht. Werkt allemaal goed, doch: verf maakt een muur elektrisch geleidend, dit kan gevaarlijk zijn en daarom moet veiligheidsaarding plaatsvinden. Verf blijft zwart afgeven. Eventueel verwijderen van verf kan alleen met zandstralen. Dus mij lijkt: over verf tweemaal nadenken, als afschermen met doek kan, dan met doek.
- Geëxperimenteerd met middelen die het menselijk lichaam ongevoelig(er) zouden maken voor straling, maar die route heb ik inmiddels verlaten.
- Wichelroede: dit blijk ik te kunnen, maar ik zou niet weten hoe me dit kan helpen. Wichelroede slaat uit bij bijvoorbeeld een stopcontact, maar dat stopcontact ( of een wifi router) kun je ook zien, en met meetapparatuur kun je objectief met lampjes of getallen een meting uitvoeren.
- Ontspanningsoefeningen middels Jin-Shin-Jyutsu veiligheidssloten 22 en 13. Dit voorkomt geen EHS, maar bevordert het herstel na blootselling aan EHS. Een therapeut zal dit moeten onderwijzen, daarna kan men het zelf toepassen zo vaak en waar men dat wil.
- In februari 2015 heb ik amalgaamvullingen laten vervangen door composietvullingen, en gouden kronen ( gelegeerd met palladium) laten vervangen door zirkoniumoxide kronen met porseleinen bekleding. Resultaat: minder elektrogevoelig en als bijkomend effect geen astma meer tijdens de berkenpollenperiode. Daarover heb ik U bericht en dit is geplaatst op Stopumts d.d. 7 april 2016 EHS: ontgiften, klachten verminderen, een ervaringsverhaal. Inmiddels heb ik ook enige kunsttanden op een frame van het materiaal Wironium Plus. Van dat materiaal blijk ik geen hinder te ondervinden: ik heb het frame enige weken niet in mijn mond gehad vanwege een tandvleesprobleempje, en er was geen verschil te merken qua elektrogevoeligheid.
Ik kan me nu, in tegenstelling tot vroeger, probleemloos een uur door een supermarkt of in een winkelcentrum met wifi bewegen zonder nadelige gevolgen. Een uur op bezoek gaan waar sterke straling is van wifi, DECT ( indien niet de ECO+ versie) of van een zendmast kortbij, en ik moet daar aan een stoel gekluisterd zitten, dat leidt wel tot hoofdpijn en gejaagdheid. Soms direct, soms na enige uren. Straling is blijkbaar beter te verdragen als je in beweging bent. Volgens mijn arts integrale geneeskunde komt dit omdat bij beweging het menselijk mechanisme actiever is en daardoor een sterkere afweer tegen stress heeft.
Is er een wetenschappelijk verband te leggen tussen amalgaam en elektrogevoeligheid ? Ik ben technicus en geen medicus, en als een echte medicus mijn theorie aanvult, verbetert of herziet: graag. Een van de mechanismen die genoemd worden als oorzaak van EHS is opening van de hersen-bloed barrière. Daarmee komen gifstoffen uit de bloedbaan in de hersenen, en richten daar neurologisch onheil aan. En kwik, afkomstig uit het amalgaam, is een erkende gifstof. Mijn arts integrale geneeskunde meet nog steeds een grote hoeveelheid amalgaam dat opgeslagen is in het bindweefsel. Dat heeft een verblijftijd van tientallen jaren, en is moeilijk te verwijderen. Niet verwonderlijk: ik ben 70 jaar en mijn eerste amalgaamvulling heb ik 55 jaar geleden ontvangen, en er is tientallen jaren doorgegaan met amalgaam in mijn mond. Mijn gouden kronen heb ik 40 jaar gehad. Palladium is veel minder aanwezig.
Maar mijn tanden bevatten nu geen amalgaam meer en er komt nu dagelijks dus geen kwik meer direct in de bloedbaan, en dat helpt blijkbaar tegen EHS.
Wat helpt dus ? Iedere elektrogevoelige zou zijn gebit moeten controleren op amalgaam en goud. Maar ook op titaan als implantaat en dode wortelkanalen (resultaat van wortelkanaalbehandeling), waarover ook negatieve verhalen te vinden zijn.
Reeds in het jaar 2000 heb ik via het destijds actieve Meldpuntennetwerk Gezondheid en Milieu gehoord dat gebitssanering zou kunnen helpen tegen elektrogevoeligheid. Ik heb daar toen geen aandacht aan geschonken. Had ik dat dus wel maar gedaan. Verder ben ik medicijnvrij.
Is gebitssanering een garantie voor niet meer gevoelig zijn voor EHS ? Dat durf ik niet te beweren, want ik ondervind bij langdurige intensieve belasting nog wel hoofdpijn en gejaagdheid. Kwik is niet de enige gifstof die een mens in zich kan hebben. En gifstoffen hoeven niet de enige veroorzakers te zijn van EHS. Zo blijkt ook mijn darmflora niet optimaal te zijn, en dat staat in verband met een verzwakt immuunsysteem ( ook door kwik?). Dat is ook een mechanisme dat genoemd wordt als veroorzaker van EHS. Na de gebitssanering en de positieve effecten daarvan is mijn arts begonnen in mijn darmflora verbetering aan te brengen door voedingsadviezen en het voorschrijven van probiotica.
Aandacht voor gebitssanering ? Zeker de moeite waard om mee te beginnen. Het is voor mij een grote positieve ervaring in mijn strijd tegen EHS .
PvtV

Een herkenbaar verhaal. Over het nut van gebitssanering en detoxificatie, en hoe moeilijk dat laatste is, is veel geschreven. Dat vermindert de klachten i.h.a..
De zwarte koolstof bevattende verf blijft alleen afgeven als er niet overheen geverfd wordt, zoals gebruikelijk. De meeste mensen willen niet tegen een zwarte wand aankijken en een latex laag erover kan prima.



Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer