StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
06/11/17Beschermen tegen de ra
12/10/17Meetspecialisten, meet
Artikelen
20/11/17E-smog Stress im Auto
18/11/17Vuile stroom (netvervuili
16/11/17ADHD is meer een probleem
16/11/17Mobile phones cause letha
16/11/17Mt Nardi Wildlife Report
15/11/17Cell Phone Headaches –
Berichten Nederland
19/11/17De iPad-school van Mauric
18/11/17KWF collecteert met stral
16/11/17Promotie van een psycholo
16/11/17Toename van klachten in N
14/11/17Aantal antenne-installati
Berichten België
14/11/17Hoe gezond of ongezond is
24/10/17NMBS-baas Sophie Dutordoi
Berichten Internationaal
18/11/17IARC-WHO: Global burden o
18/11/17Duits verbod op 'slimme'
14/11/17De stralingsbelasting en
09/11/17Bill Gates and Steve Jobs
Ervaringen | Appellen/oproepen
17/11/17Alice kan niet tegen stra
12/11/17Afscherming, voor sommige
05/11/17TV met WiFi; een ervaring
Onderzoeken
21/11/17Computerspiele wie ''Worl
19/11/17Microwaves in the cold wa
14/11/17Modeled and Perceived Exp
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
08/11/17InPower Movement: Early r
19/10/17The precautionary princip
11/10/17Telekom warns of (its own
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/10/17Petitie: Geen uitbreiding
Folders
10/09/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
43 procent jongeren heeft psychische klachten    
Ga naar overzicht berichten in: Berichten Nederland

43 procent jongeren heeft psychische klachten
zaterdag, 29 april 2017 - Dossier: Algemeen


Bron: www.gezondheidsnet.nl/psychische-klachten/43-procent-jongeren-heeft-psychische-klachten
28 april 2017


43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van MIND en NPO 3FM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.

Het onderzoeksbureau deed een kort, landelijk onderzoek onder 625 jongeren van 13 tot en met 24 jaar. 65 procent van de respondenten is vrouw, 35 procent man. De vraag ''Heb jij last van psychische klachten? Denk aan slecht slapen, piekeren, je angstig of somber voelen of problemen met eten'' werd door 43 procent met een 'ja' beantwoord.

Weinig openheid
80 procent van deze jongeren met psychische klachten bleek er al langer dan twee maanden last van te hebben. 37 procent van de jongeren die al langere tijd psychische klachten ervaren, is daar over niet open naar andere mensen. Ze hadden daarvoor redenen als: ''Mensen denken vast dat ik een aansteller ben'', ''Ik ben bang dat mensen me anders gaan benaderen'' en ''Ik kan bij niemand terecht''.

MIND en 3FM Tussenuur zijn de initiatiefnemers van de allereerste #openup-week, bedoeld om openheid bij jongeren te stimuleren over psychische problemen. De jongerenzender vindt het belangrijk dat jongeren met psychische problemen hierover praten. Psycholoog Lidewy Hendriks van MIND: ''Niet alleen omdat jongeren dan steun krijgen, maar wanneer psychische problemen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd, is de kans groter dat een negatieve spiraal wordt voorkomen. Zodoende kan een lang traject in de ggz wellicht worden vermeden. We zijn erg blij dat 3FM en Human dit net zo belangrijk vinden als wij.''

Gesprekken stimuleren
''Hoewel sommige jongeren er tegenaan zullen lopen dat mensen hen niet begrijpen, stimuleren wij het aangaan van gesprekken met bijvoorbeeld vrienden, familie of de huisarts. Op deze manier loop je er niet alleen mee rond en kun je worden geholpen. Daarnaast kun je altijd bellen, chatten, appen of mailen met Korrelatie, waar je op begrip en hulp kunt rekenen'', aldus Hendriks.

Nog wat RF straling van draadloze communicatie erbij (met 5G bijv.) en we komen ruim boven de 50% (waarschijnlijk)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer