StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
06/11/17Beschermen tegen de ra
12/10/17Meetspecialisten, meet
Artikelen
18/11/17Vuile stroom (netvervuili
16/11/17ADHD is meer een probleem
16/11/17Mobile phones cause letha
16/11/17Mt Nardi Wildlife Report
15/11/17Cell Phone Headaches –
14/11/1715.000 wetenschappers uit
Berichten Nederland
19/11/17De iPad-school van Mauric
18/11/17KWF collecteert met stral
16/11/17Promotie van een psycholo
16/11/17Toename van klachten in N
14/11/17Aantal antenne-installati
Berichten België
14/11/17Hoe gezond of ongezond is
24/10/17NMBS-baas Sophie Dutordoi
Berichten Internationaal
18/11/17IARC-WHO: Global burden o
18/11/17Duits verbod op 'slimme'
14/11/17De stralingsbelasting en
09/11/17Bill Gates and Steve Jobs
Ervaringen | Appellen/oproepen
17/11/17Alice kan niet tegen stra
12/11/17Afscherming, voor sommige
05/11/17TV met WiFi; een ervaring
Onderzoeken
19/11/17Microwaves in the cold wa
14/11/17Modeled and Perceived Exp
06/11/17Decreases in sleep durati
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
08/11/17InPower Movement: Early r
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
Utrecht: Lombok; Gezondheidsklachten door mobiel netwerk    
Ga naar overzicht berichten in: Oproepen

Utrecht: Lombok; Gezondheidsklachten door mobiel netwerk
woensdag, 22 juni 2016 - Dossier: Algemeen


Bron 1: www.lombox.nl/nieuws/gezondheidsklachten-door-mobiel-netwerk
19 april 2016


Bewoners Lombok ervaren gezondheidsklachten door steeds sneller mobiel netwerk vanaf Antoniuskerk

Heb je last van slecht slapen of oorsuizen? Of voel je gestrest of heb je andere vage klachten en snap je niet waarom? Steeds meer mensen blijken gevoelig te zijn voor elektromagnetische velden (EM-velden) zoals zendmasten en wifi.

De zendmasten in de kerktoren van de Antoniuskerk in Lombok, gaan ongeveer elk half jaar harder stralen.
Zoals in maart 2016 bij de invoering van het G4+ netwerk en in de toekomst bij de uitrol van het 5G netwerk. Met andere woorden de elektromagnetische velden blijven toe nemen en worden steeds sterker.
Woon jij vlak bij de Antoniuskerk in Lombok en ervaar je ook gezondheidsklachten?
Of wil je liever ook dat de zendmast uit het druk bevolkte hart van Lombok verdwijnt?
Meld dit dan bij zendmast@lombok.nl .

Tips:
Gebruik zoveel mogelijk wifi in plaats van 4G als je thuis internet gebruikt. Dit vermindert de straling vanaf de kerktoren direct.
Bij wifi kan je het beste de 5G-frequentie gebruiken in plaats 2,4G. 5G-wifi gaat slechter door muren heen en veroorzaakt dus minder storing en gezondheidsklachten bij de buren.

We hebben de tips laten staan al zijn we er natuurlijk niet gelukkig mee. De beste tip is om bedrade verbindingen te gebruiken en alles wat straalt uit te zetten.

Met nog een aanvullende mail d.d. 26 mei 2016.


Graag wil ik het volgende aanvullen aan mijn bezwaarschrift van 14 maart jl.
Op 19 maart is het volgende bericht geplaatst op Lombox, de buurt website,
www.lombox.nl/nieuws/gezondheidsklachten-door-mobiel-netwerk
Dit bericht is in totaal door 100 mensen geliked.
Hieruit kan geconcludeerd worden dat het onderwerp erg speelt en actueel is in de wijk.

Ook is en wordt er op dit moment geflyerd in de straten rondom de Antoniuskerk om te informeren of meer mensen gezondheidsklachten ervaren.
Tot nu toe hebben zich inmiddels 10 mensen gemeld met gezondheidsklachten.
Begin juni waren dat er 17
De klachten komen van mensen die wonen op de Kanaalstraat, de Malakkastraat, de Pieter Bothstraat, de Abel Tasmanstraat en de JP Coenstraat.
Vaak wonen deze mensen dicht bij de mast, 40 a 50 meter.
Men klaagt over ruis en suizen in de oren waardoor men niet kan slapen, een hoge constante piep in de oren als men thuis is, wakker worden met bonkende hoofdpijn ( in 1 huis op de Abel Tasmansstraat hebben zelfs 3 bewoners deze klachten), slecht slapen, onverklaarbare vermoeidheid, snel moe zijn en weinig energie hebben.

Ook komen er vanuit de Malakkastraat klachten dat de draadloze autosleutels niet werken, waardoor meerdere bewoners de auto’s niet draadloos kunnen openen.
Men begrijpt niet hoe dit kan. Na enig zoekwerk van mijn kant blijkt dit te maken te kunnen hebben met de zendmast.
Er worden vaker dit soort klachten gemeld bij het agentschap voor de Telecom.

Dus ik ben niet enige in de buurt van de kerk die gezondheidsproblemen ervaren, tot nu toe zijn er samen met mij 11 mensen die dicht bij de mast wonen en soortgelijke fysieke klachten hebben.

Ook zijn de zendmasten vanaf maart 2016 weer harder gaan stralen, vanwege de uitrolling van het 4G+ netwerk, de voorloper van het 5G netwerk.
De straling in mijn slaapkamer die deels is afgeschermd is verviervoudigd. Ik ben er erg ziek van geworden en het heeft tot een serieuze verergering van mijn klachten geleid.
De straling die wordt verzonden vanaf de kerktoren zal voorlopig alleen maar blijven toenemen, wat voor verschillende mensen tot een onleefbare situatie zal gaan leiden, voor mij persoonlijk is het al onleefbaar.
De mast staat zeer dicht (50 meter) op een zeer dichtbevolkte buurt, in mijn ogen te dicht op woonhuizen. Het vermogen van de zendmast en de straling is enorm hoog.
Sinds maart 2016 kan ik niet meer langer dan 5 minuten in mijn achtertuin zijn. De straling daar is verviervoudigd.
Ik vind dat echt heel erg, dat ik niet meer fijn in mijn eigen tuin kan zitten.

Ik vraag u namens mezelf en alle mensen met gezondheidsklachten met klem het contract met TelecomaanbiederT-Mobile op te zeggen bij de aanstaande verkoop van de kerk.
Over eventuele onkosten die gepaard gaan met het ontmantelen van de zendmast valt te praten.

Ik zal u op de hoogte houden over de ontwikkelingen van de inventarisatie van de gezondheidsklachten.
Ik verwacht binnen een week de klachten die nog binnen kunnen gaan komen te kunnen inventariseren.

Ook hoor ik graag van u of mij op de hoogte kan brengen over eventuele ontwikkelingen en of mijn eerdere bezwaarschrift ook al door het bestuur
van de Sint Ludgerusparochie Utrecht is besproken en wat de stand van zaken is?

M.B.
bij StopUMTS bekend

Voor nieuwe berichtgeving:
Bron 2: www.nu.nl/utrecht/4281529/zendmast-zorgt-gezondheidsklachten-bij-lombokkers.html
22 juni 2016
'Zendmast zorgt voor gezondheidsklachten bij Lombokkers'


Een zendmast zou bij zeker twintig bewoners van Lombok zorgen voor gezondheidsklachten. De Lombokkers hebben melding gedaan bij de GGD, maar die zouden niks hebben gedaan met de melding. Verschillende politieke partijen willen de zaak wel gaan onderzoeken.

De gewraakte zendmast staat boven op de Antoniuskerk. De mast zorgt volgens de bewoners voor dagelijks terugkerende gezondheidsklachten als: hoofdpijn, slapeloosheid, stress en pieptonen in de oren.

De bewoners hebben de klachten bij de PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de ChristenUnie neergelegd. Deze partijen willen nu van het college van burgemeesters en wethouders weten of de mast inderdaad de oorzaak is, wat er aan gedaan kan worden en hoe het kan dat de GGD niks met de meldingen heeft gedaan.

Bron 3: stadsbladutrecht.nl/nieuws/klachten-bewoners-lombok-door-straling-van-mast-1.6109678
21 juni 2016
Klachten bewoners Lombok door straling van mast


Utrecht - Hoofdpijn, slapeloosheid, stress, lusteloosheid, pieptonen in de oren. Zo’n twintig bewoners uit Lombok kampen dagelijks met een of meer van deze klachten. Over de oorzaak zijn ze het eens: de op vijftig tot zeventig meter van hun huis gelegen zendmast in de kerktoren van de Antoniuskerk. “De hoeveelheid straling rond de kerk is de afgelopen jaren ongeveer vertienvoudigd en neemt nog altijd toe”, zegt woordvoerder Mirjam Bout.

Wakker liggen en niet weten waarom, vermoeidheid, een hoge piep in de oren; Bout herkent de klachten waarmee een toenemend aantal Lombokkers kampt maar al te goed. “Drie jaar geleden heb ik een woonbioloog ingeschakeld, die toen al een zeer hoge mate van straling heeft gemeten. In de slaapkamer nota bene, geen prettige gedachte dat je jarenlang in de straling slaapt.” Een schrale troost is dat ze niet alleen staat. “Hier vlakbij wonen drie mensen in één huis die elke ochtend met kloppende hoofdpijn wakker worden. Er zijn zelfs een bewoners wiens autosleutels niet werken door de stralingsfrequentie.”

De bewonersgroep voelt zich niet serieus genomen en zegt met haar klachten van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Bout: “Huisartsen weten niet wat ze ermee aan moeten en sturen je door naar een oorarts, die vervolgens concludeert dat er niets aan de hand is. Veel erger nog vind ik het dat de GGD niets voor ons wil doen. Daar zeggen ze dat niet bewezen is dat de straling schadelijk is. Maar de GGD kan evenmin bewijzen dat de straling níet schadelijk is.”

Hoewel de bewoners uit Lombok vrijwel overal nul op het rekest krijgen met hun klachten over het mobiele netwerk in de toren van de Antoniuskerk, gloort er hoop aan de horizon. “De kerk gaat binnenkort in de verkoop en dan zou het contract met provider T-Mobile opgezegd kunnen worden”, constateert Mirjam Bout. “Probleem is wel dat er aan opzegging kosten zijn verbonden, maar wellicht kan crowdfunding hier uitkomst bieden.”

Bout zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de gemeente ooit een vergunning heeft gegeven voor een zendmast die zo dicht op woonhuizen staat. “Zeker als je bedenkt dat deze elk half jaar harder gaat stralen. In maart werd het 4G+ netwerk ingevoerd en de komst van een 5G netwerk is al aangekondigd. Kortom: de elektromagnetische velden worden steeds sterker.” Volgens Bout zijn er genoeg alternatieven aan de rand van de wijk. “Het Stationsgebied bijvoorbeeld, waar sowieso al veel masten en hoge gebouwen staan.”

De bewoners zijn ondertussen in gesprek met raadsleden van ChristenUnie, Partij voor de Dieren, GroenLinks en PvdA, die hun klachten wel serieus nemen. “Ik ga me niet mengen in de discussie wat wel of niet schadelijk is”, laat PvdA-raadslid Bouchra Dibi weten. “Ook al lijkt een dergelijke zendmast middenin een woonwijk me allesbehalve ideaal. Wat ik echter wil, is dat er naar deze mensen wordt geluisterd. Het gaat namelijk wel om de volksgezondheid en het is te simpel om bewoners met serieuze gezondheidsklachten even naar een psycholoog door te sturen.”

Dibi gaat het college vragen stellen over de materie. “Ik wil onder andere weten of de collegeleden van dit probleem op de hoogte zijn en of er onderzoek verricht kan worden naar de gevolgen van de straling in Lombok.” Bout is blij met de hulp van de raadsleden en hoopt op een landelijk meldpunt. “Zoals dat bijvoorbeeld ook bestaat voor asbest. Daarnaast pleit ik voor diagnosestelling en lichamelijk onderzoek, zoals dat ook gebeurt bij andere lichamelijk klachten. In landen als Oostenrijk, Frankrijk en Zweden wordt via een simpele test aangetoond of iemand verhoogde bloedwaardes heeft en overgevoelig reageert op elektromagnetisch straling.”

Tegenstrijdige geluiden

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat er geen aanwijzingen zijn elektromagnetische velden leiden tot blijvende negatieve gezondheidsschade. Er zijn echter ook rapporten met tegengestelde conclusies.
Bewoners uit Lombok die de genoemde klachten herkennen, kunnen zich melden via zendmast@lombok.nl

Bron 4: www.rtvutrecht.nl/nieuws/1488714/gezondheidsklachten-door-zendmast-lombok.html
22 juni 2016
''Gezondheidsklachten door zendmast Lombok''



Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer