StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
05/02/18Voorlichting voor wie nie
23/01/18Meetspecialisten, afsc
Artikelen
21/02/18Noppies introduceert tege
18/02/18Can Cell Tower Radiation
14/02/18Vaccins: een veiligheidsv
11/02/18Autisme: New CDC Statisti
09/02/18De Volkskrant: Leven met
08/02/18Skepsis en de Vereniging
Berichten Nederland
16/02/18Blogs Hugo Schooneveld (v
15/02/18Mogelijk toch 5G-netwerk
15/02/185G: Nederlandse overheid
09/02/18Haarlemmers stappen naar
06/02/18Foto's: Ziek van Straling
Berichten België
14/02/18Stralingsoverlast door ze
13/02/18Strenge stralingsnormen b
Berichten Internationaal
21/02/18Engeland: smart meters -
17/02/1818 child smart watches fa
16/02/18Duitsland: Tewlekom - waa
15/02/18USA: SpaceX mag van FCC-v
Ervaringen | Appellen/oproepen
09/02/18Burostoel met smart activ
15/01/18Ziekmakende ervaringen me
12/01/18Soms is tinnitus geen tin
Onderzoeken
21/02/18Elektromagnetische velden
15/02/18Effects of electromagneti
07/02/18NTP: High Exposure to Rad
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
23/01/18Reeks publicaties op juri
23/01/18Juridisch advies en begel
19/01/18Afspraken voor beterere t
Oproepen
21/03/18Gratis informatiebijeenko
17/03/18Cursus straling meten voo
03/03/18Lezing: Wat doen elektrom
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
20/02/18Voorbeeldbrief Gemeentera
11/02/18Open brief aan KPN na ond
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
43 procent jongeren heeft psychische klachten    
Ga naar overzicht berichten in: Berichten Nederland

43 procent jongeren heeft psychische klachten
zaterdag, 29 april 2017 - Dossier: Algemeen


Bron: www.gezondheidsnet.nl/psychische-klachten/43-procent-jongeren-heeft-psychische-klachten
28 april 2017


43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van MIND en NPO 3FM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.

Het onderzoeksbureau deed een kort, landelijk onderzoek onder 625 jongeren van 13 tot en met 24 jaar. 65 procent van de respondenten is vrouw, 35 procent man. De vraag ''Heb jij last van psychische klachten? Denk aan slecht slapen, piekeren, je angstig of somber voelen of problemen met eten'' werd door 43 procent met een 'ja' beantwoord.

Weinig openheid
80 procent van deze jongeren met psychische klachten bleek er al langer dan twee maanden last van te hebben. 37 procent van de jongeren die al langere tijd psychische klachten ervaren, is daar over niet open naar andere mensen. Ze hadden daarvoor redenen als: ''Mensen denken vast dat ik een aansteller ben'', ''Ik ben bang dat mensen me anders gaan benaderen'' en ''Ik kan bij niemand terecht''.

MIND en 3FM Tussenuur zijn de initiatiefnemers van de allereerste #openup-week, bedoeld om openheid bij jongeren te stimuleren over psychische problemen. De jongerenzender vindt het belangrijk dat jongeren met psychische problemen hierover praten. Psycholoog Lidewy Hendriks van MIND: ''Niet alleen omdat jongeren dan steun krijgen, maar wanneer psychische problemen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd, is de kans groter dat een negatieve spiraal wordt voorkomen. Zodoende kan een lang traject in de ggz wellicht worden vermeden. We zijn erg blij dat 3FM en Human dit net zo belangrijk vinden als wij.''

Gesprekken stimuleren
''Hoewel sommige jongeren er tegenaan zullen lopen dat mensen hen niet begrijpen, stimuleren wij het aangaan van gesprekken met bijvoorbeeld vrienden, familie of de huisarts. Op deze manier loop je er niet alleen mee rond en kun je worden geholpen. Daarnaast kun je altijd bellen, chatten, appen of mailen met Korrelatie, waar je op begrip en hulp kunt rekenen'', aldus Hendriks.

Nog wat RF straling van draadloze communicatie erbij (met 5G bijv.) en we komen ruim boven de 50% (waarschijnlijk)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer