StopUMTS Logo
how to get rid of moles
Zoeken
   
Voorlichting
23/04/17Beschermen tegen de radio
23/04/17iPhone of iPAD bedraad aa
Artikelen
23/04/17History of microwave or r
21/04/17COMPILATIE: Maatregelen v
19/04/175G networks will use the
19/04/17'T-Mobile heeft Nederland
19/04/17Cell phone industry fi
12/04/17Elektrosmog ontstoorde
Berichten Nederland
23/04/17Bijdrage gevraagd voor vo
21/04/17NAM: Bestuurders NAM wach
20/04/17Tientallen medewerkers AZ
20/04/17T-Mobile voor tweede keer
18/04/17Kankerclusters bij antenn
Berichten België
06/04/17Overgevoelig aan straling
03/04/17Wordt Brussel de eerste s
Berichten Internationaal
23/04/17USA: Berkeley Cell Phone
20/04/17Athens Medical Associatio
19/04/17Europa: EU bereikt akkoor
18/04/17Israel: Reducing Children
Ervaringen | Appellen/oproepen
07/04/17Eight-Year-Old Second Gra
05/04/17Haarlem: Boze flatbewoner
05/04/17Een Duitse natuurkunde ho
Onderzoeken
13/04/17Cancer is promoted by cel
12/04/17Johansson: Research showi
06/04/17Science Speaks Out About
Veel gestelde vragen
23/07/16Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
21/04/17Italian court rules mobil
20/04/17NAM: Hof: toch strafrecht
18/04/17Fransen naar rechter om s
Oproepen
09/05/17Lezing in Epe (Gelderland
22/04/17Stichting EHS: Landelijke
08/04/17CURSUS: Straling meten
Folders
21/02/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
16/04/17Mail naar Marianne Thieme
05/03/17Mail naar ''kunnenweprate
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Uitgebreid ervaringsverhaal; gebitssanering en andere maatregelen    
Ga naar overzicht berichten in: Verhalen

Uitgebreid ervaringsverhaal; gebitssanering en andere maatregelen
donderdag, 24 november 2016 - Dossier: Ervaringen burgers


...............
Bij deze een bijdrage. Ik geef mijn toestemming om deze tekst met mijn initialen PvtV in zijn geheel te publiceren in Stopumts indien nuttig.
Hoogachtend en gegroet,
...............

