StopUMTS Logo
how to get rid of moles 
Zoeken
   
Voorlichting
21/09/17EHS en toch een smartphon
01/09/17WiFi vrije scholen (kaart
Artikelen
20/09/17IoT 5
20/09/17Harmonische vervorming
20/09/17Vitamin B17: The Greatest
19/09/17Burn-out (toename)
19/09/17Schildklierkanker, toenam
18/09/17What science knows about
Berichten Nederland
28/09/17Nieuw boek: DE DRAADLOZE
21/09/17GGD Utrecht: een nieuw ge
20/09/17Ruimte in de ether voor 5
20/09/17De Impact-Academy en onze
18/09/17Vereniging tegen de Kwakz
Berichten België
01/07/17Verdubbeling burn-out in
26/06/17Voorstel van resolutie vo
Berichten Internationaal
21/09/17USA: Monterey County Proc
20/09/17USA: nieuwe 5G ellende: D
19/09/17USA: De jongeren van nu g
19/09/17USA: 5G opponents launch
Ervaringen | Appellen/oproepen
18/09/17WiFi 2,4 GHz en 5 GHz; ee
18/09/17''Why I Don't Have a Mobi
14/09/173G naar 4G
Onderzoeken
20/09/17National Toxicology Progr
08/09/17Anxiety-like behavioural
07/09/17The mere presence of your
Veel gestelde vragen
13/05/17Vakantie? Witte zo
10/07/16Zeven veel gestelde vrage
Juridische informatie
19/09/17USA situatie: WOZ waarded
10/09/17Rechter: Staat moet lucht
31/08/17InPower Movement: Early r
Oproepen
29/11/17Raadsmarkt ZENDMASTEN &
11/11/17Cursus ‘Straling meten
29/09/17EHS regionale contactdage
Folders
10/06/17Brochures, folders, websi
29/04/16USA: Meer dan 50 tips voo
Briefwisselingen | Archief: 2008, 2005
10/07/17Brief naar de gemeente C.
14/06/17Mail naar 'De Monitor' na
Illustraties
 Algemeen
 Fotoalbum zendmasten
 Wetenschappelijke illustraties
43 procent jongeren heeft psychische klachten    
Ga naar overzicht berichten in: Berichten Nederland

43 procent jongeren heeft psychische klachten
zaterdag, 29 april 2017 - Dossier: Algemeen


Bron: www.gezondheidsnet.nl/psychische-klachten/43-procent-jongeren-heeft-psychische-klachten
28 april 2017


43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van MIND en NPO 3FM, uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom.

Het onderzoeksbureau deed een kort, landelijk onderzoek onder 625 jongeren van 13 tot en met 24 jaar. 65 procent van de respondenten is vrouw, 35 procent man. De vraag ''Heb jij last van psychische klachten? Denk aan slecht slapen, piekeren, je angstig of somber voelen of problemen met eten'' werd door 43 procent met een 'ja' beantwoord.

Weinig openheid
80 procent van deze jongeren met psychische klachten bleek er al langer dan twee maanden last van te hebben. 37 procent van de jongeren die al langere tijd psychische klachten ervaren, is daar over niet open naar andere mensen. Ze hadden daarvoor redenen als: ''Mensen denken vast dat ik een aansteller ben'', ''Ik ben bang dat mensen me anders gaan benaderen'' en ''Ik kan bij niemand terecht''.

MIND en 3FM Tussenuur zijn de initiatiefnemers van de allereerste #openup-week, bedoeld om openheid bij jongeren te stimuleren over psychische problemen. De jongerenzender vindt het belangrijk dat jongeren met psychische problemen hierover praten. Psycholoog Lidewy Hendriks van MIND: ''Niet alleen omdat jongeren dan steun krijgen, maar wanneer psychische problemen zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd, is de kans groter dat een negatieve spiraal wordt voorkomen. Zodoende kan een lang traject in de ggz wellicht worden vermeden. We zijn erg blij dat 3FM en Human dit net zo belangrijk vinden als wij.''

Gesprekken stimuleren
''Hoewel sommige jongeren er tegenaan zullen lopen dat mensen hen niet begrijpen, stimuleren wij het aangaan van gesprekken met bijvoorbeeld vrienden, familie of de huisarts. Op deze manier loop je er niet alleen mee rond en kun je worden geholpen. Daarnaast kun je altijd bellen, chatten, appen of mailen met Korrelatie, waar je op begrip en hulp kunt rekenen'', aldus Hendriks.

Nog wat RF straling van draadloze communicatie erbij (met 5G bijv.) en we komen ruim boven de 50% (waarschijnlijk)


Ga terug naar het hoofdmenu
Afdrukken | Vragen | RSS | Disclaimer