Sinds 1999 weet ik dat ik elektrogevoelig ben, dat uit zich in acute hoofdpijn en gejaagdheid.
Sindsdien heb ik het volgende ondernomen:
- Geen draadloze apparatuur in huis.
- Diverse meetapparatuur aangeschaft.
- In huis afschermmateriaal zoals verf, vitrage en diverse soorten doek aangebracht. Werkt allemaal goed, doch: verf maakt een muur elektrisch geleidend, dit kan gevaarlijk zijn en daarom moet veiligheidsaarding plaatsvinden. Verf blijft zwart afgeven. Eventueel verwijderen van verf kan alleen met zandstralen. Dus mij lijkt: over verf tweemaal nadenken, als afschermen met doek kan, dan met doek.
- Geëxperimenteerd met middelen die het menselijk lichaam ongevoelig(er) zouden maken voor straling, maar die route heb ik inmiddels verlaten.
- Wichelroede: dit blijk ik te kunnen, maar ik zou niet weten hoe me dit kan helpen. Wichelroede slaat uit bij bijvoorbeeld een stopcontact, maar dat stopcontact ( of een wifi router) kun je ook zien, en met meetapparatuur kun je objectief met lampjes of getallen een meting uitvoeren.
- Ontspanningsoefeningen middels Jin-Shin-Jyutsu veiligheidssloten 22 en 13. Dit voorkomt geen EHS, maar bevordert het herstel na blootselling aan EHS. Een therapeut zal dit moeten onderwijzen, daarna kan men het zelf toepassen zo vaak en waar men dat wil.
- In februari 2015 heb ik amalgaamvullingen laten vervangen door composietvullingen, en gouden kronen ( gelegeerd met palladium) laten vervangen door zirkoniumoxide kronen met porseleinen bekleding. Resultaat: minder elektrogevoelig en als bijkomend effect geen astma meer tijdens de berkenpollenperiode. Daarover heb ik U bericht en dit is geplaatst op Stopumts d.d. 7 april 2016 EHS: ontgiften, klachten verminderen, een ervaringsverhaal. Inmiddels heb ik ook enige kunsttanden op een frame van het materiaal Wironium Plus. Van dat materiaal blijk ik geen hinder te ondervinden: ik heb het frame enige weken niet in mijn mond gehad vanwege een tandvleesprobleempje, en er was geen verschil te merken qua elektrogevoeligheid.
Ik kan me nu, in tegenstelling tot vroeger, probleemloos een uur door een supermarkt of in een winkelcentrum met wifi bewegen zonder nadelige gevolgen. Een uur op bezoek gaan waar sterke straling is van wifi, DECT ( indien niet de ECO+ versie) of van een zendmast kortbij, en ik moet daar aan een stoel gekluisterd zitten, dat leidt wel tot hoofdpijn en gejaagdheid. Soms direct, soms na enige uren. Straling is blijkbaar beter te verdragen als je in beweging bent. Volgens mijn arts integrale geneeskunde komt dit omdat bij beweging het menselijk mechanisme actiever is en daardoor een sterkere afweer tegen stress heeft.
Is er een wetenschappelijk verband te leggen tussen amalgaam en elektrogevoeligheid ? Ik ben technicus en geen medicus, en als een echte medicus mijn theorie aanvult, verbetert of herziet: graag. Een van de mechanismen die genoemd worden als oorzaak van EHS is opening van de hersen-bloed barrière. Daarmee komen gifstoffen uit de bloedbaan in de hersenen, en richten daar neurologisch onheil aan. En kwik, afkomstig uit het amalgaam, is een erkende gifstof. Mijn arts integrale geneeskunde meet nog steeds een grote hoeveelheid amalgaam dat opgeslagen is in het bindweefsel. Dat heeft een verblijftijd van tientallen jaren, en is moeilijk te verwijderen. Niet verwonderlijk: ik ben 70 jaar en mijn eerste amalgaamvulling heb ik 55 jaar geleden ontvangen, en er is tientallen jaren doorgegaan met amalgaam in mijn mond. Mijn gouden kronen heb ik 40 jaar gehad. Palladium is veel minder aanwezig.
Maar mijn tanden bevatten nu geen amalgaam meer en er komt nu dagelijks dus geen kwik meer direct in de bloedbaan, en dat helpt blijkbaar tegen EHS.
Wat helpt dus ? Iedere elektrogevoelige zou zijn gebit moeten controleren op amalgaam en goud. Maar ook op titaan als implantaat en dode wortelkanalen (resultaat van wortelkanaalbehandeling), waarover ook negatieve verhalen te vinden zijn.
Reeds in het jaar 2000 heb ik via het destijds actieve Meldpuntennetwerk Gezondheid en Milieu gehoord dat gebitssanering zou kunnen helpen tegen elektrogevoeligheid. Ik heb daar toen geen aandacht aan geschonken. Had ik dat dus wel maar gedaan. Verder ben ik medicijnvrij.
Is gebitssanering een garantie voor niet meer gevoelig zijn voor EHS ? Dat durf ik niet te beweren, want ik ondervind bij langdurige intensieve belasting nog wel hoofdpijn en gejaagdheid. Kwik is niet de enige gifstof die een mens in zich kan hebben. En gifstoffen hoeven niet de enige veroorzakers te zijn van EHS. Zo blijkt ook mijn darmflora niet optimaal te zijn, en dat staat in verband met een verzwakt immuunsysteem ( ook door kwik?). Dat is ook een mechanisme dat genoemd wordt als veroorzaker van EHS. Na de gebitssanering en de positieve effecten daarvan is mijn arts begonnen in mijn darmflora verbetering aan te brengen door voedingsadviezen en het voorschrijven van probiotica.
Aandacht voor gebitssanering ? Zeker de moeite waard om mee te beginnen. Het is voor mij een grote positieve ervaring in mijn strijd tegen EHS .
PvtV

Een herkenbaar verhaal. Over het nut van gebitssanering en detoxificatie, en hoe moeilijk dat laatste is, is veel geschreven. Dat vermindert de klachten i.h.a..
De zwarte koolstof bevattende verf blijft alleen afgeven als er niet overheen geverfd wordt, zoals gebruikelijk. De meeste mensen willen niet tegen een zwarte wand aankijken en een latex laag erover kan prima.



Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer